Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

ΚΑΑΥ Μάκρης Αλεξανδρούπολης – Επιστολή Πατέρα Φαντάρου

Θυμίζουμε στο ΓΕΣ αυτή τη δημοσιευμένη ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
 ΚΑΑΥ Μάκρης Αλεξανδρούπολης – Επιστολή Πατέρα Φαντάρου
Είμαι πατέρας στρατιώτη και ακούω κάθε μέρα τον γιο μου όλο και χειρότερα ψυχολογικά.

Κρατάνε στρατιώτες παρα την θέληση τους να παραμένουν στα ΚΑΥΥ ενω οι ίδιοι ζητάνε να γυρίσουν πίσω στις μονάδες τους και μένουν αβοήθητοι στο τέλος του μηνα.

Επίσης οι εγκαταστάσεις των ΚΑΥΥ Μακρής για εν έτει 2024 είναι απαρχαιωμένες καθώς χρίζει άμεση ανακαίνιση διάφοροι χώροι της μονάδας, καθώς μερικοί από αυτούς είναι οι ντουζιέρες και οι τουαλέτες οπλιτών αφού με την πέραση των χρόνων και με την υγρασία να τα κάνουν αποκρουστικά στην καθημερινή χρήση τους.

Εδω να σημειωθεί οτι οι στρατιώτες αναλαμβάνουν και πόστα παράλληλα με υπηρεσιες όπου καθιστά μια κουραστική καθημερινότητα, και όσοι στρατιώτες είναι διαθέσιμοι κάποιες ώρες τους φορτώνονται διάφορες εργασίες όπως βάψιμο, κλάδεμα, σκαψίματα, κουβάλημα.

Ως πότε θα συνεχίσει αυτό;

Στέλνουμε τα παιδιά μας στρατό για να εκπαιδευτούν να μάχονται και να βοηθήσουν το κράτος στην άμυνα του με ένοπλες υπηρεσίες και όχι να γίνονται εργάτες με την ελπίδα ότι θα πάρουν έστω και μια τιμητική άδεια..

Τι είχε απαντήσει το ΓΕΣ;
ΤΙΠΟΤΕ.
Συνεχίζει να Παραβιάζει τα Συνταγματικά Δικαιώματα των συνφάνταρων και να τους εκμεταλλεύεται εργασιακά ως Απλήρωτους εργάτες.

Οι καταγγελίες από τα ΚΑΑΥ Μάκρης είναι συνεχείς:
KAAY Μάκρης Αλεξανδρούπολης: Τη μέρα μπάρμαν και σερβιτόρος το βράδυ Σκοπιά και Περίπολο για τους φαντάρους!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ως στρατιώτες της μονάδας ΚΑΑΥ Μάκρης, έχουμε εξαντληθεί από τις βάρδιες, τις σκοπιές και τις περιπολίες. 
Μας απασχολούν αδιάκοπα χωρίς αμοιβή και επιπλέον απαιτούν από εμάς να εκτελούμε σκοπιά. 
Αν και πρόκειται για στρατιωτική μονάδα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λειτουργεί ως κατασκηνωτικός χώρος. 
Η εκτέλεση περιπολιών και σκοπιών χωρίς όπλα δεν έχει καμία σημασία. Όπως συμβαίνει και σε άλλες μονάδες της ΚΑΑΥ , οι περιπολίες και οι σκοπιές πρέπει να καταργηθούν, επιτρέποντας στους στρατιώτες να επικεντρωθούν αποκλειστικά στα πόστα τους.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Θυμίζουμε πρόσφατη καταγγελία των συνφάνταρεων:
ΚΑΑΥ Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη: 80 φαντάροι στοιβαγμένοι σε κοντέινερ, ποντίκια στα μαγειρεία και μύγες στο φαγητό
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Εμείς οι φαντάροι που κάνουμε τη θητεία μας στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη, αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά προβλήματα και έχουμε έρθει αντιμέτωποι με αντίξοες συνθήκες διαβίωσης αλλά και εργασιών.

Η διαβίωσή μας είναι κάτω από άθλιες συνθήκες. 
Το εστιατόριο των φαντάρων είναι πηγή μόλυνσης, καθώς τα φαγητά βρίσκονται σε μόνιμη επαφή με μύγες, αλλά και πολλές φορές τα ίδια τα φαγητά είναι ληγμένα. 
Στην κουζίνα που προετοιμάζεται το φαγητό κυκλοφορούν μέχρι και ποντίκια!!!

Κοιμόμαστε ογδόντα (80) άτομα στοιβαγμένα σε κοντέινερ και με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στα ύψη χωρίς τη σωστή λειτουργία των κλιματιστικών.

Το κυριότερο, όμως, για το οποίο έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στους ανώτερους, αφορά τις εργασίες – «αγγαρείες» που μας θέτουν, και εκεί η κατάσταση είναι εξοντωτική.

Εργαζόμαστε σε συνθήκες «σεζόν», όπως συμβαίνει στα ξενοδοχεία και στα παραθεριστικά κέντρα, καθώς από το άνοιγμα των ΚΑΑΥ για τους παραθεριστές και τους εξωτερικούς παρευρισκόμενους, έχουμε να εξυπηρετήσουμε περίπου χίλιους ανθρώπους. Τα Σαββατοκύριακα βρισκόμαστε στα πόστα μας μέχρι και 12 ώρες.

Σαν να μην φτάνει αυτό, όσοι στρατιώτες δεν ξεκινάμε τη μέρα μας με πόστο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε αγγαρείες που τις περισσότερες φορές είναι και βαριές εργασίες, π.χ. να κουβαλάμε μπάζα από τις κατοικίες όπου γίνονται εργασίες.

Και αφού τα τραβάμε όλα αυτά, το βράδυ κάνουμε κανονικά υπηρεσίες, πολλές φορές και τρεις με τέσσερις μέρες σερί. 
Ολο αυτό μας φέρνει σε μια κατάσταση ο μέσος όρος ύπνου, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, να είναι τρεις με τέσσερις ώρες. Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των φαντάρων στο ΚΑΑΥ Αλεξανδρούπολης.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και αυτή την καταγγελία που δημοσιεύτηκε πρόσφατα;
Εμείς θυμίζουμε την τελευταία καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Τι γίνεται επιτέλους στα ΚΑΑΥ Μάκρης;;;;; Κάθε τρεις και λίγο ακούμε κάτι για εκεί..που στέλνουμε τα παιδιά μας;;; Τι κάνει η ηγεσία γι'αυτό;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή