Η εν λόγω αξιωματικός περί τα τέλη του Μαΐου είχε αποστείλει υπηρεσιακή επιστολή καταγγέλλοντας αξιόποινες ενέργειες στο στράτευμα και –όπως η ίδια φέρεται να θεωρεί- εκδηλώνοντας την απόφασή της να παραιτηθεί.
Έκρινε πως μετά απ΄ αυτό το διάβημά της δεν έπρεπε να παρουσιαστεί στην μονάδα που υπηρετούσε.
Ωστόσο, ο διοικητής της έκρινε ότι ήταν αδικαιολόγητη απούσα και κινήθηκαν διαδικασίες για διερεύνηση της υπόθεσης.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ μετά από αυτή την εξέλιξη διόρισε στρατιωτικό ανακριτή με απώτερο στόχο να πέσει φως στις συνθήκες υπό τις οποίες απεχώρησε η αξιωματικός, αλλά και να διαπιστώσει κατά πόσον προκύπτουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες για το όλο θέμα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ο στρατιωτικός ανακριτής στο πλαίσιο των προσπαθειών του για διερεύνηση της υπόθεσης, αποτάθηκε σε Δικαστήριο με σχετικό αίτημα στις αρχές του μήνα και εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της αξιωματικού. Στην ουσία το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα με αυτό το ένταλμα ήταν ο εντοπισμός της και η προσαγωγή της ενώπιον του στρατιωτικού ανακριτή προκειμένου να δώσει τις θέσεις της για την υπό διερεύνηση υπόθεση.
Με βάση ανεξάρτητες πηγές του «Φ», το σημείο τριβής στην προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με την υπηρεσιακή επιστολή της αξιωματικού. Η ίδια φέρεται να θεωρεί πως παραιτήθηκε από το στράτευμα και πως δεν είχε καμία υποχρέωση πλέον ως στέλεχος της Εθνικής Φρουράς. Αντίθετα, από πλευράς στρατεύματος, υπάρχει ισχυρή πεποίθηση ότι η εν λόγω επιστολή όχι μόνο δεν αποτελούσε παραίτηση, αλλά ακόμη και σε ενδεχόμενη παραίτηση στελέχους της Εθνοφρουράς πρέπει να γίνουν διαδικασίες πριν την αποχώρησή του.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι με το όλο θέμα έχει ασχοληθεί προσωπικά και ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας. Λόγω της υφής της υπόθεσης και ιδιαζουσών συνθηκών, ο πολιτικός προϊστάμενος του στρατεύματος, επιχειρεί να δοθεί διέξοδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου