Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Κύμα Φυγής από τον Στρατό: Παραιτήσεις δεκάδων ΕΠ.ΟΠ. και 10 Αξιωματικών

Τα δύο κείμενα που αναδημοσιεύει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποκαλύπτουν ότι πλέον καταγράφεται ένα σοβαρό κύμα φυγής από τις Ένοπλες Δυνάμεις που σκορπά ανησυχία στο Υπουργείο Άμυνας καθώς αποκτά σταθερά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα θα έπρεπε να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού κινήματος.
μάλλον 


ΕΠΟΠ Σ.Ξ.: Προαγωγές-Διοικητική Αποκατάσταση-Παραιτήσεις – Δείτε την απόφαση (ONOMATA)

Η νεολαία πλέον γυρνά την πλάτη στον Στρατό.
Η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή σκληρών Ταξικών επιλογών καθώς ο Στρατός, είτε ως Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, είτε ως Μισθοφόροι Στρατιώτες ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ, αποτελεί υπόθεση των φτωχών.
Ένα πρώτο μέτρο για την κάλυψη των κενών είναι η Στράτευση των Φτωχών Γυναικών.
Αφού το Υπουργείο Άμυνας ¨ανέχεται¨ την απαλλαγή με Ι5 των μικροαστών και μεσαίων στρωμάτων, επιχειρεί να στρατεύσει ους φτωχούς νέους παραμυθιάζοντας με το Φιλανδικό Μοντέλο και παρέχοντας Πιστοποιητικά ως ανταπόδοση για την απλήρωτη εργασία των εννέα (9) και δώδεκα (12) μηνών.
Από την άλλη μεριά υπόσχεται ΣΟΑ σε στρατιωτικούς και επιδόματα σε όσους συμμετέχουν σε Αποστολές εκτός συνόρων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φιλοδοξεί να βρει τους Μισθοφόρους που θα συμμετέχουν στις αποστολές εκτός συνόρων, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη.
Όσο ο Στρατός εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις τόσο αυξάνονται οι Αποχωρήσεις των Στρατιωτικών, σε συνδυασμό με το μειωμένο ενδιαφέρον για Κατάταξη στις Στρατιωτικές Σχολές.
Οι Αποχωρήσεις ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ αυξάνονται καθώς συνειδητοποιούν σε τι βρώμικους πολέμους πάνε να μπλέξουν, σε συνδυασμό με τα οικονομικά αδιέξοδα και το γεγονός ότι τους έταξαν Μονιμοποίηση στον Στρατό, αλλά στα (50) τους χρόνια θα τους πετάξουν στην Ανεργία!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την αντίθεση του στην Υποχρεωτική Στράτευση και τον Μισθοφορικό Στρατό.
Καλούμε την νεολαία να μην Καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ, αλλά και ούτε Στρατιωτικός.
Καλούμε την νεολαία να δώσουμε μαζί τον αγώνα για Ανάπτυξη κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου, να σταθούμε ενάντια στην πολεμοκαπηλεία και τους κυβερνητικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, ενάντια σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.
Καλούμε την πολιτικοποιημένη και κινηματική νεολαία να αντιληφθεί τις δυνατότητες πολιτικής παρέμβασης που υπάρχουν στον Στρατό, τον ρόλο που μπορεί να παίξει στην ανάπτυξη συλλογικών Αντιστάσεων και Ανατροπών εντός των Ενόπλων Δυνάμεων, τους δρόμους ενωτικής αμφισβήτησης που μπορεί να χαράξει εντός του βαθύ αστικού κράτους του ελληνικού καπιταλισμού. 

Με βασικά συνθήματα:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τους Έλληνες επιχειρηματίες-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ Μετανάστες και Πρόσφυγες.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ το εργατικό κίνημα και κοινωνικούς αγώνες.   

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς σε καποιες μοναδες επειδη δεν τους απασχολουν σε τιποτα εκτος απο υπηρεσιες νομιζουν οτι μπαινοντας θα ειναι τα ιδια που τους ερχεται κατα κουτελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι έκαναν θητεία και ενδιάμεσα νόμιζαν θα είναι όμορφα και ρόδινα με ένα καφέ στο χέρι,βλέποντας μια φορά κάποιον με το καφέ στο χέρι έβγαλαν το συμπέρασμα αλλά τώρα δεν ειναι καν εύκολο όταν έχει; Αρκετές δουλειές να κάνεις χωρίς κονδύλια η ακόμα να κάνεις θυσίες (οικονομικές).Λογικό να φεύγουν όταν μερική πάνε σε καλές μονάδες κι νόμιζαν ότι θα κάθονται ( όλες η μονάδες δεν είναι το ίδιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή