Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Και τέταρτη φρεγάτα Belharra για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ-ΕΕ, του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού και τον κομματικό διαγκωνισμό Μητσοτάκη-Δένδια

Ενώ η κυβέρνηση έκλεισε σχολεία για να τσουβαλιάσει 28 μαθητές σε κάθε τάξη....
Ενώ η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τη δημόσια υγεία και στα νοσοκομεία υπάρχει το χάος, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές...
Ενώ οι μισθοί είναι της πλάκας και οι εργαζόμενοι πληρώνουν βαρείς φόρους...
Η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει ξανά του εθνικισμού και της πολεμοκαπηλείας.   
Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας δήλωσε από τη Γαλλία όπου βρέθηκε για την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Belharra ΝΕΑΡΧΟΣ, πως η κυβέρνηση «έχει την πρόθεση» να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την παραγγελία και τέταρτης φρεγάτας. 

Πόσο θα κοστίσει;
Η επιλογή να παραγγείλει το ελληνικό αστικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας και τέταρτη φρεγάτα Belharra, υπήρχε από την στιγμή που μπήκαν οι υπογραφές για τις τρεις πρώτες! 
Το χρονικό όριο της δυνατότητας που είχε η Ελλάδα για να παραγγείλει την τέταρτη φρεγάτα, με τιμή 1 δις ευρώ, έχει εκπνεύσει εδώ και ένα χρόνο!
Άρα η τέταρτη φρεγάτα, που σχεδιάζει να αγοράσει η κυβέρνηση της ΝΔ από τη Γαλλία του Μακρόν θα κοστίσει πάνω από ένα δις ευρώ.

Τι εξυπηρετεί όμως αυτή η αγορά φρεγατών;
Καταρχήν την συμμετοχή του ελληνικού κράτους στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την υλοποίηση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που υπερεξοπλίζεται για να παίξει παγκόσμια πολεμικό ρόλο.
Και η Ελληνική άρχουσα τάξη επιδιώκει την αναβάθμιση του στρατηγικού της ρόλου συμμετέχοντας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Από την άλλη μεριά είναι οι ανάγκες του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού υπό την αμερικανική ομπρέλα.
Είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι οι συνομιλίες Ερντογάν-Μητσοτάκη δεν φέρνουν την ειρήνη, αλλά ακριβώς το αντίθετο, μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αποστολής φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά θάλασσα. Παράλληλα, πολλοί αναλυτές καταγράφουν μια αναπροσαρμογή των υπερφίαλων βλέψεων της ελληνικής άρχουσας τάξης για την Ανατολική Μεσόγειο -σύνδεση ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, αποκλεισμός της Τουρκίας-, χωρίς να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι εύκολο να ξεπεραστούν οι πολλαπλές σημαντικές αντιθέσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.
Ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Μητοστάκη-Ερντογάν αποτελεί τον παρανομαστή και του εντεινόμενου εσωκομματικού διαγκωνισμού Μητσοτάκη-Δένδια, με τον τελευταίο να προβάλλει προφίλ Πολέμαρχου και ανυποχώρητου. Επικοινωνιακά τεχνάσματα που αποκρύπτουν τη βαθιά τους συμφωνία στον κοινωνικό κανιβαλισμό εναντίον του κόσμου της εργασίας και τον πολεμικό ρόλο που παίζει και διευρύνει το ελληνικό αστικό κράτος.
Απαιτείται η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος.
 Η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας δεν έχουν κανένα "εθνικό συμφέρον", δεν έχουμε τίποτε κοινό με τον Μητσοτάκη και τον Ερντογάν, τις κυβερνήσεις των παρακολουθήσεων και των χαφιέδων της ΕΥΠ, του κρατικού αυταρχισμού και των ΜΑΤ, των αντεργατικών μέτρων και της Ακρίβειας, αυτούς που λαδώνουν τα καθεστωτικά κανάλια των εφοπλιστών για να λένε ψέματα. 
Μαζί οι δυο λαοί πρέπει να αγωνιστούμε.   
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου