Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Άσκηση Κύπρου, ΗΠΑ, Ισραήλ προσομοίωση επίθεσης κατά Ιράν;

Το ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο έχει επιλέξει εδώ και χρόνια να ενταχθεί στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Τι νησί της Κύπρου έχει μετατραπεί σε αεροπλανοφόρο της Βρετανίας και των ΗΠΑ, οι ξένες βάσεις αποτελούν ορμητήριο για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενώ αναβαθμίζονται συνεχώς οι πολεμικοί δεσμοί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Στο πλαίσιο αυτό, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις με την Κύπρο για «προσομοίωση επίθεσης στο Ιράν», μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph. 
Σε συντονισμό με τον αμερικανικό στρατό και την κυπριακή Εθνική Φρουρά πάνω από την Κύπρο, οι ασκήσεις περιελάμβαναν ασκήσεις μεγάλης εμβέλειας και επίθεση σε απομακρυσμένο στόχο, δήλωσε ο GLZ, μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού Στρατού. 
Οι ασκήσεις, αποτελούμενες από τουλάχιστον μια μοίρα ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών, πραγματοποίησαν ένα προσομοιωμένο πλήγμα αντιποίνων προετοιμάζοντας το Ιράν ή τους πληρεξουσίους του να επιτεθούν στο ισραηλινό έδαφος, ανέφερε στο Twitter ο λογαριασμός OSINTdefender, που ανήκει σε ένα στρατιωτικό μπλόγκερ.
Aναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου αυτού που αναρτήθηκε από τον στρατιωτικό ανταποκριτή Doron Kadosh, ανέφεραν ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) φέρεται να διεξήγαγε μια άσκηση που προσομοιώνει το σενάριο της ιρανικής επίθεσης. 
Η άσκηση λέγεται ότι διεξήχθη σε συνεργασία με την Κύπρο και τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Τα νέα για τους ελιγμούς της πολεμικής αεροπορίας ήρθαν καθώς Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι προετοιμάζονται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση απευθείας από το Ιράν χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους και drones, αναφέρει ο μπλόγκερ. 
Η άσκηση πραγματοποιείται εν μέσω φόβων για αντίποινα του Ιράν μετά το ισραηλινό χτύπημα στο προξενείο στη Δαμασκό της Συρίας. 
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, σε μια ολονύκτια επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant, κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ «θα σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια σε οποιεσδήποτε απειλές από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του».

Το Ισραήλ πυροδοτεί γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, έχοντας στο πλευρό του τις ΗΠΑ, αλλά επίσης την ελληνοκυριακή πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση της ΝΔ.
Αυτοί είναι οι Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και οι πολεμικές συμμαχίες τους με τους Αμερικανούς.
Δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη στην περιοχή, αλλά πυροδοτούν πολέμους και εξυπηρετούν ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επιχειρηματικές επιδιώξεις.
Πρέπει να Αντισταθούμε.
Πρέπει να Αντισταθούμε στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Έλληνες επιχειρηματίες, ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ
Να ενισχύσουμε την προσπάθεια Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΟ, ενάντια σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com   

ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου