Τρίτη 16 Απριλίου 2024

79 ΤΕ Πυροβολικού Σάμο: Χωρίς νερό οι φαντάροι αλλά ο Δένδιας δίνει 15 δις δολ για F35, 1.5 δις για θόλο και 1,5 δις για ελικόπτερα!

Χωρίς νερό βρίσκονται φαντάροι που υπηρετούν στη Σάμο. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στο alt.gr αναγκάζονται να αγοράζουν το νερό από το ΚΨΜ αφού η μονάδα τους χορηγεί 1 (!) μπουκάλι ανά 6 άτομα.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για το γεγονός πως η Διοικητική Μέριμνα του Στρατόπεδου Ίλαρχου Αρχοντάκη (Σάμος) δεν έχει μεριμνήσει εδώ και μήνες για την κάλυψη πόσιμου νερού στους οπλίτες θητείας.

Εδώ και μήνες, καλούμαστε να αγοράζουμε από το ΚΨΜ μπουκαλάκια με νερό, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσό να δαπανάται ημερησίως στην αγορά νερού. Με το τεράστιο κόστος, για να “βγει η θητεία”, να επιβαρύνει την τσέπη τη δική μας και των οικογενειών μας, (έξοδα για μέσα υγιεινής, μεταφορικά κλπ.), η απουσία μέριμνας για τη δωρεάν παροχή νερού είναι εξοργιστική!

Το μόνο σχέδιο το οποίο εκπονεί η ΔΜ είναι η παροχή ενός μπουκαλιού εμφιαλωμένου νερού ανά έξι άτομα. Ήδη υπάρχουν φαντάροι που δεν μπορούν να καλύψουν το ημερήσιο κόστος για το νερό και αναγκάζονται να πίνουν από τη βρύση (μη πόσιμο νερό)!!

Η ΔΜ θεωρεί κόστος τη δωρεάν παροχή πόσιμου νερού για τους οπλίτες, γιατί δε “χωρούν” στο κόστος λειτουργίας του στρατοπέδου.

Στο αίτημα μας σε αναφορές ακούσαμε από τη μια ευχολόγια για “κάποια λύση” και την καλλιέργεια αναμονής πως δήθεν “σύντομα θα λυθεί το ζήτημα του δικτύου”, αλλά και αμίμητα του τύπου “αν δίναμε νερό σε κάθε οπλίτη, θα γεμίζατε τους θαλάμους μπουκάλια” ή πως δεν ” και πάλι καλά να λέτε που υπάρχει ένα μπουκάλι νερό στα εστιατόρια “.

Το επιχείρημα πως θα αποκατασταθεί το δίκτυο είναι σκέτη κοροϊδία, ειδικά όταν η ΑΔΤΕ έκρινε το νερό πόσιμο τον Οκτώβριο του 2023 και μέχρι το Φλεβάρη του 2024 το νερό ξανά έγινε ακατάλληλο! Επίσης, σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την άμεση αποκατάσταση του δικτύου και την καταλληλότητα του νερού. Υπάρχουν χωριά στη Σάμο (μακριά από την Τουριστική Ριβιέρα) όπου οι κάτοικοι ακόμα λύνουν το πρόβλημα της καταλληλότητας του νερού με ατομικά μέσα: φίλτρα νερού, αγορά μπουκαλιών κλπ. Τον 21ο αιώνα δίπλα στο τουριστικό Πυθαγόρειο η μονάδα μας ακόμα δεν έχει εξασφαλισμένο δίκτυο πόσιμου νερού.

Όσο για την οικονομική βιωσιμότητα της μονάδας επιβεβαιώνεται πως απέναντι στις ανάγκες μας στέκεται εμπόδιο η λογική της επιχειρηματικότητας του κόστους -οφέλους. Συζητάμε δηλαδή για το γεγονός πως ο φαντάρος στην παραμεθόριο θα πίνει κατάλληλο νερό μόνο εφόσον βγαίνουν τα οικονομικά της μονάδας!

Αρκεί να σκεφτούμε ποια θα είναι η κατάσταση σε λίγους μήνες όταν θα καλούμαστε να εκτελούμε υπηρεσίες με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Ρωτάμε τη Διοίκηση και την Ταξιαρχία της ΑΔΤΕ:

– Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να παρέχει πόσιμο νερό στους οπλίτες μέχρι να αποκατασταθεί το δίκτυο και από τη στιγμή που οι μέχρι τώρα ενέργειες δεν λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα;

-Ποιος θα φέρει ευθύνες σε περίπτωση επιπτώσεων στην υγεία των οστών οπλιτών (λιποθυμικά επεισοδια , αφυδάτωση, ηλιαση δηλητηρίαση ή άλλες παρενέργειες από πόση ακατάλληλου νερού κλπ.);

Τον 21ο αιώνα δε θα πούμε και το νερό νεράκι!
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!
Απέναντι στη λογική κόστους -οφέλους προτάσσουμε τις ανάγκες μας!

Διεκδικούμε:

1. Δωρεάν παροχή 1,5λιτρου εμφιαλωμένου νερού ημερησίως για κάθε οπλίτη θητείας και για τα στελέχη που εκτελούν όργανα υπηρεσίας.
2. Έγκριση κονδυλίου από το κράτος για την κάλυψη του αιτήματός μας.
3. Κανένας στρατιώτης να μη ξοδεύει ούτε ευρώ για το νερό του.

Οι οπλίτες θητείας 79 ΤΕ Πυροβολικού Σάμος

Και ενώ συμβαίνουν αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ, οι Υπουργοί Άμυνας Δένδιας και Κεφαλογιάννης δίνουν 15 δις δολ για F35, 1.5 δις για θόλο και 1,5 δις για αμερικανικά ελικόπτερα!
  Καλούμε τους συνφάνταρους να αντιδράσουν και να βγουν Παραπονούμενοι. Να στείλουν επιστολές καταγγελίας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.
Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό. Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου