Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

«Αμερικανιές» στην Αλεξανδρούπολη

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»
▸Επιδείξεις στα πρότυπα του στατού των ΗΠΑ, ενώ οι φαντάροι δεινοπαθούν στις
μονάδες

Τελικά ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτρης Χούπης, όχι μόνο είναι άξιος συνεχιστής του συνταξιούχου πια Κωνσταντίνου Φλώρου, αλλά δείχνει ικανός να τον ξεπεράσει.
Το δημοσιογραφικό φερέφωνο του υπουργείου Άμυνας, της εκάστοτε κυβέρνησης και των στρατηγών είχε προλάβει να μας ενημερώσει ότι στις εκδηλώσεις της Τρίτης 14/5 στην Αλεξανδρούπολη για τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της, θα ήταν ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης. Εκδηλώσεις που θα κορυφώθηκαν με τη στρατιωτική παρέλαση της 12ης Μεραρχίας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος όμως λόγω του ταξιδιού του στη Σαουδική Αραβία έπρεπε να ακυρώσει τη μετάβαση στην Αλεξανδρούπολη, έστειλε μήνυμα στην παρέλαση εκτός από τα στελέχη και τους φαντάρους της 12 ης Μεραρχίας, ώστε να συμμετάσχει τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού από τη Ναυτική Βάση Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα ζητούσε, στο τέλος της παρέλασης, διμοιρία της Πολεμικής Αεροπορίας από τη ΣΜΥ να πραγματοποιήσει ασκήσεις επιδείξεων, κάτι που αρχικά ήταν να γίνει από τη διμοιρία επιδείξεων της ΣΜΥ.

Τότε λοιπόν η μιλιταριστική γραφικότητα έφτασε στο αποκορύφωμα της. Μια γραφικότητα που ξεπατίκωσε το αμερικανικό πρότυπο. Το άγημα της ΣΜΥΑ έσκασε μύτη με μαύρο γυαλί, ακολουθώντας το αμερικανικό πρότυπο της Φρουράς στο Κοιμητήριο των ΗΠΑ που αποτελεί και τον Άγνωστο Στρατιώτη των Αμερικανών. Μαύρο Γυαλί λοιπόν (American Optical), για το οποίο σύμφωνα με τους πιο μέτριους υπολογισμούς, το κονδύλι θα έφτασε για τα 30 μέλη του αγήματος στα 3.000 ευρώ! Όλα για το θεαθήναι… Όλα τα λεφτά για να δώσουν μια ακόμη γραφική μιλιταριστική επίδειξη!

Μόλις πριν από λίγες μέρες, την Πέμπτη 9/5, είχε στηθεί άλλη μία κακόγουστη φαντασμαγορική, μιλιταριστική γιορτή στο Μέγαρο Μουσικής, για τον «προστάτη» του στρατού ξηράς τον άγιο Γεώργιο. Εκδήλωση που «τίμησαν» με την παρουσία τους ο Νίκος Δένδιας, υπουργοί, βουλευτές, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι μονάδες δεν έχουν ούτε χλωρίνη. Δεν έχουν χαρτί τουαλέτας να δώσουν στους φαντάρους, δεν έχουν νερό. Αντιθέτως είναι γεμάτες με κοριούς και με καρκινογόνο αμίαντο. Κι όμως, υπουργείο και στρατηγοί πετούν χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν γυαλιά ηλίου για τα αγήματα επιδείξεων για να δείξουν ότι γίνονται σαν τον αμερικανικό στρατό.

Συνάδελφοι, κόντρα στην σπάταλη χρημάτων για μιλιταριστικές φανφάρες, οφείλουμε να παλέψουμε για αξιοπρεπή θητεία. Δικαιούμαστε φαγητό επαρκούς ποσότητας και ποιότητας, καλές συνθήκες υγιεινής και θέρμανσης, ιατρικής περίθαλψης και, γενικότερα, διαβίωσης. Όποτε υπάρχει πρόβλημα βγαίνουμε παραπονούμενοι, καλούμε την Επιτροπή Αλληλεγγύη Στρατευμένων.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (17.05.24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου