Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη λεηλασία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή (φωτό)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη λεηλασία και την εμπορευματοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή οργάνωσε την Τετάρτη το απόγευμα στην πλατεία Πανόρμου η Επιτροπή Αγώνα. Συμμετείχαν εκατοντάδες κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων γονέων και δημοτικών και περιφερειακών κινήσεων. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και χαιρέτισαν η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα.

Όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Κώστας Τουλγαρίδης εκπρόσωπος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική «η λογική της καπιταλιστικής κερδοφορίας θέλει να υποτάξει όλους τους ελεύθερους χώρους σε μια πόλη που η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη. Αντί να συζητάμε για την αντιστροφή της κατάστασης με κατασκευής χώρων πρασίνου και πάρκων, η Αττική μεταβάλλεται σε ένα απέραντο εργοτάξιο με νέα κατασκευαστικά έργα να απειλούν να κλείσουν όλους τους ελεεύθερους χώρους».

Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Περιβάλλοντος. Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία απέφυγε τη συνάντηση με εκπροσώπους των πολιτών και φορέων. Ο κόσμος διαδήλωσε ενάντια στο νέο απαράδεκτο προεδρικό διάταγμα για το Μητροπολιτικό Πάρκο που επιχειρεί να θίξει και τον πυρήνα του Πάρκου, μεταβάλλοντας έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αθήνας σε ένα απέραντο παράνομο πάρκινγκ, διατηρώντας τα στρατόπεδα, σχολή χωροφυλακής, κτίρια ΕΥΠ και άλλες μορφές χρήσης-καταπάτησης ασύμβατες με τον χαρακτηρισμό του ως Μητροπολιτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου