Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Πολεμική οικονομία

Σχεδόν ο μισός προϋπολογισμός δύο ετών της ΕΕ έχει δοθεί μέχρι τώρα για τη στήριξη του καθεστώτος Ζελένσκι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη Ρωσία. Στοιχείο που αποτελεί πρόκληση για τους λαούς όλης της Ευρώπης, που «σφίγγουν» διαρκώς το ζωνάρι για να τα βγάλουν πέρα.

Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι έχουν δαπανηθεί πάνω από 143 δισ. ευρώ από τα περίπου 350 δισ. αυτά τα χρόνια, τόσο για εξοπλισμούς όσο και για άλλες δράσεις υποστήριξης της Ουκρανίας, τροφοδοτώντας ακόμα περισσότερο την ιμπεριαλιστική κλιμάκωση. Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το ξεζούμισμα των λαών για τους πολεμικούς εξοπλισμούς στην κατεύθυνση γενικευμένης προετοιμασίας του ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ελληνικός λαός έδωσε πάνω από 6 δισ. το 2023, ενώ το 2024 θα κληθεί να ματώσει για να καταβάλει πάνω από 7 δισ.! Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο ποσό πριν από δέκα χρόνια ήταν «μόλις» 3,9 δισ…

Η στροφή λοιπόν στην «πολεμική οικονομία» καλά κρατεί, με τους εργαζόμενους να είναι τα μεγάλα θύματα: Από τη μία κυβερνήσεις, κράτη και ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες τους βουτάνε ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο της πολεμικής εμπλοκής και από την άλλη τους στραγγίζουν για τους εξοπλισμούς που φέρνουν τον όλεθρο.
alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου