Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Αναφορά της Διοίκησης στον Β.Ζελένσκι: O ρωσικός Στρατός προελαύνει σε όλα τα μέτωπα (χάρτες)


Ουκρανοί αναλυτές: Οι Ρώσοι προελαύνουν σε όλες τις κατευθύνσεις!

Τις τελευταίες ημέρες, οι Ρώσοι πραγματοποιούν επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Chasovyarsky και Pokrovsky αναφέρει το ουκρανικό DeepState που εργάζεται για το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς ειδικούς, επιθετικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν από τους Ρώσους βορειοανατολικά και ανατολικά του Chasov Yar, καθώς και κοντά στους οικισμούς Yasnobrodovka και Novopokrovsky στα δυτικά του Ντονέτσκ και της Αβντίφκα.

Ουκρανοί ειδικοί επιβεβαιώνουν την προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων σε διάφορες κατευθύνσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ρωσικός Στρατός αύξησε την πίεση στο Ποκρόβσκ και το Κουράχοβο.

Στις 13 Ιουνίου, οι Ρώσοι επιτέθηκαν στην Georgievka με 28 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού. Ο ρωσικός Στρατός μάλιστα κατάφερε να φτάσει στη Μαξιμιλιάνοβκα, αλλά έχασε τον μισό εξοπλισμό και υποχώρησε.

Η επίθεση αποκρούστηκε από την 46η Ξεχωριστή Αεροπορική Ταξιαρχία. Στις 12 Ιουνίου, αποκρούστηκε ακόμη μια επίθεση. Μια φάλαγγα με 16 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού αναχαιτίστηκε από την 68η Ξεχωριστή Ταξιαρχίας Jaeger” είπε το DeepState στην ενημέρωση του.

Oι Ουκρανοί αναλυτές του DeepState παραδέχτηκαν τελικά χτες ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν πράγματι προχωρήσει στην πόλη Chasov Yar στην περιοχή του χωριού Kalinovka, καθώς και προς την κατεύθυνση Pokrovsk – κοντά στο χωριό Yasnobrodovka και στα νότια του χωριού Novopokrovskoe.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές, επιβεβαίωσαν και την είσοδο των Ρωσικών Δυνάμεων στη Μαξιμιλιάνοβκα στην κατεύθυνση του Κουράκοβο: Η γενική προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι σε βάθος έως και 2,15 χλμ.



Στο θέατρο επιχειρήσεων Ποκρόφσκ:

— ανατολικά του Σοκόλ, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν σειρά επιθέσεων προς την κατεύθυνση της Novoselovka First.

– νότια του Novopokrovsky, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος της δασικής ζώνης έως και 500 μέτρα

— βόρεια του Netaylovo, οι Ρώσοι προχώρησαν προς την κατεύθυνση της Yasnobrodovka σε μια περιοχή πλάτους έως 1,64 km και βάθους έως 1,1 km.

Κατεύθυνση Τσασόφ Γιαρ:

-βόρεια της μικροπεριοχής “Κανάλ”, οι Ρώσοι προχώρησαν κατά μήκος του σιδηροδρόμου σε βάθος 450 μέτρων.

Τμήμα Κουπιάνσκ-Σβάτοβο:

— Νοτιοδυτικά του Krakhmalnoye, τα ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται προς την κατεύθυνση του χωριού Πισχάνι.

— νότια του Olshany, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν κατά μήκος της δασικής ζώνης, αλλά χωρίς επιτυχία.


2.000 ουκρανικές απώλειες σε 24 ώρες

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:

-Οι μονάδες της ομάδας δυνάμεων “Βορράς” συνέχισαν να προελαύνουν στα βάθη της άμυνας του ουκρανικού Στρατού. Νίκησαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 71ης Ταξιαρχίας Jaeger των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 125ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας στις περιοχές των οικισμών Volchansk και Ternovaya στην περιοχή του Χάρκοβο. Επτά αντεπιθέσεις της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 13ης Ταξιαρχίας Εθνοφρουράς αποκρούστηκαν.

Σκοτώθηκαν 350 Ουκρανοί στρατιώτες ενώ καταστράφηκαν 2 άρματα μάχης, 3 αυτοκίνητα, ένα οβιδοβόλο D-30 των 122 mm και 2 σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel-AD.

-Μονάδες της ομάδας δυνάμεων «Δύση» κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις και νίκησαν τους σχηματισμούς της 14ης, 63ης, 116ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της 117ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας και της 13ης ταξιαρχίας Εθνικής Φρουράς στις περιοχές των οικισμών του Sinkovka, Petrovpavlivka στην περιοχή Χάρκοβο, Dronovka, Grigorovka του DPR και Chervona Dibrova του LPR.

Σκοτώθηκαν 495 Ουκρανοί στρατιώτες ενώ καταστράφηκαν 3 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 9 αυτοκίνητα, υπέστησαν ζημιές: 2 M777, FH-70 των 155 mm, 2A65 “Msta-B”, 2S1 “Gvozdika”, D-30 των 122 mm και MLRS “Grad”.


-Οι μονάδες της ομάδας δυνάμεων “Νότος” βελτίωσαν τη θέση τους και νίκησαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό του 56ου μηχανοκίνητου πεζικού, της 41ης μηχανοκίνητης, 79ης αεροπορικής Ταξιαρχίας και της 46ης αεροπορικής ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών του Yelizavetovka, Kalinina, Orekhovo-Vasilevka, Chasov Yar, Stupochki και Gornyak του Ντονέτσκ. Η αντεπίθεση της 10ης ορεινής ταξιαρχίας εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποκρούστηκε.

Σκοτώθηκαν πάνω από 630 Ουκρανοί στρατιώτες ενώ καταστράφηκε ένα όχημα πεζικού και 5 άλλα οχήματα.

Καταστράφηκαν: FH-70 των 155 χλστ. M777 των 155 χλστ, M198 των 155 χλστ, AS-90 “Braveheart”, Αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο 2S3 “Akatsiya”, D-20 152 χλστ., 2S1 “Gvozdika”, 4 D-30, 2 M119 (ΗΠΑ), MLRS Grad, σταθμός αντι-πυροβολικού AN/TPQ-37 (ΗΠΑ), 3 αποθήκες πυρομαχικών πεδίου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

-Οι μονάδες της ομάδας στρατευμάτων «Κέντρο» βελτίωσαν την τακτική κατάσταση και νίκησαν τους σχηματισμούς της 47ης και 110ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών Vozdvizhenka, Novoaleksandrovka, Voskhod, Novopokrovskoe και Evgenovka. 5 αντεπιθέσεις ομάδων εφόδου της 23ης και 24ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποκρούστηκαν.

320 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκαν 3 οχήματα πεζικού, 2 αυτοκίνητα, ένα M777 των 155 χλστ, 3 2A65 “Msta-B”, 3 των 122 χλστ.


 An FPV drone operator from a BAKSAN UAV platoon dismantles a machine gun position in the Zaporozhye direction – ISZ reports pic.twitter.com/Km1UeDGxHJ

— Zlatti71 (@Zlatti_71) June 15, 2024



-Οι μονάδες της ομάδας δυνάμεων «Ανατολή» κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις και προκάλεσαν απώλειες στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, της 102ης και 125ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας και της 21ης ​​ταξιαρχίας Εθνοφρουράς στις περιοχές των οικισμών Novoukrainka, Neskuchnoye, Oktyabr στο Ντονέτσκ και Gulyai Pole στην Ζαπορίζια.

Σκοτώθηκαν έως και 140 Ουκρανοί στρατιώτες ενώ καταστράφηκε ένα άρμα μάχης, ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης, 3 οχήματα, 2 αυτοκινούμενα πυροβόλα «Krab» (Πολωνία) και ένα 2A65 «Msta-B» των 152 χιλιοστών.

-Μονάδες της ομάδας δυνάμεων “Dnepr” προκάλεσαν απώλειες στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 23ης Ταξιαρχίας Εθνοφρουράς στις περιοχές Vyshetarasovka και Dobraya Nadiya στην περιοχή Dnepropetrovsk.

Σκοτώθηκαν 75 Ουκρανοί στρατιώτες ενώ καταστράφηκαν 3 οχήματα, εκτοξευτές M142 HIMARS (ΗΠΑ) και M270 MLRS (ΗΠΑ) και το αυτοκινούμενο πυροβόλο 2S1 Gvozdika των 122 mm.

Η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, τα UAV και οι πυραυλικές δυνάμεις κατέστρεψαν συγκεντρώσεις ουκρανικού ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού σε 106 περιοχές.

Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 54 UAV, 4 κατευθυνόμενες βόμβες Hammer (Γαλλία), καθώς και 10 πυραύλους HIMARS (ΗΠΑ).


Δείτε χάρτες



warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου