Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Το Ισραήλ δολοφονεί Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνιος μαχητής σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής και οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Ο ένοπλος βραχίονας της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφερε πως ο μαχητής που έχασε τη ζωή του ήταν μέλος του κι ονομαζόταν Ισλάμ Χαμάισα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, οι οκτώ τραυματίες διακομίστηκαν και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομεία.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι την επιδρομή διεξήγαγαν μαχητικό αεροσκάφος και ελικόπτερο. Πρόκειται για σπάνια επιχείρηση του είδους αυτού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου η βία είχε κλιμακωθεί πολύ ήδη προτού ξεσπάσει ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως στόχος της επιδρομής ήταν κτίριο που κατ’ αυτόν χρησιμοποιείτο ως κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων, ενώ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ισλάμ Χαμάισα, στον οποίο επέρριψε την ευθύνη για σειρά επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.


Η επιχείρηση διεξήχθη «για να εξαλειφθεί άμεση απειλή», πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη «απειλή».

Σύμφωνα με κατοίκους του καταυλισμού, βομβαρδίστηκε σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου