Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Typhon: Ο αμερικανικός στρατός ανέπτυξε για πρώτη φορά το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα στο «κατώφλι» της Κίνας [pics]

O αμερικανικός στρατός ανέπτυξε για πρώτη φορά εκτός των ΗΠΑ το πυραυλικό σύστημα Typhon, συγκεκριμένα στο «κατώφλι» της Κίνας.

Η συστοιχία πυραυλικών συστημάτων τύπου Typhon, γνωστό και ως «Mid-Range Capability», μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους κρουζ Tomahawk και πυραύλους πολλαπλών χρήσεων SM-6. Είναι μια τροποποιημένη έκδοση του συστήματος κάθετης εκτόξευσης τύπου Mk.41 που χρησιμοποιείται από τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Το σύστημα Typhon έφτασε στις Φιλιππίνες για να συμμετάσχει στην άσκηση Salaknib 24, στέλνοντας παράλληλα ένα «ηχηρό μήνυμα» στην Κίνα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μεταφέρθηκαν ποτέ τμήματα του συστήματος Typhon στο εξωτερικό και χρειάστηκε περισσότερες από 15 ώρες για το μεταγωγικό αεροσκάφος C-17A Globemaster III να πραγματοποιήσει το ταξίδι μήκους άνω των 8.000 μιλίων.

Μια πλήρης συστοιχία Typhon αποτελείται από τέσσερις εκτοξευτές, έναν φορητό σταθμό διοίκησης που βασίζεται σε ρυμουλκούμενο όχημα και άλλα βοηθητικά οχήματα και εξοπλισμό, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος στις Φιλιππίνες, στέλνει το μήνυμα στην Κίνα για τις δυνατότητες κρούσης μεγάλης εμβέλειας του US Army, αλλά και την αμεσότητα με την οποία μπορούν αναναπτύσσονται τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα.

Με πληροφορίες από: The War Zone / Φωτογραφία US Army

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου