Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

521 Τάγμα Πεζοναυτών: Νηστικοί μένουν οι Σκοποί και οι Αξιωματικοί χλευάζουν τους φαντάρους

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
H κατάσταση στο στρατόπεδο Γεωργούλας στο 521 Τάγμα Πεζοναυτών είναι κακή.
Κάνουμε πάρα πολλές υπηρεσίες με αποτέλεσμα οι σκοποί μερικές φορές να μένουμε νηστικοί.

Και να περιμένουμε κάποιου είδους πρόγευμα ή να περιμένουμε για μεσημεριανό (το οποίο τρώμε σε ελάχιστο χρόνο για να κάνουμε αλλαγή υπηρεσίας).

Καθημερινότητα μας η αρκετά χλευαστική συμπεριφορά από κάποιους ανώτερους προς τα εμάς.

Κάποιοι θίγουν προσωπικά μας θέματα χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο την ψυχολογία μας.
 Θυμίζουμε την πρόσφατη καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

521 Τάγμα Πεζοναυτών στρατ Γεωργούλα Βόλος: Τραγική η κατάσταση για τους φαντάρους που έχουν πήξει!
Με πολύ απλό τρόπο και φανταρίστικη ορολογία, οι συνφάνταροι που υπηρετούν στο 521 Τάγμα Πεζοναυτών, στρατόπεδο Γεωργούλα του Βόλου, σε ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ περιγράφουν:

Η κατάσταση είναι τραγική.
Έχουμε πήξει στις υπηρεσίες.
Δεν ξεκουράζομαστε.
Οι φαντάροι είναι σε απελπιστική κατάσταση.
Τα στελέχη μιλούν άσχημα, τους μειώνουν και τους προσβάλουν.
Επίσης, μας βάζουν να κάνουμε γυμναστική μέρες με πολύ ζέστη, κάτι που είναι επικίνδυνο για την υγεία.
Οι στρατιωτικοί Αδιαφορούν και έχουν άθλια συμπεριφορά.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία.
Απαιτούμε την παρέμβαση του Διοικητή και του Ταξίαρχου.
Θυμίζουμε την πρόσφατη καταγγελία για την 32η Ταξιαρχία:
Επιστολή καταγγελίας στρατοπέδου Γεωργούλα Βόλου: Μεγάλες Αδικίες σε Υπηρεσίες και Εξόδους για φαντάρους που πληρώνουν για να πιουν νερό!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Με την παρούσα επιστολή, επιθυμώ να εκφράσω τη βαθιά μας ανησυχία σχετικά με τις συνθήκες υπηρεσίας στη βάση Βόλου Γεωργούλα.

Μετά από ανακατανομές υπηρεσιών, παρατηρούμε ότι οι στρατεύσιμοι της βάσης αναγκάζονται να εκτελούν συνεχώς υπηρεσίες χωρίς επαρκείς περιόδους ανάπαυσης. 
Ειδικότερα, οι υπομονάδες είναι επιφορτισμένες με τόσες ένοπλες υπηρεσίες που αντιστοιχούν ακριβώς στον αριθμό των οπλιτών τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ή περιορισμένη χρονικά προοπτική εξόδου στο προσεχές μέλλον. 
Αντιθέτως, άλλες μονάδες διαθέτουν επαρκές προσωπικό και δεν αναλαμβάνουν ένοπλες υπηρεσίες, κάτι που δημιουργεί ένα κλίμα απογοήτευσης και αδικίας μεταξύ των στρατευσίμων. 
Υπάρχουν οπλίτες θητείας οι οποίοι δεν παίρνουν έξοδο έως και 10 μέρες συνεχόμενα, με αλλεπάλληλες 8 και 10 ώρες σκοπιάς την ημέρα με λιγοστό ύπνο, στο επίπεδο που πολλά άτομα ανησυχούν για την φυσική αλλά και ψυχολογική τους υγεία.
Τα ίδια άτομα καλούνται με λίγες ώρες ύπνο να κουβαλάνε και να κάνουν ασταμάτητες αγγαρείες στον ελεύθερο τους χρόνο αντί να αναπαύονται.

Επιπλέον, δεν παρέχεται δωρεάν νερό σε αυτούς που έχουν υπηρεσία, ούτε υπάρχουν διανεμητές νερού, πράγμα που εξαναγκάζει τους στρατιώτες να το αγοράσουν συνεχώς με δικά τους έξοδα, διότι το νερό βρύσης δεν είναι πόσιμο, κάτι που είναι απαράδεκτο, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες με υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης.

Παράλληλα, το μαγειρείο κλείνει συχνά νωρίτερα από το προβλεπόμενο ωράριο, με αποτέλεσμα οι στρατεύσιμοι να παραμένουν νηστικοί ή να αναγκάζονται να ξοδεύουν χρήματα για να αγοράσουν τροφή.

Απαιτούμε επίσης να επιτραπεί η είσοδος των στρατευμένων στο πρατήριο τις προβλεπόμενες ώρες, ώστε να μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα είδη, το οποίο έχει κλείσει γενικώς για να αφήνουμε λεφτά στα ΚΨΜ τα οποία έχουν υψηλές τιμές σε σχέση με αυτό.

Καλούμε την διοίκηση να εξετάσει άμεσα αυτά τα ζητήματα και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών υπηρεσίας και την εξασφάλιση της δικαιοσύνης και της ισότητας στη βάση μας.

Δεν ζητάμε να είμαστε στα πούπουλα, ζητάμε μια ανθρώπινη θητεία.  Ζητάμε τον σεβασμό που μας αξίζει και τις συνθήκες που προβλέπει ο κώδικας και το σύνταγμα.

Οπλίτες Θητείας Γεωργούλα

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων. 
Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή, Ταξίαρχο.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.
Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στο ύψος του Βασικού Μισθού, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου