Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ένας χρόνος από το θανατηφόρο φιάσκο της Λιβύης: Τι ψάχνεις να βρεις; Έκαναν ΑΓΕΕΘΑ τον Χούπη και είχε την ευθύνη της αποστολής!

Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 50η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Το θανατηφόρο φιάσκο της Λιβύης θα γίνει «μαύρη επέτειος» ή μήπως θα μάθουμε τι έφταιξε;

Η φωτογραφία του Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Χούπη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μας έφερε στο μυαλό το μεγαλύτερο επιχειρησιακό φιάσκο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε καιρό ειρήνης…Πλησιάζει η συμπλήρωση ενός χρόνου από την απώλεια 5 Ελλήνων στην Λιβύη. Τρεις στρατιωτικοί ,δύο πολίτες. Είχαν σταλεί για «αποστολή» ανθρωπιστικής βοήθειας. Το αποστολή δεν μπορεί να μην μπει σε εισαγωγικά καθώς όπως αποδείχτηκε ο σχεδιασμός που είχε γίνει ήταν από ανύπαρκτος ως ερασιτεχνικός.

Θεωρητικά την ευθύνη της επιχείρησης είχε η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, επικεφαλής στην οποία ήταν ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ…

Αναμένουμε ότι το θανατηφόρο φιάσκο στη Λιβύη δεν θα γίνει μια ακόμη «μαύρη επέτειος» και ότι κάτι θα μάθουμε, κάτι θα μας πουν για το ποιοι, πως και γιατί έστειλαν απροστάτευτους τους ανθρώπους μας στη Λιβύη…

Λογικά πρώτος απ΄ όλους θα θέλει να μας διαφωτίσει ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ. Η προώθηση του στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ από τη θέση του επικεφαλής της ΔΕΠ, προφανώς ξάφνιασε πολλούς. Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου μετά από τέτοιο φιάσκο, ακόμη κι αν δεν έχει όντως ουσιαστική ευθύνη ο Χούπης, θα είχε τέτοια προώθηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου