Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Έβρος: Πολύ ύποπτο περιστατικό με Συνοριοφύλακες να δέχονται πυρά από την τουρκική πλευρά – Ένας τραυματίας


Intime News (φωτογραφία αρχείου)
Με ευθύνη των κυβερνήσεων Ελλάδας-Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Έβρος έχει μετατραπεί σε μια ζώνη Ανομίας, Παλιανθρωπιάς και Βιαιότητας όπου οι δυστυχείς πρόσφυγες είναι συχνά τα θύματα όχι μόνο της αντιπροσφυγικής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και της δράσης Λαθρεμπορικών κυκλωμάτων, με την συμμετοχή εκπροσώπων και των κρατικών κατασταλτικών αρχών.
Το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκε στο Σουφλί του Έβρου ένα σοβαρότατο επεισόδιο. 
Σύμφωνα με την επίσημη κρατική εκδοχή "Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή, δέχθηκαν πυρά κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία".
Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας συνοριοφύλακας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό. 
Παραμένει ασαφές ποιοι ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ".

Είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων, με την γνωστή αμερικανική ενθάρρυνση, αλλά και της σιγής για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο, η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».
Άγνωστοι οι δράστες

Να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την πλευρά των τουρκικών αρχών και δεν έχει δοθεί επισήμως καμία πληροφορία για την ταυτότητα των δραστών.

Υπάρχουν υποψίες ότι θα μπορούσαν τα πυρά να προέρχονται από διακινητές μεταναστών. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι προέρχονταν από στρατιώτες ή αστυνομικούς της Τουρκίας. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου