Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Στα πρόθυρα της ανεργίας χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Καθημερινά, όλο και πιο πολλοί, μέσα και έξω από τον Στρατό, συνειδητοποιούν την Αλήθεια που από την πρώτη στιγμή περιέγραψε το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά ετοιμάζεται να πετάξει στην Ανεργία δεκάδες χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. στα 50 τους χρόνια.
Πρόκειται για για πολιτική επιλογή που εντάσσεται στους σχεδιασμούς της για τον νέο Ελληνικό αστικό στρατό και την Ατζέντα 2030!
Ένας Ελληνικός Στρατός συμμέτοχος και Συνένοχος σε βρώμικους πολέμους και ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.
Και για αυτούς τους πολέμους και τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις απαιτείται νέοι, υποταγμένοι και πειθαρχημένοι Αναλώσιμοι Μισθοφόροι Στρατιώτες, ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
 Κανένας νέος και νέα να μην καταταγούν Μισθοφόροι Στρατιώτες ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Κανένας μαθητής να μην δηλώσει Στρατιωτικές Σχολές.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Στα πρόθυρα της ανεργίας χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες
  Του Γ.Κατσιάνη

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας βρίσκονται χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.).
Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι θα δοθεί λύση, κινδυνεύουν να αποστρατευτούν υποχρεωτικά στα 50 τους χρόνια και να μείνουν χωρίς σύνταξη!
Την σχετική δέσμευση είχε αναλάβει από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν τον Φεβρουάριο του 2023 δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι “το ζήτημα των ΕΠΟΠ είναι σε γνώση μας, το μελετάμε και εκτιμούμε ότι σύντομα θα μπορούμε να καταθέσουμε πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση”.

Ωστόσο, η αποστρατεία δεν συνεπάγεται και συνταξιοδότηση των ΕΠ.ΟΠ., σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου, με αποτέλεσμα χιλιάδες οπλίτες να αναμένουν την συμπλήρωση των 62 χρόνων για να λάβουν μειωμένη ή πλήρη σύνταξη.

Συνεπώς, το ερώτημα που τίθεται είναι τί θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους, σε μια εποχή μάλιστα όπου η ζήτηση για τις στρατιωτικές σχολές έχει περιοριστεί σημαντικά, λόγω των χαμηλών αποδοχών που λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με το κόστος ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου