Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Καβησό Έβρου: Εξοντωμένοι φαντάροι από την πολεμοκαπηλεία, το άθλιο κυνήγι προσφύγων, τον Καριερισμό και την Αδιαφορία Αξιωματικών

Οι καταγγελίες είναι πολλές και συνεχείς.
Στην 31η Ταξιαρχία αυξάνονται οι αντιδράσεις των συνφάνταρων που δεν ανέχονται την εξαφάνιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.
Γιατί αποκαλύπτεται ότι πίσω από τον Παραλογισμό του Στρατού κρύβεται η πολεμοκαπηλεία της κυβέρνησης ΝΔ, το άθλιο κυνήγι προσφύγων και ο Καριερισμός Υψηλόβαθμων Αξιωματικών που θεωρούν τους φαντάρους Σκλάβιυς. 

Νέα ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από φαντάρους στην 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην Καβησό Έβρου

Στρατιώτες και στελέχη έχουμε φτάσει στο αμήν μας. 
Οι υπηρεσίες είναι ασταμάτητες. Στρατιώτες κάνουν 15-20 σερί μέρες υπηρεσία με 35 βαθμούς. 
Έχουμε αρρωστήσει από την ζέστη, την αϋπνία και την ορθοστασία και φοβόμαστε να πάμε στους γιατρούς να βγούμε ΕΥ για να μη μας στερήσουν τις ελάχιστες εξόδους μας και για να μη μας κόψουν τις άδειες μας. 
Πόσο μάλλον όταν μας απειλούν ότι άμα βγούμε ΕΥ θα κόβουν άδειες όχι μόνο από εμάς αλλά και από τους άλλους στρατιώτες. 
 Μας στέλνουν σε φυλάκια για 10-15 μέρες χωρίς να υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση πράγμα που δεν προβλέπεται. 
Οι σκοπιές στο στρατόπεδο Βογιατζή είναι τέσσερα 2ωρα αντί για δυο 3ωρα και ένα 2ωρο το βράδυ κάνοντας ακόμα χειρότερο τον ύπνο των στρατιωτών. 
Υπάρχει μια υπηρεσία που κάνουμε σερί 8ωρο περίπολο στο ποτάμι του Έβρου (ως συνοδηγοί μαζί με στέλεχος σε καναδέζα) το οποίο δεν προσμετράται καν στις υπηρεσίες μας του μήνα, έτσι ξεπερνάμε κατά πολύ τις 19 τον μήνα. 
Ακόμα και αν έχεις 2ο νούμερο (14:00-22:00) που χάνεις και την έξοδο σου, δεν προσμετράται ως υπηρεσία. 
Ανώτερος Αξιωματικός αντί να προσπαθήσει να καλυτερεύσει την κατάσταση, έχει δώσει εντολή να κάνουν οι στρατιώτες όσο πιο πολλές υπηρεσίες γίνεται για να βρίσκονται παρόντες στο στρατόπεδο όσο γίνεται. 
Εντελώς άνιση κατανομή υπηρεσιών στις διάφορες μονάδες στο στρατόπεδο. Υπάρχουν στρατιώτες που είναι ίδια σειρά και έχουν διαφορά 30-40 υπηρεσιών ανάμεσα τους. 
Πολλοί στρατιώτες φεύγουν αποσπάσεις σε ΚΑΑΥ, ΛΑΦ, Πρατήριο κλπ ενώ δεν έχουμε κόσμο. 
Στέλνουμε στρατιώτες στη μονάδα 534 ΤΠΖ που ανήκει στην ίδια Ταξιαρχία σε άλλο στρατόπεδο, ενώ δεν υπάρχουν στρατιώτες για υπηρεσία στον Βογιατζή. Αντί να έρθει ο Μωάμεθ στο βουνό πάει το βουνό στο Μωάμεθ. 
Πέρα των υπηρεσιών, βάζουν στρατιώτες να κόβουν αδιάκοπα χόρτα με τέτοια ζέστη. 
Μας έταζαν τιμητικές όλο τον χρόνο για να δουλεύουμε ασταμάτητα και δεν πήραμε σχεδόν καμία. 
Όσοι έχουν πόστο (ΚΨΜ, γραφείο κλπ) κάνουν κανονικά υπηρεσίες και πάνε σε φυλάκια. 
Πέρα αυτών, τον χειμώνα πάρα πολύ συχνά με θερμοκρασίες κάτω του μηδέν, δεν είχαμε θέρμανση, ούτε ζεστό νερό για να κάνουμε μπάνιο. Τα μπάνια μας ήταν γεμάτα μούχλα και χρειάστηκαν στρατιώτες για να τα φτιάξουν. 
Το φαγητό είναι στην καλύτερη κάτω του μετρίου και το χειρότερο σε σύγκριση με άλλα στρατόπεδα. 
Ο βόθρος πίσω από τον θάλαμο οπλιτών του 31 ΤΥΠ βρομάει ασταμάτητα εδώ και μήνες. 
Μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε πόσιμο νερό μέχρι που ανέβηκε καταγγελία στο δίκτυο Σπάρτακος και άρχισαν να κινητοποιούνται. 
Υπάρχει τραγική έλλειψη σε εξοπλισμό και υλικά. Από καθαριστικά μέχρι σε ανταλλακτικά για οχήματα. Σχεδόν όλες οι καναδεζες είναι χαλασμένες. Χαλασμένα λάστιχα, μπαλωμένα, χαλασμένες μίζες και επικίνδυνες για να χρησιμοποιούνται. 
Έχουμε συνέχεια επισκέψεις στην Ταξιαρχία και στα φυλάκια από μεγάλα κεφάλια όπως πχ ΓΕΠΣ, Αμερικανούς, Αιγύπτιους κλπ και όλοι οι στρατιώτες και τα στελέχη βαράνε συναγερμό για να συμμαζέψουν την κατάσταση και να παρουσιάσουν μια εικόνα που δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.
Για να βγάλουμε ασπροπρόσωπα τα υψηλόβαθμα στελέχη της ταξιαρχίας που ουδεμία φορά δεν έχουν νοιαστεί για εμάς ούτε μας έχουν προστατεύσει. 
Στελέχη και στρατιώτες έχουμε σιχαθεί αυτήν την κατάσταση και περιμένουμε κάποια αλλαγή πόσο μάλλον τώρα που απολύεται η ΣΤ ΕΣΣΟ και θα μειωθεί δραματικά η δύναμη στο στρατόπεδο. 
Ακούμε συχνά οτι ο στρατός είναι «οι τελευταίες διακοπές του άντρα». Για όσους υπηρετούν στην 31ΜΚ ΤΞ είναι από τους χειρότερους μήνες της ζωής τους.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Ο Ταξίαρχος τι κάνει;
Ο Στρατηγός πήγε καλοκαιρινές διακοπές;
Στο Δ Σώμα Στρατού όλα καλά; Τα κλιματιστικά λειτουργούν; Έχουν παγάκια στο ψυγείο και κρύο νερό;
Ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος κανόνισε που θα πάει διακοπές;
Θυμίζουμε τις προηγούμενες καταγγελίες των συνφάνταρων:

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου