Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Έκρηξη βίας κατά γυναικών στο Στρατό – Άλλο ένα περιστατικό-ο Εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον στρατιωτικό της βίας

Armyvoice News
Έκρηξη βίας κατά γυναικών στο Στρατό – Άλλο ένα περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πετάνε χαρταετό
Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έγινε γνωστό σήμερα, όταν αστυνομικοί στη Χαλκίδα πέρασαν χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4).

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Λογαχός, ο οποίος υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα, φέρεται να έπιασε από τον λαιμό την πρώην σύζυγό του και να την απείλησε λεκτικά.

Ο άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία. Όμως αντί να προσαχθεί ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών.

Πριν από λίγες ημέρες, αστυνομικοί στην Κω προχώρησαν στη σύλληψη ενός στρατιωτικού για απειλή, σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βλάβη, έπειτα από καταγγελία της συζύγου του.

Το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών τα οποία έχουν δει το φως γτης δημοσιότητας, αλλά κυρίως σε όσα δεν έχουν έρθει στη δημοσιότητα. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει μεγάλη έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά η ηγεσία δεν φαίνεται διατεθειμένη να λάβει κάποια μέτρα.

Πέρυσι ιδρύθηκε στο ΓΕΕΘΑ τμήμα Ισότητας Πρόληψης και Αντιμετώπισης Σεξουαλικής Βίας, κάτι που δείχνει και πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν, παρά το γεγονός ότι αποφεύγουν να τα δημισοποιήσουν για να έχουν το περιθώριο να ωραιοποιούν την εικόνα.

Μια από τις λειτουργίες του είναι η διαδικασία συλλογής και διαβίβασης στατιστικών στοιχείων περιστατικών έμφυλης βίας και παρενόχλησης στις ένοπλες δυνάμεις.

Θα πρέπει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την έμφυλη βία, όπως κάνει άλλωστε και η Αστυνομία.

Το πρόβλημα όσο και να προσαθεί να το καλύψει, πλέον έχει ππάρει τραγικές διαστάσεις.

Θα πρέπει να δοθύν στοιχεία για:Πόσα περιστατικά έμφυλης και ενδιαοικογενειακής βίας έχουν καταγγελθεί από στρατιωτικούς στην Αστυνομία
Πόσα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας έχουν φθάσει στα στρατοδικεία της χώρας
Σε πόσα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας έχει ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να γίνει σύσταση σε στρατιωτικούς, χωρίς να έχουν φθάσει αυτές οι υποθέσεις στα δικαστήρια.

Επιπλέον θα πρέπει να δούμε έαν υπάρχουν ή όχι μέτρα για την έμφυκη και την ενδοοικογενιακή βία στο στράτευμα και κυρίως εάν τηρούνται. Γιατί οι πληροφορίες μας λένε ότι στα χαρτιά όλα υπάρχουν αλλά ουδείς τα εφαρμόζει.

1 σχόλιο:

  1. Καθολου απιθανο και ολα εχουν σημασία σε αυτο τον τομεα ,οπως η ψυχολογικη πιεση και η ανικανότητα να καταλαβουν οταν δεν το κατεχουν το θεμα με αποτελεσμα να ξεσπουν σε λαθος ατομα οπως στης γυναικες τους η εντος στρατοπεδου ( αλλη λατρεουν την χουντα και αλλη οχι αλλη θελουν οργανομενο στρατο αλλη απλα δεν ξερουν τιποτα και εχουν μαθει να κανουν τους μαγκες μονο εντος δουλειας )

    ΑπάντησηΔιαγραφή