Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Nεκροί Παλαιστίνιοι με τα χέρια τους δεμένα με χειροπέδες

The Press Project
Nεκροί Παλαιστίνιοι με τα χέρια τους δεμένα με χειροπέδες
Τα πτώματα τριών Παλαιστινίων εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας με τα χέρια τους δεμένα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θείου ενός εξ αυτών αλλά και ενός αυτόπτη μάρτυρα, οι τρεις Παλαιστίνιοι δέχθηκαν επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις λίγο μετά την απελευθέρωσή τους.
Τα πτώματα εντοπίστηκαν χθες Κυριακή, στην περιοχή του περάσματος Κερέμ Σαλόμ, στη νότια Γάζα. «Τον βρήκα παρατημένο στο έδαφος μαζί με άλλους δύο μάρτυρες. Δεν φορούσαν ρούχα και στα χέρια τους είχαν πλαστικές χειροπέδες που τους είχε βάλει ο ισραηλινός στρατός», είπε ο Άμπντελ Χάντι Γκαμπάγιεν, θείος ενός από τους κρατούμενους, του Κάμελ Γκαμπάγιεν.

Ο Άμπντελ Χάντι Γκαμπάγιεν δήλωσε ότι ένας από τους άνδρες είχε χάσει το πόδι του και το πτώμα του ήταν «σε κομμάτια», μετά την επίθεση που δέχθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις λίγο αφότου αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος επεσήμανε ότι όταν προσπάθησε να μαζέψει το πόδι του νεκρού, οι Ισραηλινοί «άρχισαν να με πυροβολούν, οπότε σταμάτησα». Στη συνέχεια μετέφερε τα πτώματα των τριών στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιούνις.

Οι τρεις νεκροί – ο Κάμελ Γκαμπάγιεν, ο Μοχάμεντ Αουάντ Ραμαντάν Αμπού Χετζάζι και ο Ραμαντάν Αουάντ Ραμαντάν Αμπού Χετζάζι – είναι μεταξύ των πολλών Παλαιστινίων που συνελήφθησαν το Σάββατο και κρατήθηκαν για να ανακριθούν, σύμφωνα με έναν από τους συλληφθέντες, τον Μαχμούντ Αμπού Τάχα. Ο ίδιος ανέφερε ότι λίγη ώρα αφού αφέθηκαν ελεύθεροι, έγιναν στόχος πυροβολισμών. «Φτάσαμε στην οδό Καρκάρ (στη Λωρίδα της Γάζας). Δέκα λεπτά αφού βρεθήκαμε εκεί, μας πέταξαν βόμβα. Δόξα τω Θεώ ήμουν μπροστά. Η βόμβα χτύπησε 6 ή 7 ανθρώπους που είχαν συλληφθεί μαζί μας. Δόξα τω Θεώ είμαι ζωντανός» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου