Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Παγκόσμιος συναγερμός - Το Ισραήλ πραγματοποιεί επίθεση με πυραύλους στο Ιρά

Παγκόσμιος συναγερμός - Το Ισραήλ πραγματοποιεί επίθεση με πυραύλους στο Ιράν
 - Φόβοι για γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή24
Ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ισραήλ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πύραυλοι έπληξαν περιοχή στο Ισφαχάν του κεντρικού Ιράν, ενώ εκρήξεις έχουν αναφερθεί σε ιρανικούς στόχους στη Συρία και στο Ιράκ.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες».

Από την πλευρά του, και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις στη Συρία και στο Ιρά

Δεν υπάρχει ακόμη κάποια επιβεβαίωση από το Ιράν αλλά όλα δείχνουν πως η απάντηση των Ισραηλινών ήρθε την ημέρα προσευχής για τους Μουσουλμάνους που είναι η Παρασκευή, όπως αντίστοιχα το Ιράν είχε χτυπήσει το περασμένο Σάββατο που ήταν ημέρα προσευχής για τους Εβραίους.

Αναστολή των πτήσεων
Όλες οι εμπορικές πτήσεις έχουν ανασταλεί στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ιράν: Καταρρίψαμε τρία ισραηλινά drones

Σύμφωνα με την ιρανική υπηρεσία, η ιρανική αεράμυνα κατέρριψε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη που φέρεται να εκτοξεύτηκαν από το Ισραήλ.

«Είπαν ότι εκτοξεύσαμε 500 drones και πυραύλους αυτοκτονίας... τώρα απαντούν με τρία τέτοια μη επανδρωμένα τα οποία όλα έχουν απενεργοποιηθεί», έγραψε στο X ο Χοσεΐν Νταλιριάν, εκπρόσωπος της αεροδιαστημικής υπηρεσίας του Ιράν.

«Απλώς λένε ότι δεν ενημέρωσαν την Αμερική νωρίτερα», προσθέτει με emojis, μια προφανή αναφορά στις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου