Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Στρατόπεδο 297 ΜΚ ΤΕ Χίος: Εξουθενώνουν τους φαντάρους και τους Αναγκάζουν να ξοδεύουν εκατοντάδες ευρώ για να φάνε και να πλυθούν!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από φαντάρο στο Στρατόπεδο 297 ΜΚ ΤΕ Χίος

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου και να υποβάλω επίσημα τα παράπονά μου σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και υπηρεσίας στο στρατόπεδο της Χίου, όπου υπηρετώ τη θητεία μου.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται σοβαρή έλλειψη νέων φαντάρων, με αποτέλεσμα να έχουμε απομείνει ελάχιστοι να καλύπτουμε τις υπηρεσίες. Αριθμητικά, ενώ έχουν φύγει περίπου 25-30 άτομα, έχουν αντικατασταθεί μόλις από 7 νέους φαντάρους, οι οποίοι δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι να αναλάβουν όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκτελούμε πολύωρες υπηρεσίες διάρκειας 4-5 ωρών, αντί των προβλεπόμενων 2 ωρών, χωρίς δυνατότητα εξόδου.

Επιπλέον, η συνεχής ανάγκη για επαρκή ξεκούραση μετά από τις εξαντλητικές βάρδιες μας αναγκάζει να παραλείπουμε γεύματα στα μαγειρεία, οδηγώντας μας σε περιττά έξοδα για την αγορά τροφής από εξωτερικές πηγές. Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη λειτουργικών πλυντηρίων, τα οποία παραμένουν εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχουν επισκευαστεί, παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις προς τη διοίκηση.

Επιπλέον, υπάρχει σοβαρή έλλειψη πόσιμου νερού. Μας παρέχονται μόνο δύο μπουκάλια νερό την ημέρα με τη δικαιολογία της υπερκατανάλωσης, γεγονός που δεν επαρκεί για τις ανάγκες μας, ειδικά υπό τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την υγεία και την ευημερία μας, καθώς δεν έχουμε επαρκή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται περαιτέρω από τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς η τετράωρη συνεχόμενη υπηρεσία σε συνθήκες ζέστης οδηγεί σε λιποθυμικά επεισόδια μεταξύ των φαντάρων.

Ζητώ την άμεση παρέμβασή σας για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο στρατόπεδο της Χίου.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Τι απαντά ο Ταξίαρχος;
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα γεγονότα που εξαντλούν τους συνφάνταρους και τους αναγκάζουν να ξοδεύουν τόσα χρήματα κατά τη διάρκεια της Υποχρεωτικής στράτευσης τους;
Απαιτούμε από τον Ταξίαρχο να ερευνήσει τις καταγγελίες και να ληφθούν μέτρα. 
Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή και Ταξίαρχο.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.

Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου