Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

ΠΑΔΙΣΕ ΥΠΕΘΑ: Η αλήθεια για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

ΠΑΔΙΣΕ ΥΠΕΘΑ: Όλη η αλήθεια για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Γιατί πανηγυρίζουν οι κομματικοί συνδικαλιστές;
Ανακοίνωση του Πανελληνίου Διακλαδικού Σωματείου Εργαζομένων ΥΠΕΘΑ

Γιατί πανηγυρίζουν άραγε στο ΥΠΕΘΑ οι κομματικοί συνδικαλιστές μαζί με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο ΥΠΕΘΑ;
1. Το 90% των δικαιούχων συναδέλφων συνεχίζουν να παίρνουν ακριβώς το ίδιο επίδομα, αφού δεν το αύξησε η κυβέρνηση ως όφειλε.
2. Το 5% έχει μια άνοδο ή άρχισε για πρώτη φορά να παίρνει το επίδομα (δικαίως και ενώ περίμεναν για 12 χρόνια τη δικαίωση).
3. Το 5% είδε (εντελώς άδικα) το επίδομα να κόβεται ή να μειώνεται ή να μην του χορηγείται ενώ το δικαιούνται.
4. Στα άλλα υπουργεία όπου χορηγήθηκε με αντίστοιχες ΚΥΑ το επίδομα δεν έχει καμία σχέση με το ανθυγιεινό στο ΥΠΕΘΑ.

Μπορείτε να δείτε και να συγκρίνετε στους πίνακες που έχουμε δημοσιεύσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.

Ούτε το ίδιο το υπουργείο στην ανακοίνωση του τόλμησε να βάλει συγκριτικούς πίνακες. Τολμούν να λένε ότι αγωνίστηκαν να μην κοπεί το επίδομα όταν σε όλα τα άλλα υπουργεία χορηγείται κανονικά. Άραγε για πόσο χαχόλους μας περνάνε;

Χθες είδαμε ανακοίνωση του υπουργείου για το ανθυγιεινό επίδομα που ευλογούσαν τα γένια τους, ενώ αυξάνεται η λίστα των συναδέλφων που τους κόπηκε το ανθυγιεινό επίδομα και γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από όλη την Ελλάδα.

Μιλάνε στην ανακοίνωση για μια ρεαλιστική ΚΥΑ και εμείς βλέπουμε μια σουρεαλιστική ΚΥΑ όπου οι γαζώτριες και οι συνάδελφοι στις στοές παίρνουν 70 ευρώ ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΕΘΑ ως ΤΕ Μηχανικός και διευθυντής στην τηλεοπτική υπηρεσία στρατού, που με βάση το συνδικαλιστικό νόμο έχει πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντά του, 150 ευρώ συν το επίδομα διευθυντή.

Εδώ να σημειώσουμε ότι στα αμυντικά συστήματα όσοι έχουν θέση ευθύνης δεν μπήκαν στη λίστα του ανθυγιεινού.

Δεν παίρνουν επίδομα οι γαζώτριες στα νοσοκομεία και στα στρατόπεδα εκτός εργοστασίων.

Δεν παίρνουν ενώ έπαιρναν επίδομα οι ΤΕ Τοπογράφοι.

Κόπηκε το επίδομα για τους εργαζόμενους στα τυπογραφεία και στα υπόγεια του Πενταγώνου όπου οι συνάδελφοι εργάζονται με τεχνητό φωτισμό και εξαερισμό.

Δεν δόθηκε στους κουρείς και στους κομμωτές παρότι στον ιδιωτικό τομέα η αντίστοιχη ειδικότητα είναι ενταγμένη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Δεν παίρνουν επίδομα οι ΠΕ Μηχανικοί/Μηχανικοί παραγωγής και διοίκησης στα εργοστάσια.
Αναφέρουν στην ανακοίνωση ότι η τελευταία ΚΥΑ για το ανθυγιεινό έγινε το 2014 ενώ ήταν το 2012 (θέλουμε να πιστεύουμε εκ παραδρομής).

Σε προηγούμενη ανακοίνωση είχαν ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες στη διαμόρφωση της ΚΥΑ κομματικούς συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΥΕΘΑ για την εχεμύθεια τους που δεν ενημέρωσαν ούτε τους συνδικαλιστικούς φορείς (εκτελεστική επιτροπή, γενικό συμβούλιο και πρωτοβάθμια σωματεία) ούτε τους συναδέλφους, για να μας έρθει ξαφνικά ώστε να μην αντιδράσουμε!

Όλα αυτά δημιουργούνται γιατί οι επίσημοι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και οι πολιτικές ηγεσίες θεωρούν το ΥΠΕΘΑ φέουδο τους.

Άραγε ο αξιότιμος Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβάζει όσα ανεβάζουν στη σελίδα του Υπουργείου;

Η επιστολή που στείλαμε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας πριν λίγες ημέρες με απόφαση του ΔΣ του σωματείου μας για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

Εμείς θα περιμένουμε για λίγες μέρες ακόμα ως οφείλουμε πρώτα την απάντησή του κ. ΥΠΕΘΑ και μετά θα δημοσιοποιήσουμε το συγκεκριμένοι ζήτημα σε όλα τα κόμματα της Βουλής και σε όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Κλείνοντας διερωτώμεθα αν θα εκδώσει ξανά έγγραφο με οδηγίες εφαρμογής το υπουργείο όπως το 2013. Ελπίζουμε αυτή τη φορά τηρώντας το νόμο αλλά πάνω από όλα το δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου