Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

216 ΚΙΧΝΕ: Πολλά τα παράπονα των εξαντλημένων και χωμένων φαντάρων του Υγειονομικού Λόχου για τους αρμόδιους Αξιωματικούς του 526 ΜΚ ΤΠ

Οι οπλίτες του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης εκπέμπουν S.O.S.
Στο στρατόπεδο Πατσούκα, στο οποίο εδράζονται οι μονάδες: 
526 Μ/Κ ΤΠ, 12 ΛΔΒ, ΛΣ/ ΧΙΙ Μ/ΚΤΠ, 216 KIXNE, πραγματοποιούνται συστηματικά διακρίσεις και εχθρική συμπεριφορά εις βάρος των οπλιτών υγειονομικού, καθώς και άνισος καταμερισμός των ενόπλων υπηρεσιών μεταξύ των συστεγαζόμενων εντός στρατοπέδου μονάδων. 
Εκ μέρους των οπλιτών του Υγειονομικού Λόχου του 216 ΚΙΧΝΕ που στελεχώνει σε σημαντικό βαθμό την νοσοκομειακή μονάδα με την πλήρη απασχόληση οπλιτών υγειονομικής εξειδίκευσης συντάσσουμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας, προκειμένου να υπογραμμίσουμε την υποτίμηση του υγειονομικού λειτουργήματος. 
Ακολουθεί μια πλήρης περιγραφή της κατάστασης που βιώνουμε καθημερινά. Συγκεκριμένα:
● 10/12 ένοπλες υπηρεσίες (πάνω από το 80% των υπηρεσιών!) αποφασίστηκε να καλυφθούν μέχρι 31 Μαΐου από τους στρατιώτες του Λ/Δ 216 ΚΙΧΝΕ. Εν αντιθέση, με τους λόχους 12ΛΔΒ, ΛΣ/ ΧΙΙ Μ/ΚΤΠ οι οποίοι πήραν ασυλία ¨ενόπλων υπηρεσιών¨ κατά την ανακατανομή στα πλαίσια του εορταστικού προγράμματος.
● Νευραλγικής σημασίας πόστα του Νοσοκομείου όπως ακτινολογικό, τμήμα επειγόντων, οδοντιατρείο, σηπτικό και χειρουργικό τμήμα, μικροβιολογικό εργαστήριο, κτηνιατρικό τμήμα, φαρμακείο, νοσηλευτήριο, γραμματεία εξωτερικών, επιτροπή απαλλαγών που λειτουργούν με την καταλυτική συμβολή των οπλιτών του Λ/Δ 216 ΚΙΧΝΕ υποτιμούνται και χλευάζονται από τους αρμόδιους Αξιωματικούς του 526 ΜΚ ΤΠ κατ’ εξακολούθηση.
● Επανειλημμένα οι Δεκανείς αλλαγής του 526 καθυστερούν στις αλλαγές των υπηρεσιών κατά τα βραδινά νούμερα με επιλεκτική ανοχή των αρμόδιων Αξιωματικών του 526 ΜΚ ΤΠ με αποποίηση ευθυνών και απόδοση της ευθύνης στους οπλίτες της εκάστοτε υπηρεσίας.
● Παρατηρείται επανειλημμένα η λεκτική υποτίμηση της στρατιωτικής ικανότητας των οπλιτών Λ/Δ 216 ΚΙΧΝΕ από τα στελέχη του 526 ΜΚ ΤΠ.
● Κατά την διάρκεια πρόσφατης εξωτερικής άσκησης του 526 ΜΚ ΤΠ οι οπλίτες του Λ/Δ 216 ΚΙΧΝΕ πραγματοποίησαν κάλυψη υπηρεσιών , ενώ οι Αρμόδιοι Αξιωματικοί του 526 ΜΚ ΤΠ δεν μερίμνησαν στο να ορίσουν αντικαταστάτες δεκανείς αλλαγής με αποτέλεσμα οι αλλαγές των υπηρεσιών να καθυστερήσουν άνω της 1 ώρας!

● Απαιτούμε την ισότιμη κατανομή των υπηρεσιών του στρατοπέδου και την άμεση ενεργοποίηση του Λόχου Στρατηγείου στις κοινές υπηρεσίες του στρατοπέδου .
● Απαιτούμε την ισότιμη συμμετοχή του 12ου ΛΔΒ στις ένοπλες υπηρεσίες του στρατοπέδου κατά την τελευταία αναπροσαρμογή των υπηρεσιών.

Με τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν θέτουν ζήτημα για την ποιότητα των υγειονομικών καθηκόντων που εκτελούμε καθημερινά στην νοσοκομειακή μονάδα του 216 ΚΙΧΝΕ, μια μονάδα που καλύπτει τις ανάγκες όλης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Απαιτούμε την παρέμβαση των αρμόδιων Διοικητών και του Δ Σώματος Στρατού.
Καλούμε τους συνφάνταρους να αντιδράσουν και να βγουν Παραπονούμενοι. 
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητές, Ταξίαρχο και Στρατηγό.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας. 
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.
Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό. 
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου