Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Ποιος επικαλέστηκε βουλευτή της ΝΔ και απείλησε στρατιωτικούς για συνδικαλιστικούς λόγους;

Armyvoice News
Ποιος επικαλέστηκε βουλευτή της ΝΔ και απείλησε στρατιωτικούς με μεταθέσεις – Κάναμε ρεπορτάζ και εντοπίσαμε την πηγή του προβλήματος

Μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε από τη χθεσινή αποκάλυψη του armyvoice σχετικά με καταγγελίες που αφορούσαν απειλές κατά στρατιωτικών για μεταθέσεις επειδή ασχολούνται με συνδικαλιστικά θέματα. Και ως γνωστόν, όταν γίνεται θόρυβος, βγαίνουν και πολλά στη φόρα με διάφορους τρόπους.

Από τη διερεύνηση των καταγγελιών διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να έγινε κακόβουλη χρήση του ονόματος του βουλευτή Άρτας με τη ΝΔ, Γιώργου Στύλιου καθώς και του πολιτικού του γραφείου.

Αν αυτό έχει όντως συμβεί, μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι οι απειλές έχουν λίγο βορειότερη (και ταυτόχρονα πολύ νοτιότερη) προέλευση και καμία σχέση με την πολιτική, γενικώς.

Συμπτωματικά ή όχι, οι απειλές είχαν να κάνουν όντως με συνδικαλιστική αφορμή και συγκεκριμένα τις προσπάθειες των Αρτινών στρατιωτικών να στήσουν πρωτοβάθμιο σωματείο.

Αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε πολύ σε κάποιους που έχουν συνηθίσει σε άλλου είδους έλεγχο.

Τα ίδια είχε καταγγείλει και ο συνδικαλιστής Δημήτρης Κοντούρης το 2020, αλλά το θέμα κουκουλώθηκε.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κοντούρης σε επιστολή του δημόσια κατήγγειλε με επιστολή του, δέχθηκε πιέσεις από πολιτικό γραφείο να πάει την επομενη μερα σε συγκεκριμένη ομοσπονδία που πάντως δεν ήταν η ΠΟΕΣ. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Σε αυτή την καθημερινή προσπάθεια λοιπόν, διάφορα «Κέντρα» των Αθηνών, θέλησαν και απαίτησαν, το ανεξάρτητο πρωτοβάθμιο όργανο μας, να ενταχθεί, άμεσα σε συγκεκριμένη ομοσπονδία.

Οι πιέσεις ήταν πάρα πολλές, μάλιστα για να πετύχουν τον στόχο τους, δεν δίστασαν να εμπλέξουν απόστρατο συνάδελφο με κύρος στο στράτευμα, πολιτικό γραφείο, και άλλους.

Όλα γινόταν με άνωθεν εντολές όπως ισχυρίζονται , και το χειρότερο με διχαστικούς διαχωρισμούς των συναδέλφων σε αεροπόρους και στρατού ξηράς. Αυτά που σας περιγράφω διαδραματίζονταν σε τέσσερις τοίχους γραφείων με παρεμβάσεις ακόμα ίσως και υπαινιγμούς για πόλεμο».


Μάλλον πλησιάζει η ώρα που ο κ. Δένδιας θα πρέπει να βάλει μια γενικότερη τάξη στο συνδικαλισμό στις ΕΔ, διότι παρέλαβε ένα χάος που έχει δημιουργήσει το ίδιο του το κόμμα στο παρελθόν, όπου ο καθένας μάλλον κάνει ό,τι θέλει.

Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι από τον κ. Στύλιο δεν έχουμε λάβει κάποια επίσημα διάψευση.

Ωστόσο ,οι πληροφορίες μας για τη μη εμπλοκή του (ή του πολιτικού του γραφείου) στο ζήτημα θεωρούνται αξιόπιστες, αλλά δεν αναιρούν το γεγονός ότι στο παρελθόν έχει υπάρξει αποδεδειγμένη εμπλοκή πολιτικών σε συνδικαλιστικά θέματα.

1 σχόλιο:

  1. Πλέον η μεταθέσεις είναι με πολιτικό βύσμα καμία σχέση με τα μόρια που μαζεύονται εδώ και χρόνια και δεν μπορούμε να πάμε εκεί που θέλουμε ,διότι είναι πλήρες ( που με πληροφορίες δεν είναι και έχουν φύγει η έχουν γίνει ελαφράς) και με βάση μόριον μπορούμε να πάμε και να φύγουν και αυτή που δεν έφυγαν ποτέ τους αλλά δια μαγείας τους έδωσαν μόρια από το πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή