Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Σε κλοίο διαδηλωτών ο Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη

Άρης Χατζηστεφάνου – Νέα Υόρκη

Με βασικό αίτημα τη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χιλιάδες διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων εβραϊκών οργανώσεων, συγκεντρώνονται από χθες σε διάφορα σημεία του Μανχάταν εν όψει της ομιλίας του Νετανιάχου στα Ηνωμένα Έθνη.

Από την Πέμπτη διαδηλωτές συγκεντρώνονταν σε δρόμους από όπου θα περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Νετανιάχου ενώ από το απόγευμα μεγάλος αριθμός κόσμου βρέθηκε έξω από το ξενοδοχείο Loews Regency, όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι θα διέμενε τη νύχτα. Νωρίτερα χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν την Time Square ενώ πορείες κινήθηκαν προς το κτίριο του ΟΗΕ. Περνώντας έξω από τα γραφεία των New York Times διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «κάθε φορά που τα media ψεύδονται μια γειτονιά στη Γάζα πεθαίνει».

Συμβολικές αντιδράσεις όμως αναμένονταν και στο εσωτερικό του κτιρίου του ΟΗΕ όπου διπλωματικές αποστολές αρκετών χωρών αναμένονταν να αποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νετανιάχου την Παρασκευή το πρωί.

Η ομιλία δίνεται σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ιστορική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να ζητήσει την πλήρη απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη και την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου