Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Καματερό: Εργατικό ατύχημα με θάνατο οικοδόμου

The Press Project
Καματερό: Εργατικό ατύχημα με θάνατο οικοδόμου
Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά στο 1ο Λύκειο Καματερού, με εργάτη να χάνει ακαριαία τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών.
Όπως αναφέρει το 902.gr, ο οικοδόμος δούλευε σε εργολάβο που είχε αναλάβει την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και έπεσε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου.

«Οι χώροι δουλειάς στην κυριολεξία έχουν γίνει παγίδες θανάτου λόγω της εντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας αλλά και λόγω των ανύπαρκτων ελέγχων των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας» επισημαίνει σε δήλωσή του στο 902.gr ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, η σημερινή υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου αλλά και ο προηγούμενος Άδωνις Γεωργιάδης έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί επανειλημμένα η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας έχει ενημερώσει και έχει αναδείξει την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Ωστόσο, επί της ουσίας η κατάσταση χειροτερεύει.

Τα ζητήματα των μέτρων υγείας και ασφάλειας έχουν τεθεί με συγκεκριμένα αιτήματα και πρόσφατα αλλά και παλαιότερα στους υπουργούς Εργασίας, μέσα από απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεκριμένες καταγγελίες με συγκεκριμένα περιστατικά σε χώρους δουλειάς.

Αυτό που αποδεικνύεται ως επιτακτική ανάγκη είναι η επαναλειτουργία των μεικτών Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας για τις κατασκευές που οι κυβερνήσεις αρνούνται να υλοποιήσουν. Τα αποτελέσματα είναι αυτά. Τρεις νεκροί σε μόλις ένα 24ωρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου