Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Οι εργαζόμενοι φώναξαν δυνατά ζητώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Οι εργαζόμενοι φώναξαν δυνατά ζητώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Αγωνιστικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, μετέχοντας και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Τα αιτήματα των εργαζομένων συνδέονται άμεσα με την ακρίβεια και την έκρηξη του πληθωρισμού, που εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο έχει πλήξει τα εισοδήματά τους, μειώνοντάς τα ουσιαστικά, παρά τις πενιχρές αυξήσεις του κατώτατου μισθού.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί, άνεργοι, συνταξιούχοι, αλλά και φοιτητές. Ξεχωριστές εκδηλώσεις πραγματοποίησαν τα Ανεξάρτητα Σωματεία, το ΠΑΜΕ και η ΓΣΕΕ τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, με ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις και πορείες. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας
Μαζικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 17 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς και ζωή με αξιοπρέπεια. Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας έδωσαν το παρών δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες στον ιδιωτικό τομέα καθώς και πολλά σωματεία και ομοσπονδίες του Δημοσίου παρά την απεργοσπαστική στάση της ΑΔΕΔΥ. Δυναμική παρουσία είχε για άλλη μια φορά η νεολαία.

Μαζική η συγκέντρωση και ακόμα πιο μαζική η δια
Βασικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν ότι «Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις - Θέλουμε πίσω τις Συλλογικές μας Συμβάσεις και τα θέλουμε τώρα».δήλωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων από τα Προπύλαια.
Στη συγκέντρωση μίλησαν εργαζόμενοι από τα σωματεία που καλούσαν στα Προπύλαια, ενώ μετά τις ομιλίες ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή. Χαιρέτησαν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ-Δήμητρα, ο ΣΥΒΧΨΑ, ο ΣΕΦΚ, ο ΣΕΠΕ "Αριστοτέλης", οι "εργαζόμενοι-ες στα Τηλεφωνικά Κέντρα", επιχειρησιακά σωματεία τηλεπικοινωνιών, ο Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου, εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων-Κινήσεων στο δημόσιο, η Ταξική πορεία, κ.α.
Μαζικά και νεανικά ιδιαίτερα τα μπλοκ σωματείων που έδωσαν μάχη το προηγούμενο διάστημα (τηλεφωνικά κέντρα, κ.α.).
Από δυνάμεις της ταξικής πτέρυγας του εργατικού κινήματος τονίστηκε η ανάγκη του συντονισμού και ενοποίησης των αγώνων και δυνάμεων του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος με τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου κέντρου μάχης του εργατικού κινήματος. Στόχος που μπαίνει είναι η ένταξη της σημερινής απεργιακής μάχης όπως και αυτής της 1ης Μάη σε ένα μαχητικό σχέδιο αντεπίθεσης των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων και της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και την πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, του πολέμου, των ιδιωτικοποιήσεων και της καταστολής των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου