Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Πολεμικό Ναυτικό σε Κρίση Διαφάνειας με Στελέχη σε Ομηρία-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Armyvoice News
Πολεμικό Ναυτικό σε Κρίση Διαφάνειας με εκατοντάδες Στελέχη σε Ομηρία – Ενστάσεις στον Κάλαθο των Αχρήστων – Η Ηγεσία Αδιαφορεί.
Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αδιαφορίας, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού αφήνει εκατοντάδες στελέχη να αιωρούνται σε μια θάλασσα αβεβαιότητας.
Οι ενστάσεις τους για τις μεταθέσεις, που υποβλήθηκαν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, παραμένουν αναπάντητες, αφήνοντας τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς σε μια κατάσταση ομηρίας.

Η υπομονή έχει εξαντληθεί, και οι φωνές αγανάκτησης πληθαίνουν. Ποιος ευθύνεται για αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση;

Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτός ο εμπαιγμός; Το Πολεμικό Ναυτικό οφείλει απαντήσεις και άμεσες λύσεις. Η αξιοπιστία του και το ηθικό του προσωπικού διακυβεύονται.

Πολεμικό Ναυτικό σε Κρίση Διαφάνειας με Στελέχη σε Ομηρία

Το Armyvoice.gr έλαβε την ακόλουθη καταγγελία:

Καταγγελία για την Απαράδεκτη Καθυστέρηση των Απαντησεων των Ενδικοφανων Προσφυγων στο Πολεμικό Ναυτικό

Σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη καθυστέρηση που προκαλεί αγανάκτηση και αβεβαιότητα, τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνεχιζόμενη αδράνεια της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Από τις αρχές Ιουλίου, όταν και ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις τους , κάθε στελεχος είχε στη διάθεσή του πέντε ημέρες για να υποβάλει οποιαδήποτε ένσταση.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού όφειλε, με τη σειρά του, να εξετάσει αυτές τις ενστάσεις και να προχωρήσει σε ανακοινώσεις εντός δεκαπέντε ημερών.

Ωστόσο, βρισκόμαστε ήδη στις 4 Σεπτεμβρίου και οι ολοι παραμένουν σε αναμονή, χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα ή θα παραμείνουν στην παλια τους υπηρεσία.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού φαίνεται να έχει αμελήσει πλήρως τις υποχρεώσεις της, είτε λόγω καλοκαιρινών διακοπών είτε λόγω αδιαφανούς διαχείρισης των διαδικασιών.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και απογοήτευση, καθώς οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοι αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από τους ανωτέρους τους.

Η υπομονή έχει πλέον εξαντληθεί. Οι αξιωματικοί απαιτούν άμεση λύση στο ζήτημα αυτό. Η καθυστέρηση αυτή δεν έχει προηγούμενο και δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία και τη διαφάνεια της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι που υπηρετούν τη χώρα μας να βρίσκονται σε μια τέτοια αβέβαιη κατάσταση, ενώ τα χαρτιά που θα τους επιτρέψουν να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα έπρεπε να έχουν ήδη εκδοθεί.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ποιος φέρει την ευθύνη γι’ αυτή την αδικαιολόγητη καθυστέρηση; Ποιοι λόγοι κρατούν σε καθεστως ομηριας και υπαξιωματικούς μακριά από τις νέες τους θέσεις;

Ο εμπαιγμός και η αδιαφορία δεν έχουν θέση σε ένα στρατιωτικό σώμα που στηρίζεται στην πειθαρχία, την τάξη και τον επαγγελματισμό.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να λάβει τέλος άμεσα, και οι αξιωματικοί να τοποθετηθούν στις θέσεις τους χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Το Πολεμικό Ναυτικό οφείλει να αποδείξει ότι σέβεται τους ανθρώπους του και ότι είναι ικανό να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτεί η θέση του. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του όπλου και θα υπονομεύσει το ηθικό του προσωπικού του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου