Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Στρατιωτικές Σχολές: με φήμες για 450 ευρώ επιχειρούν να Στρατολογήσουν την νεολαία και να ντύνουν τα Τεχνικά Λύκεια στα Χακί

Η Νεολαία δεν πηγαίνει στον Στρατό.
Και αυτοί που κάνουν το ΛΑΘΟΣ να πιστέψουν τα ψέματα για τη δήθεν καριέρα στον Στρατό, γρήγορα Αποχωρούν.
Εκατοντάδες οι Παραιτήσεις από το Πολεμικό Ναυτικό και τον Στρατό Ξηράς, όπου φύγει φύγει ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ, "την κάνουν" οι σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
Χαρακτηριστικό του ζητήματος είναι ότι φέτος, περίπου 450 θέσεις έμειναν κενές σε ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων) και στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών.
Ο λόγος;
Ο νέος ρόλος του αστικού στρατού που κάνει τα πάντα και συμφέρει καλύπτοντας κάθε τρύπα του κράτους που η κυβέρνηση συρρικνώνει για να ανοίξει το δρόμο στην κερδοφορία των επιχειρηματιών.
Τα οικονομικά αδιέξοδα.
Οι αποστολές εκτός συνόρων που στέλνονται οι Αναλώσιμοι για να κερδίζουν οι εφοπλιστές και να προχωρήσουν τα σχέδια των Αμερικανών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Κυρίως όμως παραιτούνται γιατί κανείς δεν θέλει μια ζωή χωρίς Δικαιώματα και χωρίς Αξιοπρέπεια.
Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ που υπηρετούν στον Έβρο.
Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες για την ζούγκλα της Σχολής Ευελπίδων με την ακραία και βίαιη δράση των Ακροδεξιών.
Και τι κάνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας για όλα αυτά;

Διαδίδει φήμες μέσω των εφημερίδων των εφοπλιστών ότι θα αυξήσει το μισθό των σπουδαστών, δίνοντας επιπλέον 200 ευρώ!
Η προπαγάνδα τους κάνει λόγο για αναπροσαρμογή των μισθών των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές στα πρότυπα των αστυνομικών σχολών. Δηλαδή, οι μισθοί των σπουδαστών θα κινούνται στα 2/3 του πρώτου μισθού ενός νέου αξιωματικού από το 1/4 που βρίσκονται σήμερα. Σήμερα ένας εύελπις λαμβάνει συμβολική αποζημίωση 150 ευρώ τον μήνα. Το ποσό θα αυξηθεί στα 600 ευρώ, δηλαδή περίπου στα 2/3 του μισθού ενός ανθυπολοχαγού που αποφοιτά από τη Σχολή Ευελπίδων (περίπου 880-900 ευρώ).
Επίσης, επιχειρούν να Στρατολογήσουν την νεολαία και να ντύνουν τα Τεχνικά Λύκεια στα Χακί, γα να δηλώσουν στρατιωτικές σχολές.

Η χυδαία επιχείρηση Στρατολόγηση της νεολαίας ως Μισθοφόρο Στρατιώτη είναι μια τεράστια πρόκληση.
Πως είναι δυνατόν να υπόσχονται να δώσουν 450 ευρώ στους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών, όταν στους φοιτητές των Πανεπιστημίων δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ.
Όταν οι γονείς πληρώνουν χιλιάδες ευρώ για να σπουδάσουν τα παιδιά τους στα Δημόσια Πανεπιστήμια;
Όταν υπάρχει αυτό το τεράστιο πρόβλημα στέγης και τα ενοίκια έχουν απογειωθεί;
Εμείς καλούμε το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να παρέμβει.
Ούτε ένα ευρώ για Πολεμικές Δαπάνες.
Να δοθούν τα αναγκαία ποσά για τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.
Δεν είναι δυνατόν ο εργαζόμενος λαός μας να αντιμετωπίζει τόσα οικονομικά αδιέξοδα και η κυβέρνηση της ΝΔ να δίνει δεκάδες δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και στρατιωτικές δαπάνες, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της  άρχουσας τάξης.
 Κανένας νέος και νέα να μην καταταγούν Μισθοφόροι Στρατιώτες ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Κανένας μαθητής να μην δηλώσει Στρατιωτικές Σχολές.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Έτσι ειναι εκτός από αυτό τα ενοίκια τα έχουν πάει ψηλά δεν βγαίνεις και ούτε μπορείς να κάνεις 2η δουλειά όταν κάνεις 12ωρα ( που ισχύει για λίγους αναλογα το μέρος τις Ελλάδος ) με τις επισκέψεις και εκτός άσχετο από αυτό θέλουν στυλ Αμερικής αλλά μέχρι ένα σημείο δηλαδή ΣοΑ και όλα αυτά τα ξεχνούν ώστε να μην έχεις έξοδα που όπως πάντα γίνεται το άκρως αντίθετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ψήσουν λίγα σουβλάκια στην αρχή και μετά θα ψήσουν περισσότερα, οπότε τα 600€ θα γίνουν σουβλάκια -Milko και τυρόπιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σουβλάκια όπως λέει και ο προηγούμενος είναι σίγουρο άλλωστε είναι win -win για την σχολή οπότε εάν υπάρχει κόσμος βλέπω 2000 σουβλάκια την ημέρα ίσως και 4000 τεμάχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην κάνετε αναβάθμιση αλλα παρτε σουβλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή