Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Να αντιδράσουν οι στρατιώτες στην εκτέλεση περισσότερων από 19 υπηρεσιών/ μήνα

Να αντιδράσουν οι στρατιώτες στην εκτέλεση περισσότερων από 19 υπηρεσιών/ μήνα

Ως γνωστόν οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερηφανεύονται για το πόσο τυπικές είναι, με απόλυτη προσήλωση στους νόμους, τους κανονισμούς και τις διαταγές, απειλώντας μάλιστα ακόμα με ποινή φυλάκισης όποιον έχει κάνει ολίγον στραβό ξύρισμα ή ξέχασε να γυαλίσει τις αρβύλες του ή δεν παρουσιάστηκε σωστά. 
Ωστόσο, είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτά δεν ισχύουν για τους βολεμένους του συστήματος που εξασφαλίζουν παράνομες μεταθέσεις, αποσπάσεις και δεκάδες μη προβλεπόμενες άγραφες άδειες. 
Επίσης, δεν ισχύουν για τους νταήδες των Στρατιωτικών Σχολών, των Ειδικών Δυνάμεων και τη Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι παραβιάζουν καθημερινά ακόμα και τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα που καθιστά έγκλημα της μη προβλεπόμενες ποινές, δηλαδή τα καψόνια. 
Οι στρατιωτικοί εισαγγελείς κοιμούνται.
Μία χαρακτηριστική περίπτωση αλα καρτ εφαρμογής της νομιμότητας είναι η περίπτωση των υπηρεσιών. 
Εδώ και χρόνια ισχύει η διαταγή του ΓΕΣ που προβλέπει το πολύ 19 ημέρες υπηρεσίας το μήνα για τους φαντάρους. 
Βέβαια κράτος είναι, τους ίδιους τους νόμους του δεν εφαρμόζει και έτσι οι μη προνομιούχοι στρατιώτες (που μάλλον δεν είναι μέλη της Ομάδας Αλήθειας) κάνουν συχνά πάνω από 20 ή και πάνω από 25 υπηρεσίες/ μήνα, την ίδια ώρα που οι βολεμένοι γλείφτες μπορεί να είναι σχεδόν σε μόνιμη άδεια (ίσως λόγω αριστείας;).
Βέβαια όλοι στις Ένοπλες δυνάμεις ορκίζονται υπακοή στο Σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους. 
Δεν υποχρεούνται να εκτελούν πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους και οι στρατιωτικές διαταγές έχουν θέση νόμου. 
Για αυτό καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν παραπονούμενοι στην αναφορά εκφράζοντας την άρνησή τους να εκτελέσουν περισσότερες από 19 υπηρεσίες/ μήνα, επικαλούμενοι την Πάγια Διαταγή και τον όρκο τον οποίο έδωσαν.

Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου