Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσίευμα αναφέρει την παρουσία δύο αρματαγωγών του Ισραήλ στις Κυκλάδες

Το πλοίο «INS Nahshon»
Το πλοίο «INS Nahshon»

Δεν έχει «πάτο το βαρέλι» της εμπλοκής της χώρας μας, με ευθύνη της κυβέρνησης, στα βρώμικα, αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μέση Ανατολή, με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ να μακελεύει σε καθημερινή βάση τον Παλαιστινιακό λαό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του pentapostagma.gr στα μέσα αυτής της εβδομάδας εντοπίστηκαν δύο αρματαγωγά του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού να πλέουν στις Κυκλάδες, ανοιγοκλείνοντας το σήμα AIS, που κάνει εφικτή την παρακολούθηση της πορείας τους από ανοιχτές στο κοινό διαδικτυακές πλατφόρμες. Επρόκειτο για τα «INS Komemiyut» και «INS Nahshon».

Το «INS Nahshon» μάλιστα αφού έπλευσε στις Κυκλάδες βρίσκεται αυτές τις ώρες στη Σούδα ενώ και το «INS Komemiyut» είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται και αυτό ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Κρήτης αλλά δεν έχει σε λειτουργία τον πομπό του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο ενημερωτικό site απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές ενώ ήρθε και σε επικοινωνία με πηγές στο Ισραήλ.

Δόθηκαν δύο διαφορετικές εξηγήσεις για την παρουσία των δύο ισραηλινών αρματαγωγών στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με την πρώτη εξήγηση, κατά το δημοσίευμα, που προέρχεται από ελληνικές κρατικές πηγές, η απάντηση στο τι γυρεύουν τα δύο αρματαγωγά στο Αιγαίο είναι ότι πρόκειται για πλου που έχει να κάνει με το ετήσιο εκπαιδευτικό ταξίδι των δοκίμων του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού.

Με βάση τη δεύτερη εξήγηση που προέρχεται από ισραηλινές πηγές πρόκειται για δοκιμαστικό πλου των δύο αρματαγωγών στο πλαίσιο επιχειρησιακού σεναρίου που προβλέπει την καταδρομική απόβαση ισραηλινής δύναμης στο λιμάνι της Βηρυτού ή και βορειότερα στο πλαίσιο αιφνιδιασμού των δυνάμεων της Χεζμπολάχ και τυχόν μονάδων του λιβανέζικου στρατού που θα εμπλακούν στο πλευρό της οργάνωσης.

Ελληνικές πηγές, επιχειρώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να αμβλύνουν τις αντιδράσεις, αναφέρουν πάντως πως δεν υπάρχει περίπτωση οι ισραηλινοί να αποπειραθούν κάτι τέτοιο καθώς με δύο αρματαγωγά δεν μπορεί να γίνει καμιά σοβαρή στρατιωτική απόβαση. Και όλα αυτά λέγονται την ώρα που το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, με κάθε τρόπο και μέσο, σε καθημερινή βάση, μακελεύει τον λαό της Παλαιστίνης, με το λουτρό αίματος να μην έχει τελειωμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «INS Komemiyut» παραλήφθηκε μόλις τον περασμένο Ιούνη ενώ το «INS Nahshon» πέρυσι τον Οκτώβρη.

Το μήκος των δύο πλοίων είναι περίπου 95 μέτρα, το πλάτος τους είναι περίπου 20 μέτρα και το εκτόπισμά του ξεπερνά τους 2.500 τόνους. Ανήκουν στη νεότερη κλάση αρματαγωγών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού «General Frank S. Besson» και μπορούν βγάλουν στην ακτή έως και 15 κύρια άρματα μάχης μεγέθους M1 Abrams ενώ εναλλακτικά μπορεί να μεταφέρουν έως και 82 κοντέινερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου