Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Πετροχώρι Ξάνθης: Ανισότητα, Αδικία, Χώσιμο- Το Σκάνδαλο της Μεραρχία Καβάλας και "πρώτα οι Αμερικάνοι"!

Ανώτεροι Αξιωματικοί "βαρούν Προσοχή" σε Αμερικανούς και βύσματα!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Τυπικό Πετροχώρι Ξάνθης.
Όσα χρόνια βρίσκομαι εδώ η ίδια ιστορία επικρατεί, τα ίδια ''άτυχα'' τυχαία στελέχη θα εκτελέσουν τουλάχιστον 2 υπηρεσίες μέσα στο 3ημερο του Άγιου Πνεύματος, με την δικαιολογία πως υπάρχει υπηρεσιακή ανάγκη.
Ενώ την ίδια ώρα, ισόβαθμα στελέχη ΕΠ.ΟΠ εκτελούν 3 υπηρεσίες καθημερινές τον μήνα.
Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί η ''υπηρεσία δασοπερίπολος, την οποία ενδέχεται πολλές φορές μάλιστα να χρειαστεί να εκτελέσεις ενώ την προηγούμενη ημέρα εκτελούσες ήδη 24ωρη υπηρεσία, με την δικαιολογία για ακόμη μια φορά την ανάγκη υπηρεσίας και ότι η δασοπερίπολος δεν είναι 24ωρη υπηρεσία.
Και θέτω το εξής ερώτημα, εμπιστεύεστε συναδέλφους με 24 ώρες υπηρεσίας να δώσουν το εκατό τοις εκατό της προσοχής τους στη συγκεκριμένη περίπολο; 
Το βρίσκεται δίκαιο όπου παράλληλα υπάρχουν στελέχη τα οποία δεν είχαν υπηρεσία την προηγούμενη μέρα να κάθονται; 
Μπορείτε να εμπιστευτείτε αυτά τα άτομα να είναι ''σωστά'' στην δασοπερίπολο τους; 
Πάνω από όλα, το βρίσκετε σωστό; 
Αλλά αυτό είναι το Πετροχώρι, με απαλλαγές να μαζεύονται η μια μετά την άλλη, το πρωί οδηγός ή πυροβολητής και το βράδυ περίπολο.
Η κατάσταση δε στα μαγειρεία, στα αρτοποιεία όπου ούτε την δυνατότητα της σίτισης τέτοιας δύναμης έχουν λόγω έλλειψης μηχανημάτων, ούτε τον κόσμο.
Με αποτέλεσμα πολλές φορές να μπαίνει ο κόσμος που τελεί υπηρεσίες στις συγκεκριμένες θέσεις καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ ή από τα μεσάνυχτα μέχρι το μεσημέρι, με αποτέλεσμα το φαγητό να καθυστερεί να μοιραστεί και να ρωτώ που βρίσκεται το φαγητό μας;
Ενώ παράλληλα το φαγητό των Αμερικανών όταν υπάρχουν να είναι ήδη στο μέρος που πρέπει και η απάντηση που λαμβάνω να είναι ''Πρώτα οι Αμερικανοί'' με όσες φορές έχω λάβει αυτή την απάντηση οι μάγειρες να κοιτάνε το πάτωμα διότι άθελα τους φυσικά, δε μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό εφόσον έτσι έχουν διαταχτεί. 
ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΑΞΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΥΡΙΟΙ

Να αναφέρω και για τα άτομα που 'τρέχουν τα στρατόπεδα μας, τους οπλίτες θητείας, που βρίσκονται σε ασκήσεις, μικροασκήσεις, υπηρεσίες, με αποσπάσεις σε άθλια μέρη όπως ΚΑΑΥ όπου πολύ όμορφα έχουμε δει εδώ μέσα, δεν είναι ευχαριστημένοι και νιώθουν αδικημένοι και σκλάβοι.
Με αποσπάσεις στη Μεραρχία Καβάλας όπου οργανικό προσωπικό είτε συνάδελφοι είτε οπλίτες θητείας κάνουν ζωή και κότα εις βάρος του προσωπικού του Πετροχωρίου Ξάνθης.
Με αποσπάσεις στα ΚΑΑΥ Νέας Περάμου και Καβάλας.
Τα ωράρια χρήσης ταμειακής μηχανής στα ΚΑΑΥ είναι από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, στα μαγειρεία δε είναι καθημερινά δίχως σταματημό από τις 07.00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με καμιά κίνηση, καμιά παραχώρηση στέγασης ή ακόμα και σίτισης.
Βέβαια θα μου πείτε, απαγορεύονται να βγουν κινήσεις 23:00 το βράδυ διότι είναι επικίνδυνο, ωραία λοιπόν συμφωνώ απόλυτα, δε το βρίσκεται επικίνδυνο όμως μετά από 8 και 16 ώρες υπηρεσίας σε καθημερινή βάση ένας άνθρωπος να χρειαστεί να κάνει 70 χιλιόμετρα τουλάχιστον ; 
Αφήνω αυτή την ερώτηση εδώ, και θα ήθελα πραγματικά με το χέρι στην καρδιά, ένας ανώτατος συνάδελφος όπου κατέχει αντίληψη, ανθρωπιά και σώας τας φρένας να μου απαντήσει εάν αυτό το βρίσκει σωστό και όπως και οι ίδιοι υποστηρίζουν, επικίνδυνο;
Αυτό επικρατεί όλον το χρόνο βεβαίως, πόσο μάλλον αυτό τον καιρό, με αποσπασμένα στελέχη και οπλίτες θητείας να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν την ψυχική τους υγεία λίγο πάνω από τα όρια.
Αυτό είναι το Πετροχώρι Ξάνθης λοιπόν, η δουλεία να βγαίνει και δε μας ενδιαφέρει πως, όσα έχουν γραφτεί εδώ μέσα ίσως φανούν ακραία για κάποιον, ρωτήστε όμως έναν φίλο σας που υπηρετεί εκεί μέσα και θα τα εξακριβώσει.
Καμιά υπερβολή δυστυχώς, καμιά παροχή βοήθειας δυστυχώς, καθόλου δίκαιη μεταχείριση, καθόλου όμορφη και σύμφωνη με τα διατάγματα συμπεριφορά από ανώτερους και ανώτατους δυστυχώς.
Καμιά αλληλεγγύη.
Ώρες αισθάνεσαι πως είσαστε οι κατώτεροι και οι κατώτατοι παρέα με τους οπλίτες θητείας, εναντίον των ανώτερων και των ανώτατων.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή και Ταξίαρχο.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.

Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου