Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Παλαιστίνη: Η υποκρισία της Δύσης στηρίζει τη Γενοκτονία τη Γάζα-οι ευθύνες της Κύπρου

Παλαιστίνη: Η υποκρισία της Δύσης στηρίζει τη Γενοκτονία τη Γάζα – Ανάξιοι να λέγονται άνθρωποι όσοι αγνοούν την εκκαθάριση
Του Καλλή Αντούνα στο dialogos.com.cy

Όποιος συνεχίζει να αγνοεί το γεγονός πως το κράτος του Ισραήλ είναι στυγνός δολοφόνος δεν είναι απλά τυφλός και χαζός αλλά ανάξιος να συνεχίζει να αποκαλείται άνθρωπος.
Για ακόμα μια φορά το κράτος του Ισραήλ και ο Βενιαμίν Νετανιάχου δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Έχουν αποδείξει για ακόμα μια φορά πως στόχος τους είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας γενοκτονίας εις βάρος των Παλαιστινίων με «express» διαδικασίες, επεμβαίνοντας στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πρώτα αποκόπηκε κάθε πρόσβαση σε νερό, φαγητό και ρεύμα, ακολούθησαν βομβαρδισμοί σε σημεία πρόσβασης σίτισης και σε νοσοκομεία και πλέον δολοφονούνται και εθελοντές ΜΚΟ που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το πιο τραγικό ωστόσο συνεχίζει να παραμένει η υποκρισία συγκεκριμένων κρατών, συμπεριλαμβανομένου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνεχίζουν να τηρούν αποχή στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός

αλλά και πολιτικών δυνάμεων του τόπου που για χρόνια έκαναν πλάτες στην κυβέρνηση του Νετανιάχου, δείχνοντας ανοχή στις κακουχίες εις βάρος των Παλαιστινίων.

Αλλά η δικαιολογία τους είναι γνωστή! «Πώς θα δαγκώσω το χέρι που με ταΐζει; Πώς είναι δυνατόν να καταδικάζω μια χώρα, όταν αστοί Ισραηλίτες έρχονται στην Κύπρο για επενδύσεις;»

Ελπίζω να γνωρίζουν όσοι συνεχίζουν να τηρούν αυτή τη στάση ότι τα ίδια λέει και ο… ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρκέστηκε για ακόμα μια φορά σε επικοινωνιακές δηλώσεις, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, μένοντας ωστόσο μέχρι εκεί.

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι δύσκολοι καιροί χρειάζονται και τολμηρές αποφάσεις.

Το σωστό θα ήταν η άμεση και ωμή καταδίκη όχι μόνο της δολοφονίας των εθελοντών της ανθρωπιστικής ΜΚΟ «World Central Kitchen», αλλά της γενικότερης πολιτικής εξολόθρευσης των Παλαιστινίων που ακολουθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Διαφορετικά, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απλά θα συνεχίσει κάθε επόμενη μέρα των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας να κάνει διευκρινίσεις και να επιβεβαιώνει δεδομένα που ποτέ δεν λέχθηκαν, όπως έγινε και τώρα.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένη, λέει, η καταδίκη της πολύνεκρης επίθεσης σε βάρος του προσωπικού της ανθρωπιστικής οργάνωσης WCK. Στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, πόσο μάλλον στην πολιτική και δη στις διεθνείς σχέσεις.

Ο τερματισμός της γενοκτονίας των Παλαιστινίων είναι μονόδρομος! Διαφορετικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πνιγούν με φωτογραφίες και βίντεο νεκρών παιδιών, βομβαρδισμένων σχολείων και νοσοκομείων.

Εθελοντές ανθρωπιστικής βοήθειας θα συνεχίσουν να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο και δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να εκτελούνται από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Πολιτικοί και ακτιβιστές, υπέρμαχοι της ειρήνης σε Ισραήλ και αλλού, θα συνεχίσουν να σέρνονται σε κελιά και όλα αυτά θα βαραίνουν τη συνείδηση αυτών που εσκεμμένα τόσα χρόνια έκαναν και κάνουν τα στραβά μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου