Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Μπανγκλαντές: Στους 32 οι νεκροί από την βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Στους 32 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στο Μπαγκλαντές, από την αρχή της εβδομάδας, σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε σε στοιχεία που έδωσαν νοσοκομεία της χώρας. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 22 νεκρούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες εκδηλώνονται στη χώρα μεγάλες αντιδράσεις σε αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στο Δημόσιο (π.χ. όρους προσλήψεων) επηρεάζοντας και την κατάσταση στα ήδη γεμάτα προβλήματα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πρωτοστατούν φοιτητές.

Αστυνομικές δυνάμεις κατέστειλαν βίαια αυτή την εβδομάδα τις διαδηλώσεις. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι φοιτητές που σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών.

Νωρίτερα σήμερα διαδηλωτές πυρπόλησαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις του κύριου δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου του Μπαγκλαντές, BTV.

Ένας αξιωματούχος του BTV δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις, πυρπολώντας τουλάχιστον 60 οχήματα και ένα κτίριο γραφείων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου