Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Ελληνικός στρατός: Βύσματα και «εμπλοκή»

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»
▸Ενόψει των ευρωεκλογών βολεύονται «ημέτεροι» και στελέχη σε βάρος των
φαντάρων

Τα επικοινωνιακά σόου στον Ελληνικό Στρατό συνεχίζονται… Πλησιάζοντας προς τις ευρωεκλογές μπορεί κανείς να δει τις όλο και περισσότερες εμφανίσεις διάφορων στελεχών της κυβέρνησης σε παρελάσεις, επιθεωρήσεις, επισκέψεις σε φυλάκια.
Αλήθεια, τι γνωρίζουν όλοι αυτοί για το τι πραγματικά ισχύει μέσα στον Ελληνικό Στρατό; Για την καθημερινότητα των φαντάρων; Γνωρίζει άραγε ο αρχηγός ΓΕΣ πως την ίδια στιγμή που γίνονταν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης, οι φαντάροι στον υπόλοιπο Έβρο δεν είχαν νερό να πιούν γιατί δεν είναι πόσιμο; Αναγκάζοντάς τους σαφώς να πρέπει να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό έστω για τα βασικά; Πως το 2024, ενώ λεφτά υπάρχουν για τις φιέστες στο Μέγαρο Μουσικής και για τα American Optical γυαλιά στις παρελάσεις, το ζήτημα των κοριών παραμένει άλυτο και καταφεύγουμε σε ιδέες… προπολεμικές, όπως το κάψιμο των στρωμάτων;

Με ποιο σκεπτικό αλήθεια για την παρέλαση στην Κέρκυρα (πολιτική έδρα του υπουργού Άμυνας Δένδια) για την 160 η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, απαιτήθηκαν τέσσερα (4) ελικόπτερα Apache και τρεις (3) Διμοιρίες από τα Γιάννενα; Γνωρίζουν πως οι μετακινήσεις των φαντάρων πληρώνονται απ’ τους ίδιους; Πως ακόμα και στις υποχρεωτικές άδειες οι συνάδελφοι βάζουν τα ήδη υπέρογκα –και όσο περνάει ο καιρός ολοένα αυξανόμενα– εισιτήρια απ’ την τσέπη τους; Φαίνεται πως ενώ μπορούν να «σηκωθούν» κατά βούληση μέχρι και ελικόπτερα για παρελάσεις, απουσιάζει κάθε βούληση για την επίλυση των προβλημάτων των φαντάρων.

Δεν είναι σημαντικό για τη ΝΔ και την κυβέρνησή της να μπορεί η θητεία να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής. Σημαντικό είναι να μπορούν να γίνονται οι φιέστες της, να φαίνεται διαρκώς η στρατιωτική ισχύς της χώρας στους πολίτες ενώ τα ίδια τους τα παιδιά δεινοπαθούν και εκείνοι προσπαθούν ταυτόχρονα να τα υποστηρίξουν με κάθε τρόπο λόγω του απίστευτου κόστους της θητείας.

Στις κυβερνητικές προτεραιότητες είναι να βολευτούν φυσικά και τα βύσματα καθώς όπως προαναφέραμε πλησιάζουν οι ευρωεκλογές. Κάτι που έρχεται σε πλήρη… αντίθεση με την καθημερινότητα των επόμενων μηνών καθώς απολύονται οι δύο μαζικές σειρές του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου και ως εκ τούτου η λέξη «εμπλοκή» θα ακούγεται συνέχεια σε όλα τα στρατόπεδα στην Ελλάδα. Με τις ίδιες αφορμές εκφράζονται ήδη ιδέες σχετικά με τις εκλογικές άδειες και το πώς θα κοπούν, καθώς προφανώς για να βολευτούν τα βύσματα και τα στελέχη τα «σπασμένα» θα πληρώσουν όπως πάντα οι φαντάροι.

Η κυβέρνηση δεν έχει σε προτεραιότητα τη ζωή των στρατιωτών, μόνο με τη δημοσιοποίηση μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε κατάσταση. Βγαίνουμε παραπονούμενοι, επικοινωνούμε με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (25.05.24)

1 σχόλιο:

  1. Θα το πω με Απλα λογια αυτα που ειπαν μερική ανώτεροι καποτε που το θεωρούν φυσιολογικό τοτε στο 2022-2023 οτι πρεπει να κανουμε οικονομικες θυσιες για το καλος τις Πατριδας ( Δηλαδή για την Καριερα ) και αυτο γινεται ,διοτι μερικα βυσματα για τα αμετάθετά κανουν σχεδον τα παντα (διοτι εχουν εξτρα λεφτα απο την δουλεια η μαγαζι εξω ) και το θεωρουν πλεον δεδομενο.
    Φυσικα δεν αλλαζει τιποτα απλα γινεται χειρότερο με το καιρο που περνάει και μπαινουν ολοι στο καζανι 3 ευρω την ημερα στο μηνα ειναι σχεδον 90ευρω συνολικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή