Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

2ο Τάγμα Πεζικού ΕΛΔΥΚ: Οι Στρατιωτικοί εκθέτουν την Υγεία των φαντάρων σε Κίνδυνο, αλλά υπάρχουν Αντιστάσεις!

EΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
2ο Τάγμα Πεζικού ΕΛΔΥΚ και ενώ επιφανειακά κάποιος μπορεί να σχολιάσει ότι τα πράγματα είναι χαλαρά, στην πράξη οι συνθήκες αποδεικνύονται διαρκώς βλακώδεις και επικίνδυνες.
Η έλλειψη οργάνωσης που διέπει το στρατόπεδο, η άγνοια πολλών αξιωματικών για τα τεκταινόμενα εντός και η αδιαφορία τους για τους φαντάρους οδηγούν πολλές ημέρες σε τραγελαφικές καταστάσεις, καθώς ενημέρωση δεν υπάρχει και οι διαταγές συχνά αντιφάσκουν ή στερούνται σκοπού, με μοναδικό αποτέλεσμα καταπόνηση και χαμένο χρόνο.
Ως παράδειγμα, για τις 13 Ιουνίου, και την επίσκεψη του Υ/ΓΕΣ, οι φαντάροι διατάχτηκαν να κάνουν μέχρι και το τελευταίο πρωινό «καθαριότητες» στον ήλιο και στη ζέστη,  με περισσότερους από 40 βαθμούς, ολόκληρη εκείνη την εβδομάδα), πριν τους στείλουν στη συνέχεια στο δασάκι απέναντι από το στρατόπεδο για «εκπαίδευση» στις πρώτες βοήθειες, στην πράξη φυσικά για να τους κρύψουν και να μη συναντήσει κάποιον ο Υ/ΓΕΣ.
Υπό την επίβλεψη λοιπόν στελέχους, γνωστό για την ακραία του συμπεριφορά, όλοι οι μη κωλυόμενοι, αντί να βρουν καταφύγιο στους θαλάμους και στους ανεμιστήρες, βγήκαν έξω στον ήλιο προς αναζήτηση σκιάς. 
Φυσικά, με τις συνθήκες του κυπριακού καύσωνα, ακόμα και η σκιά έβραζε και το στέλεχος ήρθε σύντομα σε διαπληκτισμό με τους φαντάρους, φωνάζοντας, βρίζοντας και απαιτώντας να φορέσουν όλοι χιτώνια, επειδή κάποιοι τα έβγαλαν ή κάπνισαν χωρίς την άδειά της. 
Η κατάσταση επαναλήφθηκε λίγη ώρα μετά, όταν, έχοντας δει κάποιους να βγάζουν για λίγο μπλούζες στην αποπνικτική ζέστη, διέταξε ξανά να φορέσουν όλοι χιτώνια και αυτούς που είχαν βγάλει μπλούζες να βγουν στον ήλιο (!!), συνεχίζοντας να φωνάζει και να συμπεριφέρεται απαράδεκτα επειδή «είστε στρατιώτες, δεν επιτρέπεται να μιλάτε». 
Η υπόθεση κατέληξε εντέλει στο διοικητή, με δώδεκα φαντάρους απέναντι στο στέλεχος, και παρόλο που τιμωρίες δε δόθηκαν, η όλη υπόθεση συγκαλύφθηκε και δεν υπήρξε κάποια εμφανής δράση απέναντι στον στρατιωτικό.
Σε άλλο παράδειγμα, μερικές μέρες μετά, κατά τη διάρκεια πρωινής αναφοράς σε ημέρα που είχαν κανονιστεί βολές, αξιωματικοί έδειξαν να μην έχουν προγραμματίσει τίποτα για το υπόλοιπο τάγμα, στέλνοντας την τελευταία στιγμή κόσμο από υπηρεσίες για βολή, φωνάζοντας, βρίζοντας και βάζοντας φαντάρους που βρίσκονταν στο Τάγμα για ΕΚΕ να ανεβοκατεβαίνουν στους λόχους, να παίρνουν και να αποθέτουν όπλα και να τρέχουν άσκοπα, καθώς δεν είχαν την παραμικρή ιδέα τι να τους κάνουν. 
Τελικά κατέληξαν σε μονόωρη εκπαίδευση με όπλο, κράνος και εξάρτυση, ύστερα από δύο ώρες τρεχάλα στη ζέστη. 
Παρόμοιο σκηνικό επαναλήφθηκε την επόμενη ημέρα, με τους φαντάρους, συμπεριλαμβανομένων των ΕΚΕ, να κατεβαίνουν για ένοπλη Ταγματική Αναφορά και τους ΕΚΕ μάλιστα να πρέπει να κουβαλήσουν, για άγνωστο λόγο, και το σακίδιο Μ71. 
Όπως αποδείχθηκε, η αναφορά ήταν για ζήτημα εντελώς άσχετου με τους ΕΚΕ και επιπλέον διήρκεσε μιάμιση ώρα. 
Κανονικότατο καψώνι για όλους και ειδικά για τους φαντάρους ΕΚΕ, που στήθηκαν εκεί να τους χτυπά και να τους καίει ο ήλιος επί 90 λεπτά για ένα ζήτημα που σε κανένα σημείο δεν τους αφορούσε, πριν τελικά τους στείλουν με καθυστέρηση για εκπαίδευση χωρίς να τους επιτραπεί να αποθέσουν οπλισμό και φόρτο. 
Επειδή προφανώς, για εκπαίδευση όλμων, είναι απαραίτητο να έχουν όλοι χιτώνια και να κουβαλάνε και το Μ71 πάνω στην εξάρτυση... 
Όσο για τους υπόλοιπους, κατάφεραν να είναι καμένοι, ιδρωμένοι και κουρασμένοι από τις 09.00 το πρωί, χωρίς να έχουν κάνει τίποτα ουσιαστικό.
Τέτοια και άλλα παρόμοια είναι τα ευτράπελα που εκτυλίσσονται στο 2ο Τάγμα ΕΛΔΥΚ, με τους αξιωματικούς από πάνω να έχουν και ύφος επειδή επιτρέπεται στις υπηρεσίες η αφαίρεση χιτωνίου και προφανώς, κατά τη γνώμη τους, αυτή η γενναιοδωρία δεν εκτιμάται κατάλληλα. 
Κύριοι και κυρίες, η «ανοχή» σας ουδεμία σημασία έχει όταν η ανικανότητά σας μας εκθέτει όλους σε επικίνδυνες καταστάσεις και η συμπεριφορά σας είναι αυτή μεσαιωνικού φεουδάρχη προς τους κολίγους του. 
Εμείς ψηνόμαστε και εσείς μας στήνετε στον ήλιο γιατί δεν έχετε ιδέα τι να κάνετε. 
Αν θέλετε και ευχαριστώ από πάνω, κάντε μια ενδοσκόπηση πρώτα.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Για μια ακόμη φορά οι φαντάροι μετατρέπονται σε θύματα της Πολεμοκαπηλείας και του Καριερισμού.
Μας θέλουν άβουλους, υποταγμένους, αναλώσιμους.
Αλλά βλέπουμε ότι οι φαντάροι Αντιστέκονται, Αμφισβητούν, κοντράρουν τον παραλογισμό.
Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων.
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Συνάδελφοι Αντισταθείτε.
Η Δημοσιότητα των Καταγγελιών έχει τεράστια δύναμη.
Κυρίως όμως παίζει τεράστια σημασία η αντίληψη του ΕΜΕΙΣ απέναντι στο ΕΓΩ, η πίστη ότι αγωνιστικά και συλλογικά μπορούν και πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα αντί να τρέχει ο καθένας να γλύφει για να σώσει το τομάρι του, η αίσθηση ότι ο κάθε φαντάρος Δεν Είναι Μόνος, έχει ένα ολόκληρο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό που τον στηρίζει και εκφράζει την Αλληλεγγύη του.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου