Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Οι βυσματικές Μεταθέσεις φτάνουν στις μονάδες και προκαλούν νέες Παραιτήσεις ΕΠ.ΟΠ. που Αδικήθηκαν!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαστε νέοι ΕΠ.ΟΠ. που μπήκαμε το Δεκέμβριο του 2023.
Αρκετοί από εμάς ορθά έχουμε τοποθετηθεί σε παραμεθόριες περιοχές αλλά η τοποθέτηση μας έχει μερικά σοβαρά μειονεκτήματα . 
Πρώτον, οι τοποθετήσεις-μεταθέσεις βγήκαν χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια και με βάση το "κατάλληλο τηλέφωνο".
Δεύτερον, είναι πραγματικά αδιανόητο να στέλνουν νησιώτες και Εβρίτες με εντοπιότητα πολύ μακριά από το σπίτι τους, αλλά να στέλνουν ”τυχαία” τους Αθηναίους στους τόπους προτίμησης τους! 
Θα θέλαμε να μάθουμε και εμείς επιτέλους με ποια κριτήρια έχουν βγει αυτές οι μεταθέσεις.
Μπροστά στα μάτια μου με τηλεφωνήματα είδα να αλλάζουν μεταθέσεις μέσα σε 10 λεπτά αφού είχα βγει !
Γνωρίζω άτομο πολυ ψηλά στην ειδικότητα του, με πολλά μόρια και με προϋπηρεσία στο στρατό που το έστειλαν πολύ μακριά από το σπίτι του επειδή ένας είχε "καλό τηλέφωνο" και ήθελε να πάει εκεί!
Επίσης ενώ σε κάποιες ειδικότητες έχουν γίνει δεκτές αμοιβαίες μεταθέσεις , σε κάποιες άλλες τις αρνήθηκαν με την δικαιολογία ότι δεν εξυπηρετεί την υπηρεσία (ίδια ειδικότητα), ενώ δεν πήγαν καν στους τόπους προτιμήσεις τους! 
Δηλαδή εμείς που δεν έχουμε βύσματα πρέπει να υποστούμε ένα μαρτύριο 7 χρόνων επειδή κάποιοι ήθελαν να βολέψουν τον εαυτό τους σε συγκεκριμένες μονάδες ;

Έχουμε ήδη στο μυαλό μας το ενδεχόμενο της παραίτησης τουλάχιστον 4 άτομα από την ειδικότητα μας λόγω αυτού.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση τοποθετήσεων - μεταθέσεων και τον επανασχεδιασμό τους από την αρχή με σωστά και αξιοκρατικά κριτήρια.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Καλά θα κάνουν οι ΕΠ.ΟΠ. ότι ο Στρατός έτσι λειτουργεί:
με διαπλοκή, με βύσματα, με τηλεφωνικές παρεμβάσεις, με την ψηφοθηρία της ΝΔ.
Δηλαδή οι ΕΠ.ΟΠ. που έγραψαν την καταγγελία, όπως και οι υπόλοιποι δεν ξέρουν ότι γίνονται "τηλέφωνα" στον Στρατό.
Ότι Στρατός σημαίνει Αδικία, Ανισότητα, Κομματικός Έλεγχος της ΝΔ, Περιφρόνηση της Υγείας, της Ζωής και της Αξιοπρέπειας του Προσωπικού;
Εμείς καλούμε τους ΕΠ.ΟΠ. να παύσουν να έχουν ψευδαισθήσεις...
Να καταλάβουν που πήγαν και έμπλεξαν...
Να συνειδητοποιήσουν το Λάθος τους....
Κυρίως να παραδεχτούν ότι η επιλογή τους να Καταταγούν ΕΠ.ΟΠ. τους κάνει συνυπεύθυνους σε Ιμπεριαλιστικά Εγκλήματα, στυγνούς απάνθρωπους κυνηγούς ταλαιπωρημένων προσφύγων, πιθανούς Καταστολείς κοινωνικών κινημάτων.
Τους καλούμε να σηκωθούν να φύγουν από τον Στρατό.

Τελικά, στα 50 τους χρόνια θα τους πετάξουν στην Ανεργία.....
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

5 σχόλια:

  1. Τι να πούμε και η υπόλοιπη που είχαμε τα ίδια προβλήματα όταν ειμασταν νεοι και με την τρίτη μετάθεση ( λες και θέλαμε ,απλά ένα βύσμα ήθελε να φύγει και σε τραβάνε που δεν έχεις) να μην μπορείς να φύγεις εδώ και μια 10ετια από τα νησιά και τα βύσματα έχουν φύγει που συνήθως τους κρατάνε για την δουλειά τους τα μόρια για να πάμε παντού και κυρίως εκεί που θέλουμε και δεν μας πάνε ,επειδή λέει είναι πλήρες...τα μόρια τι τα έχουμε τότε..εκτός από αυτό κάποιον βγήκαν ελαφράς άλλη με απόσπασης κτλπ.Με έναν συνάδελφο στο εξωτερικό πας με βάση που είναι ποιο κοντά στο σπίτι ώστε τα έξοδα σου να είναι λίγα για να μπορείς να κάνεις οικονομία η όταν φεύγεις έχεις επιλογές για δουλειά έξω με συμβάσεις κάτι που δεν γίνεται εδώ στην χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολες η μεταθεσεις ετσι ειναι αλλωστε στα 7 χρονια ειναι ολοι στη τοποθέτηση μετα απο εκει πας εκει που δηλωνεις αλλα στην τελικη δεν πας εκει,διοτι λενε ειναι πληρες και μορια δεν μετρανε εδω και εφοσον εχεις φυγεις με το Καλο σε αλλη μοναδα εκτος απο αυτη που δηλωνεις ( εντελως τυχαία) μπορεις να ξαναφυγεις αλλα οχι εκει που θες αλλα σε Νησι κοντινο που ειναι παγιδα στη Μυτιληνη.Δηλαδη λεμε εισαι Αλεξανδρούπολη και δηλωνεις Μυτιληνη/λεσβο και μετα δηλώνεις Αλεξανδρούπολη και ξερεις οτι δεν εχει ατομα ...θα σε πουνε ειναι πληρες και δεν μπορες να πας ασχετα εισαι 9ετος απο τα 50 ατομα στα μορια ,του χρονου θα σε πουνε οτι για μεταθεση πρεπει να εισαι 2 με 3 στα Μοριαδοτηση που δεν εχει καμια λογικη,διοτι τα μορια ειναι πολυ λιγα μολις ξεπεράσεις τα 3 χρονια στο νησι αρα κλεινεις 10 με 12 χρονια και ολα αυτα εξαρτάται μετα την βαθμολογία για τη μοριοδοτηση τα εχει αναλυτικα στην μοριοδοτηση της σελιδας εαν μπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι βολεμένοι πρέπει να νιώσουν στο πετσί τους τι εστί αδικία και πελατειακό κράτος. Οσους μας πετάξανε για πάνω από 12 χρόνια σε Έβρο και νησιά δίχως να το δηλώσουμε ποτέ, την ίδια στιγμή που άλλοι ΕΠΟΠ δεν έχουν πάει εκεί δημιουργεί οργή. Η οργή η θα στραφεί εναντίον του εαυτού σου με κάποια ασθένεια η υπάρχει η άλλη λύση. Ο νοών νοείτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΟΠ 2023 από το βόρειο ανατολικό Αιγαίο με στέλνουν τοποθέτηση στα δωδεκάνησα εν ολίγοις από παραμεθόριο περιοχή είμαι.. και μετά λένε γτ δεν μένει ο κόσμος στον Ε.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταλαβαίνω απόλυτα ! Και στην δίκη μου περίπτωση το ίδιο , είμαι από βόρεια Ελλάδα και με στέλνουν βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ τα βύσματα τους Αθηναίους τους στείλανε Έβρο έτσι απλά επειδή γούσταραν ! Δεν πειράζει όμως ευτυχώς υπάρχουν καλοί δικηγόροι που πιστεύουν πραγματικά στην δικαιοσύνη … εποπ 2023

    ΑπάντησηΔιαγραφή