Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

31 Μ/Κ Ταξιαρχία Καβησό Έβρου: Μία (1) βρύση νερού για στρατόπεδο που εξυπηρετεί οκτώ (8) μονάδες και εκατοντάδες φαντάρους!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Μια πολύ δύσκολη και με κακές συνθήκες διαβίωσης θητεία περιμένει στην 31 Μ/Κ Ταξιαρχία στην Καβησό, όσους φαντάρους έχουν την (κακή) τύχη να εκπληρώνουν εκεί τη στρατιωτική τους θητεία.
Μας μιλάνε για "κανονικές συνθήκες" στη θητεία μας. 
Τι εννοούν όμως λέγοντας "κανονικές συνθήκες"; 
Χώσιμο σε συνεχόμενες υπηρεσίες που μπορεί πολλές φορές να υπερβαίνουν τις 3 ημέρες, με την κατάσταση στα γκρουπ των εορτών να γίνεται απάλευτη με υπηρεσίες 10 και πάνω μέρες σερί χωρίς έξοδο. Συνεχείς αποσπάσεις σε άλλες μονάδες ή φυλάκια της Ταξιαρχίας που πολλές φορές δεν ξέρεις για πόσο μπορούν να κρατήσουν. 
Κόψιμο της άδειας για να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές σε όσους την είχαν αιτηθεί.
Σαν να μην έφτανε αυτό, όποτε δεν υπάρχει υπηρεσία, πέφτει αγγαρεία, αγήματα ή παρελάσεις με τις τιμητικές άδειες να παραμένουν απλώς μια υπόσχεση. 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ατελείωτο κόψιμο χόρτων και η συμμετοχή στην παρέλαση της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη για την επέτειο της απελευθέρωσης της Θράκης όπου ενώ τάζουν τιμητικές άδειες στους φαντάρους που συμμετέχουν αυτές φαίνεται να παραμένουν "στα λόγια".
Την ίδια στιγμή υπάρχει τεράστια έλλειψη πόσιμου νερού στα στρατόπεδα της Ταξιαρχίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το στρατόπεδο Βογιατζή που φιλοξενεί 8 μονάδες και έχει μία (1) βρύση πόσιμου νερού στα μαγειρεία, κατάσταση που αναγκάζει τους φαντάρους να σπαταλούν υπερβολικά ποσά για μπουκάλια νερού ιδίως τώρα που αρχίζουν οι ζέστες, ενώ παράλληλα σε πολλές μονάδες υπάρχει σημαντικό ζήτημα με κοριούς που κάνει απάλευτες ακόμα και τις λιγοστές ώρες ύπνου που απομένουν από τις υπηρεσίες.
Καταγγέλλουμε αυτή την κατάσταση στη συγκεκριμένη Ταξιαρχία, ιδίως τώρα που έρχεται καλοκαίρι και οι υπηρεσίες και οι συνθήκες διαβίωσης λόγω ζέστης δυσκολεύουν. 
Απαιτούμε αυτά που υποχρεούται να μας δώσει ο Ελληνικός Στρατός.
Να μπει φρένο στο χώσιμο των φαντάρων και στις συνεχόμενες υπηρεσίες. 
Διάθεση πόσιμου νερού για όλους τους φαντάρους δωρεάν από τον στρατό, δεν γίνεται τη στιγμή που πληρωνόμαστε το εξευτελιστικό ποσό των 8,70 το μήνα να σπαταλάμε πάνω από 30 ευρώ το μήνα για νερό. 
Η μία βρύση για όλο το στρατόπεδο δεν φτάνει, ήδη σπαταλάμε χιλιάδες ευρώ για την εκπλήρωση της στρατιωτικής μας θητείας σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει "χτυπήσει κόκκινο". 
Τακτική απολύμανση του στρατοπέδου από ειδικά κλιμάκια για την καταπολέμηση των κοριών.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Απαιτούμε την λήξη μέτρων.
Ο Δένδιας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι Υπουργός Άμυνας εδώ και χρόνια.
Ο ρόλος του δεν είναι μόνο να αγοράζει όπλα, να στέλνει πυρομαχικά και οπλισμό στην Ουκρανία, αλλά και στρατεύματα, φρεγάτες σε αποστολές εκτός συνόρων.
Πρέπει όλοι να ενωθούμε απέναντι στην Εργασιακή και Οικονομική Εκμετάλλευση αλλά και τη βυσματοκρατία.
Τα γαλάζια βύσματα κάνουν ΣΠΕΝ και φεύγουν.
Κανένας φαντάρος, δεν έχει καμιά δουλειά να βρίσκεται στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και να κάνει τους Υπηρέτες, τα Γκαρσόνια και τους Ναυαγοσώστες των Αξιωματικών.
Ούτε στα Στρατιωτικά Πρατήρια και τις ΛΑΦ.
 Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή και Ταξίαρχο.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.
Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com  

1 σχόλιο:

  1. Ακομα να βαλουν βρυσες? Πρην 20 χρονια στην θητεια μου ,ελεγαν οτι θα βαλουν βρυσες....λεφτα για κουλουρια και εικονες ειχαν αλλα για αλλα δεν ειχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή