Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: δεν υπάρχει τεχνογνωσία για γεωτρήσεις στα 4,5 χιλιόμετρα βάθος όπως στην περίπτωση της Κρήτης

Κρήτη: Για να ολοκληρωθεί η παγκόσμια επενδυτική πρωτοτυπία που σχεδιάζουν για το νησί μας, στα σημεία όπου θα έχουν πλέον εντοπιστεί και επιβεβαιωθεί τα μεγαλύτερα κοιτάσματα, θα γίνουν γεωτρήσεις σε βάθη μεγαλύτερα από αυτά που έχουν καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη. (Lagocephalus sceleratus ή Χριστίνα ή κρις φις)
Η ύπαρξη κοιτασμάτων νότια της Κρήτης είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Το γεγονός ότι δεν τα έχουν εκμεταλλευτεί ακόμα, οφείλεται στο ότι ακόμα και τα άρρωστα μυαλά των τεχνοκρατών που έχουν προτείνει τις εξορύξεις εδώ, γνωρίζουν ότι στην ουσία δεν υπάρχει τεχνογνωσία για γεωτρήσεις στα 4,5 χιλιόμετρα βάθος όπως στην περίπτωση της Κρήτης.
Η παγκόσμια μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει οδηγήσει την αδηφάγο βιομηχανία υδρογονανθράκων σε όλο και μεγαλύτερα θαλάσσια βάθη, τα οποία μειώνουν κατακόρυφα τις δυνατότητες έγκαιρης παρέμβασης για αποφυγή πετρελαιοκηλίδων σε περίπτωση ατυχήματος, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του.
Το 2010 χρειάστηκαν 5 μήνες για να σφραγιστεί το πηγάδι «Deepwater Horizon» της ΒΡ στα 1.600 μέτρα βάθος, αφού πρώτα είχαν διαρρεύσει εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού…
Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων
Δεν θυσιάζουμε τον τόπο μας για τα κέρδη τους!
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Κρήτη το τελευταίο θύμα των πολυεθνικών του πετρελαίου!
Να ανακηρυχθεί η Ελληνική Τάφρος
Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή!
Έξω οι πετρελαϊκές από τις θάλασσες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου