Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

23 ΕΥΠ στρατοπέδου Κανδυπλάτη Αλεξανδρούπολης: Ποιος ευθύνεται για την έλλειψη φαντάρων και στελεχών-Λιώνουν τους φαντάρους και Αδιαφορούν!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Τους τελευταίους μήνες έχω παρατηρήσει τα εξής στην μονάδα 23 ΕΥΠ στο στρατόπεδο Κανδυπλάτη της Αλεξανδρούπολης.
Παίρνω το θάρρος μετά από αρκετή σκέψη να τα μοιραστώ μαζί σας.

•Υπάρχει ελλειπή δύναμη στελεχών, εάν χρειάζονται 150 υπάρχουν 75, από τα 75 τα 20 καθημερινά κάνουν κανονικά τις υπηρεσίες τους και βρίσκονται στο πλευρό του κάθε στρατιώτη, ενώ τα υπόλοιπα 55 εμφανίζονται γύρο στις 07.00 και αποδεσμεύονται γύρω στης 12.00 ή έρχονται 09.00 με 14.00 μ.μ..
Αποτέλεσμα να μην υπάρχει οργάνωση και στρατιώτες μαζί με στελέχη να τρέχουν πανικόβλητοι.

• Ελλειπή δύναμη στρατιωτών. 
Φαινόμενο που παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι σε όλα τα στρατόπεδα της Ελλάδος, με τις μονάδες όμως να έχουν προνοήσει και με την βοήθεια πολλών να έχουν προβεί σε ενέργειες εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία τους. 
Δεν ισχύει το ίδιο και εδώ όμως.
Με αποτέλεσμα η διανυκτέρευση να είναι μακρινό όνειρο όπως και μια έξοδος. 
Να προσθέσω πως εννοείται ότι όλη η δύναμη της μονάδος δεν χρειάζεται ύπνο ούτε το μεσημέρι (μεσημέρι γύρω στις 17.00 μαζεύει πευκοβελόνες για καμιά ώρα στους 40 βαθμούς) ούτε το βράδυ.
Το ρεκόρ αντοχή των στρατιωτών στο μάζεμα πευκοβελόνας και κουκουνάριου είναι σε αντίξοες θερμοκρασίες των 41 βαθμών, σε έκταση 2 γήπεδα ποδοσφαίρου και σε χρόνο 4 ώρες.

•Είναι κρίμα σωματική και ψυχική υγειά των στρατιωτών να εξαρτάται από τις ορέξεις των λίγων που καθισμένοι στα κλιματιστικά τους χαϊδεύουν τις τεράστιες κοιλίες τους παρατηρώντας τις διαταγές τους να εκτελούνται, στενάχωρο οβα και ΕΠΟΠ να κάνουν συνεχόμενες υπηρεσίες και να βρίσκονται 12 και 14 ώρες στο τιμόνι άυπνοι επί μέρες. 
Λίγα στελέχη να βρίσκονται δίπλα στον στρατιώτη και στην σωστή λειτουργία της μονάδας και πολλοί να εμφανίζονται για λίγες παραστάσεις, να κάθονται να πληρώνονται και να είναι αμέτοχοι.
Οι φαντάροι απαιτούν να βρεθεί μια λύση.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Απαιτούμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας.
Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή και Ταξίαρχο.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.

Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στο ύψος του βασικού μισθού από τα 8,7 ευρώ που είναι σήμερα, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Και πριν 24 χρόνια που υπηρέτησα εκεί τα ίδια χάλια είχε ίσως και λίγο χειρότερα μιας και τα " στελέχοι "ήταν τα 3/4 της δύναμης που δεν έκαναν απόλυτος τίποτα καλύτερα να έπεφτε φυλακή παρά στέρηση εξόδου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να κοιτάξει κάποιος τα ποσοστά τοποθέτησης των μοναδων του πενταγώνου και θα βρεί την απάντηση!Όλοι κάποιον έχουν για βύσμα έτσι κυριαρχεί το δεν εκτελώ 24ωρη υπηρεσία και είμαι κάθε μέρα εξοδούχος μέχρι το έρχομαι μία φορά την εβδομάδα!Οι υπόλοιποι στον Έβρο και στα νησιά να λιώσουν!Ένα ελεγκτικό οργανο ή εισαγγελέας δεν τα βλέπει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή