Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

88 ΤΜΧ: Ακραίο χώσιμο σε σκοπιές-αγγαρείες και στυγνή εργασιακή εκμετάλλευση-οι φαντάροι σπάνε και μεταφέρουν πέτρες σαν βαρυποινίτες!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Δυστυχώς η κατάσταση από το Φεβρουάριο για το 88 ΤΜΧ δεν έχει αλλάξει καθόλου.
Η σκληρή εμπλοκή παραμένει με αποτέλεσμα να κάνουμε 27 υπηρεσίες το μήνα, δηλαδή 27 ημέρες ορθοστασίας στη πύλη και συνεχόμενου περιπόλου με σπαστό ύπνο και με μόνο 3 νύχτες ολόκληρες για να ξεκουραστούμε . 
Επιπλέον πέρα των υπηρεσιών κάνουμε και καθήκοντα εργατών καθώς μας πηγαίνουν να βοηθήσουμε σε ένα έργο σπάζοντας πέτρες με βαριοπούλες και μεταφέροντας τες με τα χέρια κάτω από τον ήλιο και έπειτα πίσω στο στρατόπεδο για να κάνουμε περίπολο στις 3 η ώρα το μεσημέρι. 
Επιπροσθέτως Αξιωματικοί φαίνεται να αδιαφορούν για την υγειά των φαντάρων καθώς στρατιώτης του δημιουργήθηκε πρόβλημα στα πόδια από τα συνεχόμενα περίπολα και την "εθελοντική "του εργασία στο σπάσιμο των πετρών και του ζητήθηκε να μην βγει Ε.Υ από το Νοσοκομείο λόγω έλλειψης ατόμων .
Επίσης φαντάρος αναγκάστηκε να εκτελέσει υπηρεσία στη πύλη με άνευ αρβυλών για χάρη του αγήματος, καθώς δεν υπήρχαν άτομα να εκτελέσουν την υπηρεσία. 
Θα μπορούσαμε να γράψουμε κι άλλα παρόμοια περιστατικά και συμπεριφορές αξιωματικών που αδιαφορούν για την βάναυση εμπλοκή που έχουμε βάζοντας μας να κάνουμε και οπλοασκήσεις κάτω από τον ήλιο αλλά το μήνυμα που θέλουμε να περαστεί είναι ότι δεν ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλο πια και πως κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει !!! 
Εκπέμπουμε ΣΟΣ!!!

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Ουσιαστικά οι Αξιωματικοί παραβιάζουν τα δικαιώματα των φαντάρων, τις ιατρικές διαγνώσεις και τις σχετικές διαταγές θέτοντας σε κίνδυνο την Υγεία των συναδέλφων.
Πρόκειται για στυγνή εργασιακή εκμετάλλευση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι Δημόσιες Σχέσεις, το θεαθήναι και ο Καριερισμός.
Αυτό είναι το Φιλανδικό Μοντέλο των Υπουργών Δένδια και Κεφαλογιάννη.

Ο Διοικητής τι Απαντά;
Απαιτούνε σεβασμό των συναδέλφων και να ληφθούν μέτρα.
Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή και Ταξίαρχο.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.

Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στο ύψος του βασικού μισθού από  τα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου