Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ποιος απαιτεί να Αποβάλλονται οι σπουδαστές από την ΣΜΥ;

Ποιος έχει ανάγκη αυτές τις δικαιολογίες;
Ποιος υποστηρίζει αυτές τις μιλιταριστικές απόψεις;
Καταλαβαίνουμε τι Ελληνικό Στρατό επιχειρούν να συγκροτήσουν;
Κατανοούμε ποιο είναι το παρόν και το μέλλον των φτωχόπαιδων που έκαναν το λάθος να καταταγούν στην ΣΜΥ για να αποκατασταθούν;
ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΜΙΑ ΧΡΗΣΗΣ για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Διαβάζουμε σε Επιστολή που στάλθηκε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ:
Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών:Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών: Ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα να υποχρεώσουν ακόμα περισσότερους σε διανυκτέρευση στα Τρίκαλα
τα λεωφορεία δεν τα προλαβαίνουν οι Λαρισαίοι σπουδαστές που επιστρέφουν Λάρισα και δεν διαμένουν Τρίκαλα όπως η πλειοψηφία των σπουδαστών της Σχολής που νοικιάζουν σπίτι στα Τρίκαλα. 
Αυτών των σπουδαστών οι γονείς διαμαρτύρονται για τα έξοδα διανυκτέρευσης ενώ μπορεί κάλλιστα το παιδί τους να παραμείνει εντός της Σχολής και να μην πληρώσουν τίποτα για μια έξοδο 3 ωρών το απόγευμα. 
Η έξοδος της Τέταρτης δεν έπρεπε να υπάρχει, όπως δεν υπήρχε παλαιοτέρα σε καμιά Στρατιωτική Σχολή. Τέλος αν υπάρχουν μαθητές που έχουν προβλήματα με την φυσική κατάσταση θα έπρεπε κανονικά να κοπούν και να φύγουν από τη Σχολή καθώς δεν κάνουν. 
Αντί αυτού η Διοίκηση της Σχολής τους δίνει δεύτερη ευκαιρία να παραμείνουν στη Σχολή βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους, αντί να επιβάλλει το γράμμα του νόμου και να τους αποβάλλει από τη Σχολή.

Θυμίζουμε:

Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών:Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών: Ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα να υποχρεώσουν ακόμα περισσότερους σε διανυκτέρευση στα Τρίκαλα

Armyvoice News
Προβληματισμό προκαλεί η αντίδραση της διοίκησης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο δημοσίευμα του Armyvoice.gr και δημιουργεί πολλές υποψίες για τη σκοπιμότητα των πεπραγμένων της.

Η διαμαρτυρία γονέων που δεν αντέχουν να πληρώνουν διανυκτέρευση επειδή τα παιδιά τους τιμωρούνται τόσο ώστε να μην μπορέσουν τα προλάβουν τα λεωφορεία, προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης της ΣΜΥ, η οποία διεύρυνε τους τιμωρημένους. Περισσότεροι τιμωρημένοι, περισσότερα δωμάτια σε ξενοδοχεία, μεγαλύτερο το όφελος για αρκετούς που τρίβουν τα χέρια τους.

Και μέσα σε αυτά μας έρχονται και φήμες ότι παλαιότερα κάποιοι έβγαζαν και κέρδος από τέτοιες διανυκτερεύσεις, παίρνοντας «10 ευρώ το κεφάλι», αφού μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο κοστίζει το λιγότερο 35-40 ευρώ.

Λίγες ώρες μετά το χθεσινό μας δημοσίευμα για αυτή την περίεργη στάση που υιοθέτησε πρόσφατα η ΣΜΥ, η διοίκηση φρόντισε να μας επιβεβαιώσει για τις αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις, τροποποιώντας αυθαίρετα τα όρια των αθλημάτων, με τρότο τέτοιο ώστε να τιμωρηθούν περισσότεροι μαθητές και να τους είναι αδύνατο να πάρουν λεωφορείο, με συνέπεια να νοικιάσουν δωμάτια για διανυκτέρευση.

Η διοίκηση της ΣΜΥ μας επιβεβαίωσε ότι πράγματι δεν υπάρχει ενιαία εκαπαιδευτική πολιτική, παρά μόνο αυθαίρετες και παρορμητικές αποφάσεις ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση και το μόνο που ξέρουν είναι πως να ασκούν αυτή την περιοριμένη εξουσία που τους έχει εκχωρηθεί, δυστυχώς και επί ανθρώπων.

Και όσο για όσους παριστάνουν τα «λιοντάρια» λέγοντας ότι οι σπουδαστές δεν μπήκαν σε κολλέγιο αλλά σε στρατιωτική σχολή και δήθεν έτσι μετατρέπονται σε μαχητές, ας θυμηθούν ότι δεν ζούμε την εποχή του Μεγαλέξανδρου και πως αυτά τα θέματα τα έχει λύσει ο Μισέλ Φουκώ στο «Επιτήρηση και Τιμωρία» ήδη από τη δεκαετία του 1970.

Επιγραμματικά ο Φουκώ ανέφερε για την κατασκευή του στρατιώτη:

H ιδανική μορφή τοϋ στρατιώτη, όπως περιγράφεται στίς αρχές τοϋ 17ου αιώνα, είναι ή άκόλουθη: «Τά σημάδια πού μας κάνουν νά άναγνωριζουμε τους πιό κατάλληλους γιά τό έπάγγελμα αυτό, είναι ή ζωντάνια καί ή εξυπνάδα, τό κεφάλι ψηλά, τό ανυψωμένο στομάχι, οι φαρδεΐς ώμοι, τά μακριά χέρια, τά ισχυρά δάχτυλα, ή μικρή κοιλιά, οΐ χοντροί μηροί, οι λεπτές κνήμες καί τά σκληραγωγημένα στεγνά πόδια – πού όλα τους δείχνουν εναν άνθρωπο ευκίνητο καί δυνατό»·

Στό δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, ό στρατιώτης γίνεται κάτι που κατασκευάζεται: άπό μιάν άμορφη μάζα, άπό ενα αδέξιο σώμα, μετασχηματίζεται σέ μιά άναγκαία μηχανή·

Οί εκπαιδευτές συνηθίζουν τούς νεοσύλλεκτους «νά κρατάνε τό κεφάλι ψηλά” νά στέκονται ϊσια χωρίς νά καμπουριάζουν, νά προβάλλουν τήν κοιλιά, νά προτάσσουν τό στήθος, νά ισιώνουν τήν πλάτη· καί γιά νά τούς κάνουν ν’ άποκτήσουν αυτές τίς συνήθειες, τούς αναγκάζουν νά κρατούν τή στάση αυτή στήνοντάς τους σ’ εναν τοίχο, ετσι ώστε οί φτέρνες τους, οί κνήμες, οι ώμοι καί ή μέση νά κολλάνε στόν τοίχο, καθώς καί ή ράχη τών χεριών, μέ τούς βραχίονες πρός τά εξω καί κολλημένους στό σώμα… θά τούς διδάξουν έπίσης νά μή χαμηλώνουν ποτέ τό βλέμμα, αλλά νά κοιτάζουν μέ τόλμη τόν άπέναντί τους… νά μένουν ακίνητοι περιμένοντας τίς διαταγές, καί νά μήν κουνάνε ούτε τό κεφάλι ούτε τά χέρια ούτε τά πόδια… τέλος, νά περπατάνε μέ βήμα σταθερό, μέ τά γόνατα τεντωμένα καί τά
μπροστινά άκρα τών ποδιών χαμηλωμένα καί πρός τά εξω.»

Στήν κλασική εποχή, ανακαλύφθηκε πώς τό σώμα ήταν αντικείμενο καί στόχος της έξουσίας.

Οι εκατοντάδες παραιτήσεις σπουδαστών και στρατιωτικών από τις Στρατιωτικές Σχολές δείχνουν το δρόμο.
Τα φτωχόπαιδα που επέλεξαν την ΣΜΥ απλώς έκαναν ΛΑΘΟΣ να ταυτίσουν την ζωή τους με τον Πόλεμο, την Καταστροφή, τις Επεμβάσεις εκτός συνόρων και το θάνατο.
Έκανα λάθος να επιλέξουν να γίνουν ένστολοι Μπράβοι των επιχειρηματιών, των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Τους καλούμε να Παραιτηθούν και να σηκωθούν να φύγουν το συντομότερο.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου