Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Μιλιταριστικές Φιέστες για τον Άγιο Γιώργη κόβουν Εορταστικές Άδειες «Αποστολή» στο Μέγαρο Μουσικής και σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για στρατιωτικούς!

Διαβάστε επίσης:

«Αποστολή» στο Μέγαρο Μουσικής και σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για στρατιωτικούς!
Μέριμνα προσωπικού; Αυτά είναι ανέκδοτα στον ελληνικό στρατό, όπου στελέχη του διατάσσονται να παραστούν υποχρεωτικά στο Μέγαρο Μουσικής ως θεατές εκδήλωσης και στρατιωτικοί «παραχωρούνται» στο ΕΚΑΒ.

Το πρώτο περιστατικό έχει να κάνει με την εκδήλωση εορτασμού του Αγ. Γεωργίου στο Μέγαρο Μουσικής, όπου προκειμένου να διασφαλιστεί η «επιτυχία» έχει διαταχθεί η υποχρεωτική παρουσία στρατιωτικών, μέσα στα εορταστικά γκρουπ και σε απογευματινή ώρα (δηλαδή όχι στο εργάσιμο)! Μάλιστα, όπως τονίζει η ΠΟΕΣ, υπάρχει ειδική «προτίμηση» συμμετοχής για όσους έχουν παραμείνει στην Αθήνα, προφανώς για λόγους διευκόλυνσης της ΓΕΣ! Όπως διαμαρτύρεται η ΠΟΕΣ μέρος των συμμετεχόντων» προορίζεται για βοηθητικές εργασίες «υπηρετικού προσωπικού» όπως ταξιθέτες, βεστιάριο, παρκαδόροι κλπ, καθήκοντα πέραν των ειδικοτήτων που πιθανώς να ανατεθούν σε σπουδαστές στρατιωτικών σχολών. Ίσως για να μαθαίνουν από νεαρή ηλικία ότι στην Ελλάδα οι στρατιωτικοί χρησιμοποιούνται ως τα παιδιά για τα θελήματα.

Το δεύτερο περιστατικό, ίσως ακόμα πιο εξοργιστικό έρχεται από την περιοχή της Καστοριάς, όπου με στοιχεία αποκαλύπτεται ότι το ΓΕΣ διέθεσε στο ΕΚΑΒ όχι έναν (όπως συνήθως) αλλά τρεις στρατιωτικούς, προκειμένου το προσωπικό του ΕΚΑΒ να μπορεί να πάρει άνετα τα ρεπό του μέσα στις γιορτές! 
Κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει ούτε με τους στρατιωτικούς που έχουν διατεθεί στο ΕΚΑΒ, ούτε με όσους έχουν μείνει πίσω, οι οποίοι στενάζουν από τις διαρκείς υπερβάσεις και τις αυθαιρεσίες όπως διαρκώς καταγγέλλεται.

Αν και πολλά ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα για έμφαση στη μέριμνα, σε πολύ σύντομο διάστημα η νέα Ηγεσία του ΓΕΣ δείχνει να διαψεύδει τις όποιες προσδοκίες και να στέλνει τη μέριμνα σε άλλα επίπεδα. Προφανώς πιο κάτω, όπου πάντα θα υπάρχει και χειρότερα, αν κρίνουμε και από το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ που προφανώς είναι με τις ευλογίες των Επιτελείων.

Αν στο ΥΠΕΘΑ έχουν βάλει στοίχημα να αδειάσουν τις ΕΔ από προσωπικό, είμαστε σίγουροι ότι συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, σύντομα θα πετύχουν το στόχο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου