Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: η λίστα με τα βασανιστήρια-καψόνια και ο άθλιος ρόλος της Ακροδεξιάς

Το Δίκτυο “Σπάρτακος” ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και βγάζει στη φόρα τα 21 καψόνια που αναγκάζονται να υποστούν οι πρωτοετείς σπουδαστές από τους… “παλιούς”. Επιπλέον θυμίζουμε την ανακοίνωση μας για το πλήθος των σεξουαλικών παρενοχλήσεων:

Τα καψόνια και οι βαναυσότητες στις Στρατιωτικές Σχολές αποτελούν καθεστώς. Η ακραία σωματική βία και ο απεχθής ψυχολογικός κυρίως πόλεμος γίνεται συντεταγμένα και οργανωμένα. Πρωταγωνιστές δεν είναι άλλοι από τους σπουδαστές παλαιότερων ετών, που έχουν την πλήρη κάλυψη των αρμοδίων αξιωματικών και των διοικητών των Σχολών. Αποκαλύπτεται η μακρά λίστα των 21 κατηγοριών βαναυσοτήτων που έχει στη διάθεση της η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, μερικά είναι τα εξής:

1. ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ: στέκεσαι όρθιος, με τα χέρια τεντωμένα και γυρίζεις ολοένα πιο γρήγορα γύρω από τον εαυτό σου, μέχρι να ζαλιστείς και να πέσεις.
2. ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΚΑΜΨΕΙΣ: στο εστιατόριο κατά τη διάρκεια του πρωινού-μεσημεριανού-βραδινού διατάζεσαι να πέσεις κάτω από το τραπέζι και να πάρεις κάμψεις, ενώ σε ακολουθεί και όποιος κάθεται μαζί σου στο τραπέζι, για υποστήριξη.
3. ΑΖΙΜΟΥΘΙΟ: με το δείκτη ακουμπισμένο στο έδαφος κάνεις κύκλους γύρω από αυτό γρήγορα μέχρι να ζαλιστείς και να πέσεις κάτω.
4. Σκουλήκια: άσκηση κατά την οποία μπαίνεις στον υπνόσακο και κάνεις έρπυση κανονική και ανάποδη.
5. Βούδας: βαθύ στατικό κάθισμα ακουμπώντας την πλάτη στον τοίχο ή στο φωριαμό (ντουλάπα) με ενωμένα τα πόδια.
6. Βούδας με έκταση των χειρών κρατώντας αντικείμενα π.χ. καρέκλα, στρώμα κρεβατιού, πυροσβεστήρα, όπλο κάνοντας γκαζάκια, δύο ξιφολόγχες με τις άκρες των δεικτών, Μ-71 γεμάτο με τις άκρες των δεικτών από τα κλιψάκια.
7. Βούδας κάτω από τη βιβλιοθήκη.
8. Βούδας κάτω από τη βιβλιοθήκη με έκταση των χειρών κρατώντας αντικείμενα (βλέπε παραπάνω).
9. Επιτόπιο τροχάδην με τα χέρια στην έκταση κρατώντας αντικείμενα π.χ. καρέκλα.
10. Στήριξη με τους δείκτες στο φωριαμό με κάμψη του κορμού σε στάση γέφυρας (πλάτη γυρισμένη στο φωριαμό).
11. Στήριξη του σώματος με το κεφάλι και τα πόδια με τα χέρια πίσω από την πλάτη.
12. Θέση κάμψεων με ελαφρά σηκωμένο το άνω μέρος του κορμού και δαγκώνοντας το γραφείο.
13. Κάμψεις με γροθιές και τα πόδια υπερυψωμένα.
14. Τρέξιμο στους διαδρόμους με τα χέρια στην έκταση κρατώντας αντικείμενα π.χ. πυροσβεστήρας.
15. Λαγουδάκια με τα χέρια σε έκταση κρατώντας αντικείμενα π.χ. πυροσβεστήρας.
16. Έρπυση πάνω κάτω στους διαδρόμους.
17. Χειροβάδιση πάνω κάτω στους διαδρόμους.
18. Χειροβάδιση και έρπυση στην σκάλα.
19. Τρέξιμο με τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι κρατώντας αντικείμενα.
20. Τρέξιμο από θάλαμο σε θάλαμο φορώντας κράνος και έχοντας το κεφάλι ακουμπισμένο στο έδαφος.
21. «Ασκήσεις» φορώντας την στολή της Κορέας!
Στολή Κορέας-φοράς όλα τα ρούχα που σου έχουν χορηγηθεί!
Τονίζουμε ότι η περιγραφόμενη βαρβαρότητα, που εκθέσαμε αναλυτικά, δεν έχει καμιά σχέση με το επίσημο πρόγραμμα εκπαίδευσης, αλλά έχουν ενταχθεί οργανικά!.
Πρόκειται για παράνομη αλλά επαναλαμβάνουμε συστηματική διεξαγωγή βασανιστηρίων από σπουδαστές μεγαλύτερων ετών που κινούνται αυθαίρετα και στο πλαίσιο της συγκάλυψης από τη διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων.
Με αυτό τον βάρβαρο, ταπεινωτικό, παράνομο και απάνθρωποι τρόπο παράγονται τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού.

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ
Το 2011 είχε αποκαλυφθεί δημόσια η δράση πυρήνα της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής που δρούσε προκλητικά με την πλήρη κάλυψη όλων. Μάλιστα, όταν δημοσιοποιήθηκε η δράση των ΝΑΖΙ 4ετων σπουδαστών και απαιτήθηκε η λήψη μέτρων τότε, με την παρέμβαση της Εκκλησίας, του ΛΑΟΣ, των μεγαλοδημοσιογράφων και του αντιδραστικού στρατιωτικού κατεστημένου, οι ένοχοι για την μετατροπή της εκδήλωση τομής για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου που την μετέτρεψαν σε Γιορτή της Χούντας των Συνταγματαρχών έπεσαν στα μαλακά.
Στη συνέχεια το εθνικιστικό κόμμα ΑΝΕΛ, με πρόεδρο τον Πάνο Καμμένο συγκυβέρνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Άμυνας.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη 81η ΔΕΘ, ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, δέχτηκε ερώτηση από την εφημερίδα Πριν και το δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη για το αν γίνονται καψόνια στον Στρατό και μάλιστα στην Σχολή Ευελπίδων επί της υπουργίας του.
Τότε μίλησε «για άγραφους νόμους στην Σχολή Ευελπίδων που εξασφαλίζουν την πειθαρχία και την υποταγή προς τους Ανωτέρους»!
Στο απόσπασμα της απάντησης του στην σχετική ερώτηση της εφημερίδας «ΠΡΙΝ» δηλώνει:
«Δεν επιτρέπονται τα καψόνια. Όταν υπάρχουν πραγματικά καψόνια υπάρχουν τα αντίστοιχα μέτρα και οι αντίστοιχες ποινές σε αυτούς που προσπαθούν να τα κάνουν. Αλλά είναι άλλο το καψόνι και άλλο η εφαρμογή των γραπτών και άγραφων νόμων που υπάρχουν σε μια Σχολή όπως η Ευελπίδων. Το να υπάρχει πειθαρχία και την υποταγή προς τους Ανωτέρους είναι μέρος του όρκου του Ευέλπη».
Η σοβαρή και εξίσου προκλητική αυτή δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου έπρεπε να προβληματίσει όλους.
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που αποκάλυπτε ότι σε βραδινή Αναφορά, 4ετης επιτέθηκε λεκτικά σε Ανώτερο Αξιωματικό γιατί -κατά τη γνώμη του- είχε το θράσος να πάρει μέτρα ενάντια στα καψόνια.
Τέλος, να επισημάνουμε την παρουσία στην Σχολή Ευελπίδων διανοούμενων του Μιλιταρισμού που δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτε από αυτές τις βαρβαρότητες.... και κατεβαίνουν υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές σε πολιτικούς σχηματισμούς της Ακροδεξιάς!

Τη δράση αυτών των βασανιστών χαμηλόβαθμων Αξιωματικών την συναντάμε πλέον στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στις Ειδικές Δυνάμεις, κατά την διάρκεια των ΣΠΕΝ.
Και φυσικά αντίστοιχες βιαιότητες συμβαίνουν στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στην Προεδρική Φρουρά, στην Στρατονομία, πρόσφατα και στην ΣΜΥ, στην εκπαίδευση των ΔΕΑ.

Η Στρατιωτικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής που προωθούν οι κυβερνήσεςι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ, η κλιμάκωση της εμπλοκής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των Αμερικανών, η εφαρμογή των δογμάτων Πολέμου/Καταστολής για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών που συμπεριλαμβάνουν την χρήση του Στρατού ως Δύναμη Καταστολής Πλήθους, απαιτούν ένα συγκεκριμένο μοντέλο στρατιωτικού.
Ο σύγχρονος στρατιωτικός προσομοιάζει στο μοντέλο του Πραιτοριανού που απαιτεί το νέο αστικό κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Για αυτό υπάρχουν στην Σχολή Ευελπίδων οι «άγραφοι νόμοι που εξασφαλίζουν την Πειθαρχεία και την Υποταγή», δηλαδή η λίστα με τα 21 καψόνια που υφίστανται οι σπουδαστές μικρότερων ετών από τους παλαιότερους συναδέλφους τους!
Για αυτό υπάρχει η Ατιμωρησία και η συγκάλυψη των παρανομιών τους, όποτε αυτά αποκαλύπτονται.
Για αυτό εμποδίζεται από την πολιτική ηγεσία και το στρατιωτικό κατεστημένο, κάθε απόπειρα να μπει τέλος στην καθημερινότητα της βαναυσότητας!
Εμείς καλούμε σε ενότητα όλους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και στην ανάπτυξη ενός μαζικού Κινήματος, Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το φασισμό και τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos@hotmail.com

2 σχόλια:

  1. Όλα αυτά τα καψωνια δεν έχουν καμία σχέση με έναν επαγγελματικό στρατό και όπως καταλαβαίνετε για ποιο λόγο δεν βγάζεις άκρη στο στρατό που αντί να πάνε μπροστά πάνε πίσω.Το σημείο που τα ξεπερνάει η ηλιθιότητα και η ανικανότητα ώστε να εκπαιδεύσουν σωστά τους αξιωματικούς είναι τα καψωνια που για κανένα λόγο δεν είναι σωστό και απέχει από το αντικείμενο...εάν θες καψωνια είναι όταν κάνεις λάθος σε θέματα ασφάλειας πρωσοπικου και να τρέχεις αριστερά και δεξιά αλλά όχι για να κάνει ο άλλος τον μάγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στους Ευέλπιδες, η εφευρετικότητά τους δεν έχει όρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή