Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Απάνθρωπες μέθοδοι από το Ισραήλ: Drone εκπέμπουν «κραυγές βοήθειας» για να παρασύρουν και να πυροβολήσουν άμαχους!

Τελείως απάνθρωπες και ύπουλες είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Euro-Med Human Rights Monitor, ο στρατός του Ισραήλ χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκπέμπουν κραυγές βοήθειας από γυναίκες και μωρά για να παρασύρουν και να πυροβολήσουν Παλαιστίνιους στη Γάζα!

Δημοσιογράφος του Al Jazeera μετέδωσε την Τρίτη ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε τα εν λόγω drones στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ που σφυροκοπήθηκε για ακόμα μία φορά από αέρα και θάλασσα. Σύμφωνα με την Euro-Med Human Rights Monitor, η ίδια τακτική επαναλήφθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στον ίδιο προσφυγικό καταυλισμό.

Όταν κάποιοι από τους κατοίκους βγήκαν να ψάξουν και να βοηθήσουν, δέχτηκαν πυρά από ισραηλινά drones. Οι ήχοι που είχαν ακούσει ήταν στην πραγματικότητα ηχογραφήσεις που έπαιζαν τα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με σκοπό να αναγκάσουν τους κατοίκους να βγουν στους δρόμους, όπου θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν στόχος ελεύθερων σκοπευτών και όχι μόνο.
Γενοκτονία με «τεχνητή νοημοσύνη»

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί μια σειρά από συστήματα τεχνητή νοημοσύνης, για την παρακολούθηση και την στοχοποίηση Παλαιστινίων.

Συστήματα όπως το «Where’s Daddy?», το «Fire Factory», το «Gospel» και το «Lavender» εντοπίζουν πιθανούς υπόπτους και τους ταξινομούν ως «στόχους», αναζητώντας ομοιότητες και μοτίβα, μεταξύ όλων των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, ιδιαίτερα των ανδρών και μεταξύ μελών οργανώσεων.

Το σύστημα Lavender για παράδειγμα, χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που αναζητά μέσα σε μεγάλα σύνολα δεδομένων, μοτίβα που αντιστοιχούν στη συμπεριφορά των παλαιστινίων μαχητών και στη συνέχεια προτείνει στόχους με βάση τις πιθανότητες.

Ισραηλινά ΜΜΕ έχουν αναφέρει πως παρόλο που υπάρχει σημαντικό περιθώριο σφάλματος, λόγω της φύσης αυτών των λειτουργικών συστημάτων και της αδυναμίας τους να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες, ο ισραηλινός στρατός συνήθως δεν επαληθεύει την ακρίβεια των πληροφοριών που παρέχονται από αυτά τα συστήματα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό απωλειών αμάχων.

Πηγή: Al Jazeera, Euro-Med HR Monitor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου