Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Η Πρωτομαγιά δεν είναι Αργία, λουλούδια και ψώνια, είναι Απεργία!

Η Πρωτομαγιά δεν είναι Αργία, λουλούδια και ψώνια, είναι Απεργία!
Για μια ακόμη χρονιά η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την άθλια πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε να υποβαθμίσει και να καταργήσει την Εργατική Πρωτομαγιά. Με πρόσχημα πως πέφτει μεγάλη Τετάρτη και δήθεν διαταράσσει την αγορά ανακοίνωσε ότι την μεταφέρει, ως αργία πια, την Τρίτη 7/5 μετά το Πάσχα. Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου νομίζει πως μπορεί με μια υπουργική απόφαση να κανονίσει πότε θα γίνουν οι εκδηλώσεις της παγκόσμιας μέρας της εργατικής τάξης και μάλιστα με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου, «προκειμένου να μη διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές».
Βλέπεις το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τα κέρδη του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και του ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ, του ΜΑΣΟΥΤΗ και του LIDL, του NOTOS και του ΑΤΤΙΚΑ....
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Κερδοσκοπία χτυπά κόκκινο, η Ακρίβεια έχει απογειωθεί, οι Έλληνες επιχειρηματίες καταγράφουν το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους σε όλη την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, η ενταντικοποίηση είναι πρωτόγνωρη, τα 4ωρα και 6ωρα κάνουν επέλαση, ενώ από τον Ιούλιο επιβάλλουν την 6ημερη εργασία καταργώντας ακόμη περισσότερο το 8ωρο-5ημερο, κάνοντας την ζωή μας λάστιχο, μετατρέποντας μας σε ρομπότ που υπάρχουν μόνο για να τους παράγουμε κέρδη. Την 6ημερη εργασία βεβαίως έχουν κάνει πράξη ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και τα BAZZAR, θα επεκτείνουν όμως σε εμπόριο, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και σε αποθήκες τους.  
Τα Κέρδη τους είναι ο Ιδρώτας μας, η Ανάπτυξη τους η Εκμετάλλευση και η Καταπίεση μας. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια περίοδο διώκονται και Απολύονται αγωνιστές εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, στα Πανεπιστήμια γίνονται πρωτοφανείς Διώξεις φοιτητών.
Παράλληλα, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τις αγορές όπλων που κοστίζουν δεκάδες δις ευρώ, προσλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες, στέλνει όπλα και πυρομαχικά στην φιλονατοϊκή κυβέρνηση της Ουκρανίας, προσφέρει κάθε διευκόλυνση στο Ισραήλ που προχωρά σε Εγκλήματα Πολέμου και Γενοκτονία του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης. Στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μ.Ανατολή πόλεμο που διεξάγουν ΗΠΑ-ΕΕ-Ισραήλ συμμετέχει και η κυβέρνηση της  ΝΔ στέλνοντας τη Φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα προστατεύοντας τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών που εφοδιάζουν το Ισραήλ.

Η 1η Μάη όμως δεν είναι αργία, είναι απεργία! 
Είναι ο σημαντικότερος διεθνιστικός εργατικός αγώνας ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου.
Είναι η μέρα που θα απαιτήσουμε Αυξήσεις στους μισθούς, την επιστροφή των Τριετιών, ωράρια εργασίας που δεν θα μας αφαιρούν την ζωή.
Είναι η μέρα που θα αγωνιστούμε στο πλευρό των Τουρκικών σωματείων και εργαζομένων που αμφισβητούν την παντοκρατορία Ερντογάν, για να παλέψουμε μαζί ενάντια στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, δύο αδίστακτων αστικών τάξεων που θέλουν την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας κρέας στα κανόνια για τα συμφέροντα τους. 
Είναι η μέρα που θα αγωνιστούμε στο πλευρό των Αμερικανών και Ευρωπαίων φοιτητών οι οποίοι απαιτούν να σταματήσει η Σφαγή στη Γάζα και η στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ στην Γενοκτονία-Εθνοκάθαρση που επιχειρούν η κυβέρνηση Νετανιάχου και ο Ισραηλινός στρατός.
Είναι η μέρα που θα αγωνιστούν ενωμένοι οι Εργαζόμενοι ενάντια στην Καπιταλιστική Κυριαρχία και την Μισθωτή Σκλαβιά.

 ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΡΑΦΙΑ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ θα είναι μαζί  με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις εργατικές κινήσεις και συλλογικότητες που καλούν σε ταξική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11 π.μ. στην Αθήνα.
Απαιτούμε να  μας δώσουν πίσω όλες τις τριετίες και τα χρήματα που αντιστοιχούν. 
Συλλογικές συμβάσεις εργασίας ‒ Αυξήσεις στους μισθούς – Βασικός μισθός 1.200 ευρώ. 
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Να μην εφαρμοστεί η 6ημερη εργασία.
ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. 
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. 
Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες. 
Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.
Δικαίωση του λαού της Παλαιστίνης.
Να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου και τις Αγορές όπλων.

Email ergazomenoi.emporio2gmail.com Fb ergazomenoiemporio

Blog ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου