Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

617 Μ/Κ ΤΠ: Αξιωματικός μας έχει λιώσει με τους συνεχείς συναγερμούς, ενώ την "έπεσε" σε φαντάρο με γνωμάτευση γιατρού ότι είναι επιρρεπής σε κρίση πανικού και αγχώδης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Τα πράγματα στη μονάδα 617 Μ/Κ ΤΠ χειροτερεύουν καθώς συνεχίζουν Αξιωματικοί να «δίνουν» ασταμάτητα συναγερμούς ταλαιπωρώντας το λιγοστό προσωπικό της.
Ανώτερος Αξιωματικός της μονάδος άσκησε επανειλημμένα πίεση σε στρατιώτη θητείας ο οποίος κατέχει γνωμάτευση από γιατρό ότι είναι επιρρεπής σε κρίση πανικού και αγχώδης.
Ο εν λόγω οπλίτης ήταν εμφανές πως δεν αισθανόταν καλά καθώς άρχισε να δυσκολεύεται να αναπνεύσει, να χάνει τα λόγια του και να τρέμει.
Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή ο φαντάρος να λιποθυμήσει για να καταλάβει ο Αξιωματικός ότι ο φαντάρος δεν ήταν καλά;
Δεν υπάρχει έλεος και η απανθρωπιά κυριαρχεί.
Επίσης θα ήθελα να πω ότι στελέχη και στρατιώτες θητείας έκαναν από το πρωί έως την αρχή του μεσημεριού καθαριότητες στους θαλάμους σε σημείο να μπορείς να φας από το πάτωμα (που λέει ο λόγος) αλλά του Αξιωματικού δεν του άρεσε και έβγαλε για Αναφορά όλο το προσωπικό και τους αναίρεσε όλη τους τη προσπάθεια.
Πέρα από αυτά τα προβλήματα υπάρχουν και θέματα όπως αναγκαστική κράτηση πέρα του ωραρίου σε στελέχη.
Τι θα γίνει επιτέλους, κάθονται υπερωρίες χωρίς να πληρώνονται οι οποίες είναι αναγκαστικές και όχι μόνο αυτό αλλά κάνουνε και 8ωρη υπηρεσία περιπόλου χωρίς να πληρώνονται αλλά και χωρίς να περνούν την απαλλαγή τους την επόμενη μέρα λόγω χαμηλού προσωπικού.
Συμπληρωματικά θα ήθελα να αναφέρω ότι υπάρχει τμήμα περιπόλου (ΕΤΑΣ) οι οποίοι πληρώνονται για αυτό που κάνουν σε αντίθεση με τα στελέχη του 617.
Ακόμη λιγοστά οχήματα πρέπει να πηγαίνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για να καθαριστούν και αντί να δείξει κατανόηση της κατάστασης ο Αξιωματικός, εκείνος δεν άφηνε καναδέζα φυλακίου να φύγει για να κάνει αλλαγή επειδή δεν ήταν καθαρή.
Ως αποτέλεσμα αυτού η ήδη αργοπορημένη αλλαγή έγινε 2 ώρες αργότερα, οι φαντάροι έκαναν και άλλα κωλυόμενα (πράγμα καθημερινότητα για αυτούς την τελευταία περίοδο, όπου η υπηρεσία από 8ωρη έχει γίνει 12ωρη) και τα στελέχη άργησαν πάλι να αποδεσμευτούν για να πάνε σπίτια τους.
Εν τω μεταξύ μιας και λέμε για καναδέζες, τα οχήματα της μονάδας είναι άκρως ακατάλληλα για μεταφορά προσωπικού καθώς έχουν βλάβες χωρίς να ενδιαφέρεται κάποιος π.χ. ανύπαρκτα αμορτισέρ, σπασμένα (Τ) και αλλά.
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω την άθλια μεταφορά φαγητού.
Βάζουν το ταψί τυλιγμένο με μια μεμβράνη στον πάτο της Καναδέζας.
Η Καναδέζα ανεβάζει θερμοκρασία λόγω ηλίου με αποτέλεσμα το φαγητό να έρχεται αλλοιωμένο και ακόμη η Καναδέζα θέλοντας και μη είναι ένα βρόμικο όχημα εφόσον πηγαίνει από υπηρεσία σε υπηρεσία χωρίς να είναι επαρκής ο χρόνος.
Οπότε δεν μπορείς να βάζεις το φαγητό απλά τυλιγμένο με μια μεμβράνη.
Θα έπρεπε να μεταφέρεται σε ειδικούς θερμοbox μεταφοράς φαγητού και όχι λες και το φαγητό προορίζεται για σκυλιά.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Θυμίζουμε πρόσφατη καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου