Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

5η ΕΜΑ: "Τρώνε" τις άδειες των φαντάρων και τους αναγκάζουν να ξοδεύουν άδικα τα λιγοστά χρήματα τους

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαι στρατιώτης στη 5η ΕΜΑ Στην Κύπρο και εξαιτίας της συμπεριφοράς του Αρμόδιου Αξιωματικού, το αίσθημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης είναι πλέον ανυπόφορο.
Το κυρίως θέμα που θέλω να αναφέρω είναι πως λόγω ακριβών αεροπορικών εισιτηρίων την περίοδο του Πάσχα μας κόλλησαν δικές μας μέρες Κανονικής Άδειας (σε άλλους 5 και σε άλλους 6 σε αριθμό) για να φύγουμε νωρίτερα στις πόλεις μας και να πληρώσουν φθηνότερα αεροπορικά.
Ενώ αυτό συμβαίνει σε όλα τα στρατόπεδα της Κύπρου, στο δικό μας και ΜΟΝΟ στο δικό μας (5η ΕΜΑ) έχει αυταρχικά αποφασιστεί ότι θα χρεωθούμε κάθε άδεια που με το έτσι θέλω μας δώσανε. 
Σε όλα τα στρατόπεδα της Κύπρου οι μέρες που πήραν αναγκαστικά οι στρατιώτες περνιούνται ως τιμητικές με αποτέλεσμα να μη χάνουν μέρες από την άδεια τους οι στρατιώτες των υπολοίπων στρατοπέδων. 
Εν αντιθέσει στη δίκη μας περίπτωση ο Αρμόδιος Αξιωματικός ούτε που συζητάει κάτι παρόμοιο. 
Συνακόλουθα κάνουμε καθημερινή σκληρή εργασία σε διάφορες λειτουργίες του στρατοπέδου (πχ βαψίματα για αλλαγή ταξιαρχίας, αγήματα , δουλειά σε όρχους, κόψιμο χόρτων κτλ) δεν παίρνουμε ούτε μια τιμητική σαν έστω μια μικρή επιβράβευση, ενώ αντίθετα πάλι σε αλλά στρατόπεδα στην Κύπρο (1ο και 2ο Τάγμα Λευκωσίας) οι στρατιώτες που βγάζουν δουλειά έχουν ένα είδος επιβράβευσης , κυρίως με τιμητικές. Γενικότερα το αίσθημα που εισπράττουμε οι στρατιώτες της 5ης ΕΜΑ είναι ένα αίσθημα κατάφωρης αδικίας και εκμετάλλευσης, διότι μιλάμε με στρατιώτες από αλλά στρατόπεδα και έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τους Αξιωματικούς και είναι πρόθυμοι να δουλέψουν για το στρατόπεδο γιατί νοιώθουν πως έχουν κίνητρο.
Εν αντιθέσει εμείς δουλεύουμε αδιάκοπα χωρίς την παραμικρή επιβράβευση.
Το γεγονός ότι δε θα μας επιστρέψουν τις μέρες που με το έτσι θέλω μας κόλλησαν και μας στέρησαν από την περίοδο που θα το είχαμε πραγματικά ανάγκη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι στρατιώτες της 5ης ΕΜΑ Δεν είμαστε ζώα και σκλάβοι του κάθε πολεμοχαρή μιλιταριστή Αξιωματικού. 
Απαιτούμε να μας δοθούν οι μέρες άδειας του Πάσχα πίσω.
Απαιτούμε επιβράβευση για την εργασία μας ανάλογης με αυτή που προσφέρουν τα υπόλοιπα στρατόπεδα της Κύπρου και απαιτούμε να μπει με κάποιο τρόπο ένας έλεγχος στον Αρμόδιο Αξιωματικό εξαιτίας του οποίου βλασφημούν όλοι οι στρατιώτες την ώρα και τη στιγμή που μπήκαν στη μονάδα.
Γενικότερα ο συγκεκριμένος άνθρωπος δυσκολεύει χωρίς λόγω τη ζωή των στρατιωτών.
Άλλο παράδειγμα είναι πως αρνήθηκαν σε στρατιώτη που είχε πάρει άδεια πριν το γκρουπ Πάσχα να του κολλήσουν μια μέρα έξτρα, με αποτέλεσμα ο στρατιώτης να έρθει από Ελλάδα Κύπρο για μια μέρα και την επόμενη να ξαναφύγει με γκρουπ. 
Μάλλον Αξιωματικοί που εισπράττουν χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα νομίζουν πως όλοι έχουμε ευρώ για πέταμα. 
Ελπίζω η καταγγελία αυτή να συμβάλει στο να γίνει επιτέλους ανθρώπινη η κατάσταση στη μονάδα, σε μια μονάδα όπου η λογική έχει χαθεί προ πολλού..

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Θυμίζουμε ότι οι φαντάροι πηγαίνουν στην ΕΛΔΥΚ Κύπρου από Οικονομική Ανάγκη, γιατί είναι φτωχά παιδιά που δεν μπορούν να πληρώσουν τα 5000-6000 ευρώ που είναι το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Επίσης, συχνά οι συνάδελφοι Υποχρεώνονται να πάνε Κύπρο, παρά την άρνηση τους.
Συνάδελφοι, δεν υπάρχει κανένας Νόμος ή Διαταγή που να σε Υποχρεώνει να πας στην Κύπρο και να υπηρετήσεις για τα ενεργειακά κοιτάσματα και τις ΑΟΖ.
Συνάδελφοι σας καλούμε μαζί να αγωνιστούμε για την ανάπτυξη κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.
Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου