Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Τι είναι αυτά που κάνει το ΚΚΕ; Γιατί προβάλλει τις θέσεις της Ένωσης Στρατιωτικών Ιωαννίνων για τις αποστολές εκτός συνόρων;

όπου η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει πλέον να μην παίρνει μόνο εθελοντές για αποστολές στο εξωτερικό, με πρώτο ζητούμενο τη Βοσνία.
Στην συγκεκριμένη ανάρτηση παρουσιάζεται η ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Ιωαννίνων όπου διαμαρτύρεται, αλλά στην ουσία ζητά αύξηση των οικονομικών απολαβών για να υπάρχουν εθελοντές και να μην υπάρχει πρόβλημα. 
Η Ένωση δεν αντιτίθεται στις αποστολές εκτός συνόρων εν γένει... 
Ζητά καλοπληρωμένους μισθοφόρους Στρατιώτες.

εδώ είναι η ανακοίνωση:
ΘΕΜΑ: Μέριμνα Προσωπικού (Ειρηνευτικές Αποστολές)

Σας γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει αποδέκτες της δυσαρέσκειας μελών της Ένωσης μας, με αφορμή πρόσφατο έγγραφο που αφορά στην υποχρεωτική συμμετοχή μη επιθυμούντων στελεχών σε Ειρηνευτική Αποστολή .
Σύμφωνα με τη σχετική διαταγή, οι Σχηματισμοί του Γ’ΣΣ πρέπει να προτείνουν στελέχη που πληρούν τα απαραίτητα προσόντα, ανεξάρτητα από το αν επιθυμούν την συμμετοχή τους .
Η Ένωσή μας πιστευει ακράδαντα ότι στα πλαίσια της μέριμνας προσωπικού το κύριο κριτήριο επιλογής οφείλει να είναι η επιθυμία του στελέχους, για τη συμμετοχή του σε αυτου του είδους τις αποστολές. Αυτό προασπίζει τόσο την επιτυχία της αποστολής όσο και την φροντίδα της Υπηρεσίας προς τους συναδέλφους.
- Συναφώς γνωρίζεται, οτι ιδιαίτερα το τελευταιο διάστημα η Ένωση μας με σειρά έγγραφών έχει αναδείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην υπηρεσιακή καθημερινοτητά τους. Οι πάγιες υποχρεώσεις στην εκτέλεση της επιχειρησιακής τους αποστολής αλλά και η επιπρόσθετη άυξηση των υπηρεσιακών υποχρεώσεων ( λόγω συμμετοχής στην αντιπυρική προστασία της χώρας ,στην επανδρώση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ,την μείωση του προσωπικού κ.α.) δημιουργούν αυξημένο κλίμα άγχους και πίεσης στα στελέχη των Ε.Δ..
- Οι παραπάνω δυσχέριες διογκώνονται όταν σε αυτές προστίθονται, η συνεχής οικονομική δυσκολία που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι όλοι οι συνάδελφοι, με τη συρίκνωση του είσοδήματός τους από την ανεξέλεγκτη ακρίβεία, καθώς και η πενιχρή οικονομική ανταμοιβή την οποία λαμβάνουν σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
- Ως εκ τούτου, οι διαταγές σε αυτό το πνεύμα προσθέτουν περισσοτερο άγχος και πίεση στο ήδη επιβεβαρυμένο εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον, ειδικά εάν αναλογιστούμε τους λόγους (υγείας, οικογενειακούς, οικονομικούς) που οδηγούν το στέλεχος στο να μην δηλώνει επιθυμία για τη συμμετοχή του σε τέτοιου είδους αποστολές.
Λαμβάνοντας υπόψη οτι η εμπειρία των στελεχών σε τέτοιου είδους αποστολές τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλή και κατά το παρελθόν η επιθυμία των συναδέλφων ηταν πολύ μεγαλύτερη από τις προσφερόμενες θέσεις, εκτιμουμε ότι εάν βελτιωθούν τα κίνητρα και οι αποδοχές αυτών των αποστολών, στα πρότυπα των άλλων Ευρωπαικών Στρατών δεν θα τίθεται θέμα επιθυμίας ή μη.
Κατόπιν των παραπάνω, η ΕΣΠΕΕΙ στο πλαισιο της λειτούργίας της και για το κοινό καλό της Υπηρεσίας αλλά και των μελών της προτείνει τα ακόλουθα:
Η δύναμη της αποστολής να αποτελείται αποκλειστικά από επιθυμουντες συναδέλφους και αυτό θα επιτευχθεί με αυξήση των οικονομικών απολαβών.
Αύξηση των υπηρεσιακών παροχών όπως η μοριοδότηση των συγκεκριμένων αποστολών.
Επισημαίνεται ότι η ΕΣΠΕΕΙ δεν αντιτίθεται στους κανονισμούς και τις διαταγές και οι προτάσεις μας αφορούν στην εξεύρεση λύσεων και άρσης αδικίων.
Αυτό στο οποίο είμαστε αντίθετοι, είναι η τεράστια προσωπική και οικογενειακή επιβάρυνση των στελεχών, που κατά εξακολούθηση δεν λαμβάνεται υπόψην.
Παρακαλούμε για τις κατά την κρίση σας ενέργειές.

Είναι πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την στάση του ΚΚΕ.
Υπάρχει όμως ένα ερώτημα βαρύνουσας σημασίας.
Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Άμυνας επιλέγουν να θέσουν ζήτημα Υποχρεωτικής συμμετοχής στις Αποστολές εκτός συνόρων με αφορμή το εκστρατευτικό σώμα στη Βοσνία, όπου έγινε πραγματικά σφαγή προκειμένου οι στρατιωτικοί να εξασφαλίσουν την παρουσία τους εκεί, με δέλεαρ τα χρήματα που θα κερδίσουν;
Καταρχήν, υπάρχουν αναλυτές που θεωρούν ότι στα Βαλκάνια μπορεί να ξαναζήσουμε πολεμικά γεγονότα εξαιτίας της έξαρσης των εθνικισμών και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Η πολεμική εμπλοκή των στελεχών μπορεί να οδηγήσει σε νέες αρνήσεις συμμετοχής.
Είναι ένα υπαρκτό ρεύμα στις Ένοπλες Δυνάμεις που εκδηλώθηκε με την αποστολή των Φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά θάλασσα. Αλλά επίσης αποτυπώνεται καθημερινά με τις δεκάδες αποχωρήσεις ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ.-Στρατιωτικών, την αποτυχία των Προκηρύξεων για νέους μισθοφόρους στρατιώτες και την παταγώδη αποτυχία προσέλκυσης σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές. 
Φυσικά, όλες αυτές οι τάσεις εναντίωσης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και η συνολική εναντίωση της νεολαίας στον Μιλιταρισμό που εμφανίζεται με διάφορους τρόπους, βρίσκονται απέναντι στην  Ένωσης Στρατιωτικών Ιωαννίνων, θέσεις της οποίας προβάλλει το ΚΚΕ.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Υποχρεωτική συμμετοχή χαμηλόβαθμων στελεχών στην αποστολή σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη
Πλέον η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αποστολές που παίρνουν μέρος οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι Υποχρεωτική.
Μεγάλη είναι η αγανάκτηση των χαμηλόβαθμων στελεχών για τη διαταγή που έφτασε πρόσφατα στους σχηματισμούς του Γ’ Σώματος Στρατού για αναγκαστική συμμετοχή στη στρατιωτική αποστολή της ΕΕ στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη («EUFOR Althea»).
Οι σχηματισμοί καλούνται να προτείνουν στελέχη «που πληρούν τα απαραίτητα προσόντα, ανεξάρτητα από το αν επιθυμούν τη συμμετοχή τους», για να πλαισιώσουν την ελληνική «ειρηνευτική δύναμη» στην αποστολή αυτή της ΕΕ.
Να θυμίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί όταν στέλνονταν στρατός στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και υπήρχε γενικευμένο κλίμα άρνησης από τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ βιάζεται να επιβάλλει ένα Αυταρχικό καθεστώς για την επάνδρωση των αποστολών εκτός συνόρων καθώς βλέπει ότι οι αντιδράσεις αυξάνονται. 
Χαρακτηριστά ήταν τα όσα συνέβησαν με το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ που καταγράφηκαν μαζικές αποχωρήσεις στρατιωτικών όταν υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ, αντιμετωπίζοντας τόσους κινδύνους. 
Το ελληνικό αστικό κατεστημένο επιδιώκει την όσο μεγαλύτερη και πιο πολεμική εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ επιθυμώντας αναβάθμιση του στρατηγικού του ρόλου και μερίδιο της ιμπεριαλιστικής μοιρασιάς, στην πλάτη των στρατιωτικών που θεωρεί Αναλώσιμους των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Είναι ξεκάθαρος ο ρόλος που παίζει ο Ελληνικός Στρατός που στέλνεται σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη: «επιβολή του νόμου» όπως τον καθορίζουν τα συμφέροντα των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Τον περασμένο Ιούνιο αναχώρησε με το αρματαγωγό «Σάμος» ο Ελληνικός Λόχος Ελιγμού για την αποστολή «EUFOR Althea» από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με προορισμό το Ploce της Κροατίας. 
Από εκεί κατευθύνθηκε οδικώς και εγκαταστάθηκε στο στρατόπεδο «Butmir» της ευρωπαϊκής δύναμης στο Σαράγεβο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, με στόχο να παραμείνει για ένα έτος.

Στην ευρωπαϊκή δύναμη EUFOR συμμετέχουν με τα στρατεύματά τους συνολικά 20 χώρες, μέλη και μη μέλη της ΕΕ. Η δύναμη βρίσκεται στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη από το 2004 και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, αριθμεί περίπου 600 στρατιωτικούς. 
Στόχος της είναι η «συλλογική και συνδυασμένη εκπαίδευση παράλληλα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης», ενώ σε συνθήκες κρίσης «έχει τη δυνατότητα να φέρει γρήγορα εφεδρικές δυνάμεις από όλη την Ευρώπη για να συμπληρώσει τις δυνατότητές της».
Συγκεκριμένα, «μια Ενδιάμεση Εφεδρική Δύναμη εκτός χώρας με έδρα στην Ευρώπη μπορεί να κληθεί να αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για να ενισχύσει τον αριθμό των στρατευμάτων της EUFOR, σε περίπτωση απειλής για την ασφάλεια της περιοχής και τη επιβολή του νόμου»!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε μαζική Άρνηση συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
Απαιτούμε να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα και πολεμικά μέσα του Ελληνικού Στρατού που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων. 
Κανένας νέος και νέα να μην καταταγούν Μισθοφόροι Στρατιώτες ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Κανένας μαθητής να μην δηλώσει Στρατιωτικές Σχολές.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ποιοι ήταν στο ΚΕΟΑΧ το Σαββατοκύριακο παρέα με ΩΡΑΙΑ παρέα ΜΑΚΡΙΆ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΆΚΡΙΤΑ ΒΛΈΜΜΑΤΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή