Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Εργατικά δυστυχήματα: Δύο νέα φρικτά εργοδοτικά εγκλήματα σε Αγρίνιο και Κέρκυρα

Δύο νεκρούς εργάτες μετρήσαμε σήμερα μέσα σε λίγες ώρες σε ένα εργοτάξιο πίσσας και σε εργασίας αποκατάστασης βλάβης του ΔΕΔΔΗΕ. Η εργοδοτική ασυδοσία συνεχίζει να σκορπά τον θάνατο, στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους και της εντατικοποίησης, με θύματα τους εργάτες που σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν εάν και πώς θα γυρίσουν στο σπίτι τους.

Ένας εργάτης σκοτώθηκε σε εργοτάξιο πίσσας, στη Λεπενού Αγρινίου, μετά την εκδήλωση φωτιάς.
Στο εργοστάσιο σημειώθηκε εκτεταμένη φωτιά και εκρήξεις στις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται σε δασική έκταση, και στην οποία υπάρχουν εύφλεκτες ύλες.
O νεκρός εργαζόμενος, εντοπίστηκε μέσα σε κοντέινερ που λειτουργεί με τηλεχειριστήριο ελέγχου, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και τη φωτιά που επακολούθησε, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 52χρονος άντρας, δεν κατάφερε να απομακρυνθεί την ώρα της φωτιάς. Εγκλωβίστηκε στο σημείο και άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με το agrinionews, βρέθηκε απανθρακωμένος από τους Πυροσβέστες μέσα σε κοντέινερ στο χώρο του εργοταξίου. Ο 52χρονος χειριστής του μηχανήματος παραγωγής πίσσας φαίνεται ότι εγκλωβίστηκε μετά την εκδήλωση φωτιάς και την έκρηξη που ακολούθησε

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος που έχασε τη ζωή του είχε έρθει προ ημερών από την Αθήνα για να εργαστεί στο εργοστάσιο.

Ένας νεκρός εργάτης κάθε δύο ημέρες! Με αυτόν τον τραγικό –και σίγουρα υποεκτιμημένο– απολογισμό έκλεισε το 2023 για τα θύματα του ακήρυχτου πολέμου που κλιμακώνεται τα τελευταία χρόνια στους χώρους δουλειάς στην Ελλάδα, ειδικά μετά το «άνοιγμα» που ακολούθησε την περίοδο της πανδημίας. Η εργοδοσία, όπως δείχνει η «μαύρη» στατιστική, είναι ασύδοτη, επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση, δεν πληρώνει για μέτρα πρόληψης και όταν συμβεί το κακό, κατηγορεί τα θύματα για «αμέλεια» ή την «κακή στιγμή».

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου και μάρτυρες αναμένεται να μεταβούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας για να καταθέσουν.
Νεκρός τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ

Στην Κέρκυρα ένας ακόμα εργάτης έχασε τη ζωή του. Ο τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Μάνδυλας, υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών σε περιοχή της Κέρκυρας και λίγο αργότερα κατέληξε.

Ο άτυχος εργαζόμενος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, δεν κατέστη δυνατό και έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αρκέστηκε σε μια συλλυπητήρια ανακοίνωση και στη δημοσιοποίηση της πρόθεσής του να προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής Διερεύνησης του δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου